DIY: En vaskeløsning til badeværelset

15. juni 2020

Så er jeg tilbage for næsten fuld blus. Altså, pånær jeg nok lige skal op i gear. Men barslen er i hvert fald slut her 1. juli. Hvor blev tiden lige af? Suk.

Til gengæld har jeg en guide, der nok også liiiige har været længe nok undervejs. Jeg måtte bare erkende, at tiden til sidst ikke var til det. Både fordi jeg har en dreng med krudt og fordi jeg bare gerne ville nyde den sidste tid uden alt for mange projekter kørende.

Men denne idé om en hjemmelavet vask, udviklede sig egentlig fordi jeg synes det var åndssvagt dyrt at købe et flot vaskemøbel – og fordi jeg faktisk også havde svært ved at finde noget med karakter. Så her i indlægget, vil jeg guide jer til hvordan man kan lave en vask magen til. Men hey, husk du kan lave den i lige nøjagtigt det mål du har brug for!

Inkøbslisten:

Montagelim

Flise(r)

En underlimet vask som passer i størrelsen

MDF plade i samme mål som vasken

2 x hyldeknægte

6 vinkelbeslag

Skruer

Værktøj (vi havde dette i forvejen)
Geringssav

Skruemaskine

Limpistol

Guide:

Vi havde allerede nogle marmorfliser i overskud fra vores andet badeværelse, så dem har vi brugt til projektet. De er 10mm i tykkelsen, hvilket gør at selve vaskemøblet bliver lidt lettere. Fliserne var i størrelsen H:650 mm, B:970 mm x D:10 mm, og vasken er lavet i målet H: 250 mm, B: 700 mm , L: 380 mm.

 1. Man kan sagtens skære fliserne selv, men da jeg har valgt en oval underlimet vask, så skal ‘bordpladen’ til vasken skæres til med et ovalt hul. Vi besluttede derfor at ofre lidt penge på at få fliserne vandskåret præcist. Du kan også kontakte et stenhuggeri, som også løser disse opgaver. Vi betalte 1200 kr for at få alle fliserne skåret til projektet. Jeg fik derfor 4 stykker tilbage i disse mål:
  2 stk, (H: 380 mm x B:250 mm x D:10 mm) + 1 stk (H: 700 mm x B: 250 mm x D: 10 mm) + 1 stk (H: 700 mm x B:390 mm x L:10 mm) hvori der er lavet hul til vask som skal underfræses/underlimes. Vasken er fra Duravit og hedder: D-Code 490×290 mm vask underlimning.
 2. Når vasken skal konstrueres, starter man med at lave et træskellet for at gøre løsningen mere stabil. Træstykkerne har brugte, er savet til i følgende mål:
  2 stk. (H: 370 mm x B:150 mm x D:10 mm) + 1 stk (H: 680 mm x B: 150 mm x D: 10 mm) + 1 stk (H: 680 mm x B:380 mm x L:10 mm) hvori der er lavet hul til vask som skal underfræses/underlimes. Her er det ikke vigtigt at hullet er præcist udført, blot at vasken kan komme igennem hullet, da du ikke skal lime vasken på træskellet, men på flisen. Vær dog særligt opmærksom på at denne flise i din kontruktion også skal plads til hyldeknægtene.
 3. Når træstykkerne er skåret til, samles skelletet med vinkelbeslag og skruer. Fliserne kan nu limes på med montagelim. Det har en hærdingstid på ca. 24 timer. Vi valgte at underlime vasken på flisen samt træskellet først, og lod det tørre, inden vi limede siderne på.

I projektet skal der afsættes en del tid til tørringstider, men selve arbejdstiden er blot et par timer. For når monteringslimen er hærdet op efter et par dage, kan hyldeknægtene skrues op på væggen og vasken påsættes. Vi har valgt at fuge indtil væggen og derefter installeret vandlåsen.

Denne vaskeløsning er designet uden bundplade, af den simple grund, at hvis der skulle ske noget med vandlåsen, så kan du meget nemmere tilgå det hele. Projektet kan i øvrigt sagtens laves med små fliser eller mosaikker, men så vil jeg nok anbefale en firkantet vask af æstetiske årsager. Evt. en påsat, hvis du ikke føler dig tryk ved at skulle skære ud til en underlimet. Ved valg af små fliserne, er det i øvrigt også en god idé af fuge disse. Det er fliserne i denne løsningen ikke, da de er limet helt tæt i de få samlinger.


 • Reply
  Mai
  8. juli 2020 at 22:18

  Fedt indlæg!!

 • Reply
  Jannick
  17. juli 2020 at 3:23

  Hej Christine,

  Super fed blog, som vi hos http://www.glasvaeg.dk finder meget relevante og vi synes du laver noget virkelig godt content.

  Det ville være super flot med en lille skillevæg mellem toilet og håndvask og vi vil gerne komme med et udlæg til hvordan det vil se ud. Lad mig høre fra dig hvis det lyder interessant.

 • Reply
  Anella
  25. september 2020 at 9:55

  Hej Christine. Så fint badeværelse. Jeg vil selv kaste mig ud i diy møblet snart. Jeg er vild med vægfliserne / mosaiken… Hvor er den de fra? Er der en hjemmeside eller butik? Du skriver gia men det kan jeg ikke finde…

  • Reply
   Christine Delmar
   30. september 2020 at 9:22

   Hej Anella, ej hvor fedt!!! Det lyder fedt. Nej desværre de er købt gennem et arkitektburau så det er ikke lige sådan til. Desværre.

 • Reply
  Christa Bennett
  14. februar 2021 at 11:06

  Super flot, hvordan ser vasken ud ovenfra?

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins