At bygge hus med massivt tidspres

4. december 2019

Det der med at vi har en stram deadline, er noget jeg har nævnt i flæng flere gange. Det er faktisk en hel alvorlig sag. Selvfølgelig, er der altid dejligt at tingene går hurtigt, hvis man gerne vil flytte ind i sit ‘nye’ hus (ja, ny i anførselstegn), hurtigst muligt. Eller måske man sidder med dobbelt husleje som os. Men det er ikke derfor vi har så travlt….

Vi har en deadline der ikke MÅ overskrides. Det er en fuldstændig stålfast dato og kan have store økonomiske konsekvenser for os, hvis ikke vi når det. Fordi forsikringssagen har har trukket ud…. i noget der føles som evighed (og nej, den er stadig ikke slut), så er vi presset på alle mulige leder og kanter nu. Når man renoverer hus eller lejlighed i sådan et omfang som os, så sker det som oftest med en såkaldt byggekonto. En konto der overvåges og administreres af banken. De betaler regningerne og holder øje med budget, så dette ikke overskrides. Når man har en byggekonto, har man 2 år til at bygge færdigt. Det ville umiddelbart heller ikke udgøre et problem for os, men vi er endt med 6 reelle byggemåneder på grund af forsikringssagen. Og vi har ikke råd til ‘bare’ at hyre håndværkere ind som det passer os, for vi havde lånt til et gør-det-selv renoveringsprojekt.

Mikkel har jo fuldtidsjob, så jeg har nærmest været solomor siden den dag Sylvester kom til verden. Det kan i hvert fald tælles på to hænder hvor mange gange Mikkel har haft fri en dag i weekenden eller været hjemme før kl. 20 på hverdage. Og jeg må erkende, at jeg har hjulpet langt mindre til i huset end hvad jeg gerne ville eller ønskede. Det har bare ikke været muligt med Sylvester.

Skulle vi ikke nå i mål med huset inden d. 1/1 2020, kommer banken ud og får en vurdering af huset færdig eller ej. Det betyder, at hvis denne vurderingen er mindre end den forventede prisstigning ovenpå renoveringen, så skal differencen laves om til et forbrugslån. Og det kommer til at gøre virkelig av oveni alt andet. Vores økonomi har ikke særlig meget luft, da vi sidder med dobbelthusleje, advokatregninger og udbedring af en byggeskade – som vi i øvrigt selv har finansieret på nuværende tidspunkt.

Vi har altså ikke råd til ikke at blive færdige. Koste hvad det vil. Så Mikkel holder ferie fra arbejdet og vi arbejder på HØJTRYK for at kunne nå vores deadline. Kryds fingre, for alternativet jeg ikke holde ud.

 • Reply
  Louise
  4. december 2019 at 12:08

  Ååhh får helt ondt i maven på jeres vegne, sikke et pres. Glæder mig til I er på den anden side, så I igen kan trække vejret. Dog hold nu op hvor skal det da skal fejres når i er nået i mål!? (og med fejres mener jeg bla. Det at kunne spise aftensmad sammen- har selv en mand der er meget væk, så ved hvor stor betydning det har❤) mange tanker herfra.

  • Reply
   Christine Delmar
   4. december 2019 at 19:14

   Hej Louise, tak for din søde besked. Det skal nemlig bare fejres ved at skrue lidt ned for tempoet i en stund… så vi kan prøve at være en lille familie. Rigtig god aften <3

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins