DIY: Adventskrans af tørrede blomster

22. november 2019

I år har jeg valgt at lave en simpel krans til advent. Jeg har længe været vilde med PoppyKalas’s julekranse, men de ligger prismæssigt uden for min liga. Så jeg har været igang med en DIY, der løb op i omkring 300 kr for alle materialer. Jeg tænker lidt kransen er tidens trend, men det er jeg helt klar på. For har stadig mareridt om de kranse jeg lavede som barn. I ved dem på en træstub med ler og sporadisk gran der ikke helt dækker leren. Jøsses de var grimme. Hehe.

Den tørret krans kræver dog en smule forberedelse, så det er godt at starte ud i god tid.

 1. Først skal du beslutte dig for hvilke tørrede elementer der skal indgå. Jeg har valgt hortensia, græs og et bærgren af en art(?). Når man har med tørrede blomster at gøre, går der jo lige en uges tid inden de kan bruges hvis du køber nogle friske. Nogle hænger til tørre fra loftet, men jeg har hørt at udtørring i vand gør at de holder form og farve bedre. Så det har jeg gjort.
 2. Til kransen skal du også bruge nogle andre elementer. Vigtigst er nok lysene. Jeg har valgt nogle hånddybbede lys fra Ester & Erik. Mine er røde og 28 cm, men de kan fåes i et utal af smukke farver. Herudover har jeg brugt noget pudemos fra blomsterhandleren, ler og en bakke. Bakken i messing er fra H&M Home, men den havde jeg allerede. Og du kan sagtens bruge hvad end du lige har derhjemme, tænker jeg.
 3. Da min hortensia var tør, spraymalede jeg dem lyserøde. Jeg har brugt denne maling og du skal endelig ikke holde igen med malingen og holde dåsen i cirka 30 cms afstand. Det er en god idé at give dem flere lag, da bladende stikker i mange forskellige retninger. Og det kan være svært at fordele malingen på én gang. Tørretiden er et par timer, så vælg en dag med godt vejr så du kan arbejde udendørs. For malingen er noget så kras…
 4. Da jeg samlede kransen, lagde jeg først mospuden i midten med en lille tynd lerrulle omkring til holde hotensiaen på plads. De fire lys er hver placeret med med en klump ler hver. Og til sidst er kransen pyntet med lidt græs og tørrede bærgrene der er stukket i mospuden.

Hvordan ser jeres adventskrans ud i år?

 • Reply
  Cristina
  28. november 2020 at 8:52

  Hej Christine. Når du skriver, at du har udtørret i vand, hvordan gjorde du så? Dbh Cristina

  • Reply
   Christine Delmar
   1. december 2020 at 14:06

   Hej Cristina, jeg lod dem bare tørre ud 🙂

 • Reply
  Signe Brunghart
  3. november 2021 at 13:12

  Hej Christine.
  Vil du skrive til mig hvilken spraymaling du brugte? Linket kan ikke bruges og overvejer at forsøge mig i år🌸

 • Reply
  Heidi
  23. november 2021 at 8:15

  Hej Brugte du bare almindelig spraymaling ? dit link virker ikke 🙂

Kommenter