Når helbredet skrænter

8. juli 2019

En lille update herfra barselsland.

Der har været lidt sløjt på bloggen og Instagram den sidste uges penge og det er ikke helt uden grund. Heldigvis er det ikke bettemanden der fejler noget. Det er mig der har været så ulidelig træt og jeg var begyndt at tage lure med ham når det var muligt. Først troede jeg, at det endelig var livet som nybagt mor, en urolig søn og en kæreste stort set aldrig er hjemme der begyndte at indhente mig. Alligevel føltes det forkert.

Fredag aften opdager jeg så, at den knude som jeg opdagede i halsen for to ugers tid siden var eksploderet i størrelse. Hele weekenden går jeg voldsomme smerter, er træt og kan til sidst slet ikke dreje hovedet eller ligge på siden. Knuden har vokset sig på størrelse med en tennisbold, så i går tog jeg så til lægevagten, for at finde ud af hvad det kunne være… eller bare for at sætte en stopper for unødige tanker.

Det er klart, at man altid skal reagere på sådan en knude. For er det en lymfeknude det er galt med, så er der nødvendigvis ikke gode nyheder på vej. Og er det er kræft for den sags skyld (ja, I just said it), så er vi jo i en helt anden liga. Min moster havde halskræft for år tilbage, så det sidder også og spøger.

Jeg synes lidt, at det her med knuder giver genklang i blogland for tiden. Jeg har både læst Frederikke Egels indlæg for et par uger siden og Caroline fra Our New Home åbnede også sin kræfthistorie og en ny knude. Det satte da lige gang i et par unødige tanker igang og en dæmper på weekendstemningen.

Heldigvis skønnede vagtlægen, at der nok blot er tale om en cyste på grund af den hurtige tilvækst. Hvad det betyder, finder jeg ud af i dag hvor jeg skal have lavet biopsi og ultralydsscanning. Nogle gange opereres det, andre gange kan man dræne den og i bedste tilfælde går den i sig selv. Jeg kan dog ikke helt vurdere hvad eventuel antibiotikakur skulle betyde for ammesituationen. Jeg ville være så ked af, at skulle stoppe allerede nu…

Det viste sig mest at være forskrækkelsen, dog en kæmpe cyste som nu igen er kommet. Så jeg er booket ind til en operation for at få den fjernet. Vi er ved at planlægge dagen, så jeg kan være væk fra Sylvester og er ved at finde ud af om Mikkel kan få fri til sådan noget. Heldigvis må man gerne amme allerede igen efter narkosen, så det går i det mindste ikke i vasken.

 • Reply
  Julie
  8. juli 2019 at 12:18

  Jeg fødte d. 27/6 og har været indlagt siden i onsdags med blindtarmsbetændelse. Jeg får enorme mængder antibiotika og det har ingen indflydelse på amningen. Hverken på at jeg producerer mælk eller at jeg må amme

  • Reply
   christinedelmar
   8. juli 2019 at 12:20

   Årh, det har jeg også haft… Sikke en omgang, så kan jeg næsten regne ud du ikke er opereret? Jeg fik det også af to omgange, hvor de til sidst fjerende den. Håber du får den hjælp du har brug for. For det med nyfødt og en mor der er syg, trækker virkelig energi kan jeg mærke. God bedring herfra <3

   • Reply
    Julie
    8. juli 2019 at 19:04

    Nej det er jeg ikke, og de fjerner den heller ikke i denne omgang (ser det ud til). Og ja det er fandme hårdt. Min datter er 11 dage nu, og vi har været indlagt 7 ud af de 11 dage. Det hårdeste jeg nogensinde har prøvet

    • Reply
     christinedelmar
     8. juli 2019 at 22:30

     Det kan jeg godt forstå. Al god karma din vej <3

 • Reply
  Camilla
  8. juli 2019 at 13:50

  Kæmpe kram – alt skal nok gå.

  Ang antibiotika så må du gerne amme – MEN det er virkelig(!!!) ikke sundt for lille S at få antibiotika, men han kan blive renset for antibiotikaen, med god homøopati.

  • Reply
   christinedelmar
   8. juli 2019 at 22:26

   Hej Camilla. Jeg har fået recept på antibiotika, lægen dobbelttjekkede. Jeg har stadig meget dårlig samvittighed over at skulle starte, så er faktisk ikke gået igang endnu. Vil virkelig gerne undgå, hvis jeg kan så lille S ikke skal igennem samme omgang.

 • Reply
  Venterpaavinblog
  8. juli 2019 at 17:08

  Sikke en forskrækkelse, jeg hepper med i koret om, at lægens antagelse er helt korrekt!
  God bedring ☺️

  • Reply
   christinedelmar
   8. juli 2019 at 22:28

   Tusind tak 🙂 Det er lidt en pinsel, at der skal gå så lang tid før man får svar på prøverne. Men det er nok ikke unormalt, at det er nu at kroppen er lidt stresset, så sygdomme får fri leg 🙂

 • Reply
  Maria
  8. juli 2019 at 19:18

  Da min søn var 10 dage blev jeg akut indlagt med 40 i feber og kom på operationsbordet! Jeg fik stærk antibiotika og grundet hans alder, var vi indlagt på barselsafsnittet. Amningen fungerede uden problemer, og han fik ikke dårlig mave eller noget. Mor var blot lidt træt og havde svært ved at amme med drop i hænderne 🙈
  Håber det hele arter sig for jeres lille familie. Det er hårdt at være nybagt mor og syg ❤️

  • Reply
   christinedelmar
   8. juli 2019 at 22:36

   Tusind tak for din tanke. Det lyder virkelig som en hård omgang du også var igennem. Ikke nok med man lige har klaret en fødsel…såh! Men ved nærmere eftertanke, så er det nok ikke helt unormalt at kroppen er lidt stresset med en nyfødt- så det er netop nu, at sygdom får fri leg 🙂

 • Reply
  Anne
  8. juli 2019 at 22:11

  Jeg bøvlede selv med infektioner med mit andet barn, og fik meget nedsat mælkeproduktion under antibiotika kuren og det tog lige en lille uge tid inden produktionen var helt “oppe”igen. Blot en lille OBS hvis lille manden ikke virker helt mæt trods hyppige måltid!

  • Reply
   christinedelmar
   8. juli 2019 at 22:40

   Hej Anne. Tak fordi du deler din erfaring. Jeg har fået recept på antibiotika, men har ikke påbegyndt endnu. Jeg håber virkelig ikke at han vil amme hyppigere, det er i hvert fald ikke godt for hans i forvejen urolige væsen og mavekneb.

 • Reply
  Mette
  9. juli 2019 at 9:11

  Da min datter var en uge blev jeg indlagt med brystbetændelse og blodforgiftning og de havde store problemer med at få mit infektionssygdomme ned så jeg fik 3 forskellige slags stærk antibiotika som slog mig helt i stykker, amningen gik fint både under og efter. Men her 11 måneder senere døjer jeg stadig med forskellige små sygdomme og betændelsestilstand, min datter har ikke fejlet mere end en almindelig baby. Men jeg har virkelig haft svært ved at få mit immunforsvar op at køre, så mit råd vil være at du husker at få tanket rigtig godt op på vitaminer og få boostet dit immunforsvar alt hvad du kan, for det er sgu frustrerende at blive ved med at have små underlige sygdomme.

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins