Babyshower – nej tak! – Christine Delmar

Babyshower – nej tak!

17. maj 2019

Det er virkelig med stor fare for at lyde som en lyseslukker, men jeg har virkelig ikke helt kunne forene mig med babyshowers. Ikke fordi jeg har noget imod hverken fester eller det at være centrum. Tværtimod. Jeg skylder også stadigvæk et brag af en 30-års, når jeg ikke deler min krop mere. Eller som Mikkel siger – ikke er hermafrodit 😉

Jeg deltager også altid når det er mine skønne veninder der er gravide. Jeg er glad når de bliver glade. Alligevel, var der ikke nogen som var overrasket over mit ønske… eller nej-hatten. De formulerede da også en sød besked til Mikkel ala.: “Vi regner ikke med at babyshower er noget for Christine, men tror du at hun vil blive glad for et alligevel?”. Mikkel var forbedret og har da også sikret sig svaret fra mig flere gange, så jeg ikke ville blev skuffet såfremt der ikke blev arrangeret noget: ” Nu er det ikke en af de situationer, hvor du siger at du ikke vil have det, men inderst inde ønsker det“. Haha. Men jeg har det ret stramt med koncept-pakken… Særligt når det involverer baby-lege, blekager og for meget babysnak.

Og så er der hele surprise-delen… Så sent som i søndags var jeg til surprise-babyshower hos en veninde, der havde regnet den ud. Jeg synes i hvert fald lidt charmen går af det, når man har forventninger om det? Eller er det bare mig.  Jeg har faktisk aldrig deltaget i et, der ikke var suprise… også selvom det gjaldt barn nr. 2 eller 3. Hvem har lavet den regel egentlig? I USA, hvor traditionen oprinder, er det jo ofte den gravide der selv arrangerer?

Men jo, intentionerne med sådan arrangementet er jo gode. Og jeg kan da godt forstå, at man bliver glad når ens veninder bruger tid, kærlighed og energi på at arrangere. Særligt her i hormonella-land. En dag med veninderne er jo altid på ønskelisten, og den del ville jeg jo egentlig også gerne. Derfor besluttede jeg mig for at invitere til middag – min egen og måske ret forenklet måde at holde lidt ‘babyshower’. Det skulle jo ikke være et ‘baby-shower’ for at få gaver, så blev ret overrasket over, da nogle af mine veninder alligevel dukkede op med lidt gaver til mig og lillemanden. Det var jo ikke derfor jeg inviterede. Det var for ikke at gå glip af deres selskab, og den del af babyshoweret, inden tiden måske ikke til det for en stund.

Hvad synes I om babyshower? Er jeg gået glip af noget ganske særligt?

 • Reply
  Kathrine
  17. maj 2019 at 12:02

  Jeg har også frabedt mig det, det gjorder jeg også første gang. Og det samme med polterabend . Jeg er bare ikke til at være i centrum på den måde. Mine veninder synes jeg er røvsyg, men de kender mig jo😂 De havde denne gang samlet sammen til det smukkeste smykke til mig og gavekort til selvforkælelse. Det blev jeg faktisk enormt rørt over.

  • Reply
   christinedelmar
   17. maj 2019 at 14:28

   Hej Kathrine. Sikker nogle gode veninder – og ja, heldigvis kender de jo én. Haha. Jeg kan sagtens forstå man ikke har lyst til at være centrum, og for mit vedkommende er det nok mere selve arrangementets udformning og ikke de kærlige tanker der ligger bag, som skræmmer mig 😛

 • Reply
  Ditte Nepper Mosberg
  17. maj 2019 at 12:05

  Jeg valgt også babyshower fra, da jeg heller ikke vil igennem en masse “sjove lege”. Det fik jeg til min polterabend, og det var fantastisk. Jeg fik dig en surprise efterfødselsfest, hvor alle veninderne kom, og havde kage, gaver osv med. De kom for at se baby og forældre, spise kage og bare have en helt stille og rolig eftermiddag sammen, og det var guld værd 😍

  • Reply
   christinedelmar
   17. maj 2019 at 14:26

   Hej Ditte. Det lyder virkelig som nogle gode veninder. Og virkelig hyggelig idé. Det er nok i virkeligheden også meget mere mig… på trods af, at jeg er jo faktisk godt kan lide fester/arrangementer.

 • Reply
  Acie
  17. maj 2019 at 12:16

  … jeg synes alle skal gøre præcis som de har lyst – og på en måde der er tro for dem selv. Jeg er enig i, at blekager og babylege er lidt much, men selvom jeg heller ikke havde lyst til at gå ned af strøget og tigge kys fra fremmede til mit polter, så havde jeg alligevel lyst til en polter. Og altså det samme med babyshower. Mine veninder overraskede mig, da jeg var gravid med Elise, med brunch på Granola. Ingen babylege, bare dametid på et af mine yndlingssteder. Det var nice og det levede jeg højt på, da nætterne blev lange og jeg iøvrigt savnede “mit hold”. Er sikker på, du får det på samme måde med din middag – det er så sejt, du har haft overskud til at gøre det til “dit” <3

  • Reply
   christinedelmar
   17. maj 2019 at 14:22

   Årh Acie, jeg er helt enig. Jeg ved, at jeg nok også er i undertal og at den gode ‘intention’ jo selvfølgelig overskygger. Og præcis, angsten for polter med stripper, udklædning og kys falder under samme kategori. Men jeg har også på fornemmelsen, at man er lidt bedre til at ‘bryde’ med skikkene i hovedstanden end her i Jylland. En dag med veninderne er for mig også bare det vigtigste 😉

 • Reply
  Malene
  17. maj 2019 at 13:28

  Jeg forstår dig! Jeg ville også have det mega stramt med det også. Jeg bor i USA hvor tradionen som du selv skriver kommer fra. Og Kev synes tendensen med at DK tager alt amerikansk til sig er lidt kedelig..
  Synes din middag (og Acie’s Granola-komsammen) er super fine ideer!
  Og til sidst vil jeg lige gøre opmærksom på at du på din story med link til dette indlæg er kommet til at angive at du GERNE vil have et babyshower da der står “Har valgt IKKE at frabede mig babyshower”. 😊 Bare så ingen bliver forvirrede ❤️

  • Reply
   christinedelmar
   17. maj 2019 at 14:24

   Jeg er sikker på det er endnu mere over-the-top i USA!? Haha, årh Gud. Dobbelt-konfekt. Jeg må hellere lige rette det 😛 TAK! J

 • Reply
  Katrine
  17. maj 2019 at 15:15

  Hejsa! Jeg har også frabedt mig babyshower (jeg fødte for 3 måneder siden mit 2. Barn). Jeg synes det er mærkeligt, at fejre og give gaver til en baby, der ikke er født endnu. Hvad hvis noget gik galt under fødslen? Og jeg ikke kom hjem med en baby? Jeg synes konceptet er mærkeligt. I stedet spiste mine veninder og jeg lækkert mad og spillede nogle grinern spil en hel aften! 😍

 • Reply
  Lise
  17. maj 2019 at 16:49

  Jeg har også frabedt mig et babyshower og jeg deltager ikke i nogen af disse fester. Jeg vil rigtig gerne fejre at baby er kommet til verden, men at fejre det inden…. tænk sig hvis der gik noget galt? Så stod man der med boy balloner, konfetti og blekage.
  Så måske jeg ikke skal tænke , der kunne jo ske noget , men der synes jeg bare livet er for kostbart. Jeg fejre baby-når baby er velankommet🙌❤️

 • Reply
  Jeanne
  17. maj 2019 at 21:36

  Jeg har også selv frabedt mig babyshower,i min venindegruppe endte det med vi var gravide på skifte og vi lavede ikke andet end at købe gaver til hinanden ,til babyshower, når baby var født og så igen til dåb vi blev enige om at det hurtigt blev alt for meget så er par af os takkede også nej til babyshower pga det føltes mere som en pligt alla nu har hun fået så skal hun og hun også have. Jeg har også været til et babyshower hvor der var en laaaaang quiz til moren omkring hvordan man “passer” en baby og den kommende mor kunne næsten ikke svare på nogle af spørgsmålene ( som også var too Much og os med børn kunne måske heller ik svare på dem ) men da det kun var hende der skulle svare så fik der hende bare til at ligne en der ikke vidste noget somhelst om børn . Det var så synd.

  • Reply
   christinedelmar
   20. maj 2019 at 9:45

   Hej Jeanne,

   Jeg synes du har ret I det med, at det er blevet en pligt. Særlig det med overraskelses-elementet lidt dør, nu hvor det forventes efterhånden. Jeg synes det er så fint, at det er noget I har aftalt i venindegruppen, hvis alle ligesom deler holdning 🙂

 • Reply
  Mette
  18. maj 2019 at 11:10

  Jeg har aldrig deltaget i et babyshower og kommer heller aldrig til det. Og det er heldigvis heller ikke noget vi bruger i min veninde omgangskreds. Jeg synes konceptet er så mærkeligt – især også fordi barnet ikke er født endnu og meget stadig kan gå galt.
  Vi havde fertilitetsproblemer i flere år før vores datter kom til verden, og i den periode blev jeg også inviteret til flere babyshowers i familien, hvilket jeg takkede nej til. Det ville have været ren tortur at deltage i, når man så brændende ønsker sig et barn.
  Jeg havde svært ved at nyde min graviditet fordi jeg havde svært ved at tro på at det rent faktisk var lykkedes os. Så jeg ville slet ikke kunne have nydt et babyshower fordi hun ikke var ude endnu..

  • Reply
   christinedelmar
   20. maj 2019 at 9:46

   Hej Mette. Det kan jeg godt forstå. Jeg synes bare man skal lytte til sig selv, og gøre det man synes er rigtigt. Så er det ligemeget med alt andet. Og dejligt at høre, at det alligevel lykkedes for jer 🙂

Kommenter