Alle vores køb til baby (Indkøbslisten)

10. maj 2019

Dette er en revideret version – EFTER jeg er blevet mor. For hvad bedre end at kunne dele ud af sine erfaringer i stedet for sine ønsker….

Nu er indlægget klar (endelig!). Omend lidt forsinket, er det er først nu, at jeg efterhånden har fået styr på hvad der skulle erhverves til bettemanden. Det er i hvert fald et indlæg som jeg godt selv kunne have brugt – og hvad er egentlig nice to have og og need to have? Hvor skal man lige starte? Babyer er jo sjældent ens og behov er forskellige, så det er helt ikke sikkert ikke de samme. Det er også svært at vide hvordan baby er INDEN sin ankomst…

Vi søgte som sagt vejledning i Kære Børn i Skive, der er ejet af søde Louise. Det var vigtigt for os, at vælge et sted som vi har tillid til og der tager tiden til at rådgive os ordentligt og tilpasset vores behov. I det her udstyrsvanvid er det i hvert fald vigtigt, ikke at føle sig prakket noget på, men at man får hjælp til at navigere i need to have/nice to have. Man er jo grundforvirret nok som førstegangsforældre, så det kan altså hurtigt løbe op ved kasse 1. Hold nu op, det er dyrt at få et barn 🙂

Som jeg har nævnt før, så har Kære Børn Skive allerede taget aktiv stilling til de brands de forhandler og har valgt en grøn profil. Udvalget var derfor bæredygtigt og gjorde købsprocessen en del nemmere for os allerede der. Louise hjalp os med at forkorte de generelle indkøbslister og har hjulpet med at finde både nyere, smartere og bedre løsninger for os.

Vi har blandt andet valgt en særlig løsning til barnevogn, da vi bor i lejlihed på 2. Sal. Derfor var det ikke oplagt at skulle løfte den store lift op og ned hele tiden, og Louise forslog en Voksipose til barnevognen. Posen er blød og let og har håndtag så den kan bruges som lift. Derfor slipper vi også for at erhverve en køredragt, da baby kan lægges direkte i voksiposen i sit almindelig tøj. Smart.

Jeg tænker ikke, at andre vil få brug for præcis det samme som os, men indkøbslisten kan være et udgangspunkt og måske give lidt inspiration. Nogle af tingene kan findes som brugt og i god stand via apps eller salgssider. Vi har dog valgt at prioritere, at barnevogn, autostol og hygiejniske produkter er fra ny. Her er hvad vi i samråd med Louise i Kærebørn har sat på indkøbslisten og de ting vi har valgt til baby:

Transport

 • Barnevogn (inkl. myggenet og solsejl) fra Emmaljunga (Flere fra min mødregruppe har valgt en Odder og bander den langt væk, da fjedringen ikke er ret godt. Og det har man virkelig brug for når de små skal lulles i søvn)
 • Kopholder
 • Regnslag
 • Voksipose (Nu vi bor i lejlighed, skal jeg ikke slæbe den tunge lift frem og tilbage, men han kan sove videre i posen og denne er noget nemmere at flytte rundt med)
 • Strækvikle – syet af farmor (Sylvester ELSKER at sove på mig. Så en vikle eller bæresele gør tingene noget nemmere, når vi er på tur)
 • Autostol + isofix fra BaSafe
 • Kørepose til autostol fra Voksi (Køreposen er helt genial, for vi behøver ikke klæde lille S på eller af med tøjet når vi skal på tur. Han sover derfor ofte videre når vi tager han ud af autostolen da vi ikke skal mosle mere end højest nødvendigt med ham)
 • Evt. Barnevognskæde

Soveplads

 • Tremmeseng fra Sebra (Eller bare en Bedside Crib. Det gør det dejligt nemt at amme om natten, men samtidigt sover han også ‘for sig selv’. Så både han og jeg sover en del bedre)
 • Madras fra Sebra
 • Lagen
 • Babynest fra Voksi (Vi har flere babynests og så kan vi flytte ham rundt og fra stuen til soveværelset mens han sover)
 • Dyne fra Cocoon (Eller et lækkert babytæppe, her i varmen bruger vi mest bare tæppe eller stofble som dyne)
 • 2 sengesæt
 • 2 lagener
 • Musikuro
 • Uro med luftballoner
 • Bed bumper (Dette har være fuldstændig ligegyldigt indtil videre. Måske kan den er god når han bliver tumling, men behøves ikke at være på indkøbslisten allerede nu)

Pusleplads

 • Puslehynde
 • Pusletaske eller pusleunderlag, hvis du bruger din egen taske
 • Blespand fra Sangenic
 • Uro
 • 15 stofbleer
 • Skål til vand og vaskesvamp fra Meraki
 • Bleer (Vi er særligt glade for Libero)

Andet

 • Babyalarm fra Neonate
 • Aktivitetsstativ
 • Højstol med babyindsats fra Stokke
 • Slyngevugge (Har været en rigtig god investering. Den er nem at tage med for den kan hænges på en dørkarm og så har Sylvester et sted han kan falde i søvn, som vi ved virker når vi er ude)
 • Sutter fra Bibs
 • Sutteflaske i glas fra Hevea
 • Ammepude (Jeg bruger ikke ammepude længere, men synes den var god i de første uger hvor både ham og jeg skulle lære det)

Pleje

 • Babytermometer
 • Badekar med newborn indsats fra Stokke
 • Badeand
 • Babyneglesaks
 • Badekåndklæde
 • Baby tætte/arp kam
 • D-dråber (Vi har skiftet til dem med mælkesyrebakterier fra Duolac, fordi han har bøvlet så meget med maven)
 • En næse-suger med selv-sug (Kan købes på apoteket og skal være den med selv-sug. Sylvester har været rigtig snottet og kunne hverken trække vejret når vi ammer eller når han sover. Denne er meget effektiv og eneste måde vi har kunne hjælpe lillemanden)
 • Zink-salve
 • Babyshampoo
 • Engangvaskeklude
 • Engangsservietter
 • Ammeindlæg
 • 2-3 ammebh’er
 • Lansinoh creme til brystvorter
 • Olivy (Kan absolut tilmelde mig det hold som sværger til denne creme mod rød numse. Den er lavet på olivenolie og vi bruger hver gang han skiftes)

Tøjet venter vi lidt med, nu han kan komme til verden i alle størrelser. Derfor har jeg holdt tøj indkøb på et minimum og for det meste købt ind fra størrelse 62 og opefter (Sylvester er ved 8 uger allerede rykket i en 62 og startede ud som en 56’er – så det har været en god beslutning). Meget af det er fundet i genbrug og fordi de vokser så hurtigt i starten kan jeg slet ikke se nogen grund til skulle investere i et lager, hverken af økonomiske eller bæredygtige årsager…. Desuden kan sommeren jo ende ud som sidste år, og så er jeg slet ikke sikker på vi får brug for så meget. Om ikke andet, så har butikkerne jo stadig åbent når jeg har født 🙂

 

 • Reply
  Fie
  10. maj 2019 at 11:51

  Sikke fin en liste – og heldigvis kan jeg se, at jeg ikke er gået galt i byen med min egen liste. Må jeg spørge hvor aktivitetsstativet er fra? ☺️

  • Reply
   christinedelmar
   10. maj 2019 at 12:56

   Hej Fie 🙂 Fedt at du kunne bruge listen. Aktivitetstativet er fra Konges Sløjd (fundet brugt, tror det er sidste års farve)

 • Reply
  Martha Munter
  10. maj 2019 at 17:38

  Skøn liste! Det ligner næsten vores på en prik udover at det var til en pige. Det eneste jeg vil tilføje I mangler er Olivy!! Den er uundværlig og er virkelig lækker og nyttig til alt ift pleje af baby. Vi brugte olivy fra dag 1 af og vores lille datter har aldrig haft rød numse, netop fordi den er så god og lækker. Klart et must have når man venter en baby ☺️

  • Reply
   christinedelmar
   11. maj 2019 at 10:10

   Tusinid tak. Jamen så er det nok ikke helt ved siden af – omend man nok også har lidt forskellige behov alt efter boligsituation, livsstil osv. 😀 Olivy. Det er noteret. Jeg må ud og købe dét 😀

 • Reply
  Ditte
  10. maj 2019 at 20:25

  Olivy fra apoteket til babys numse. DET VIRKER.

  • Reply
   christinedelmar
   11. maj 2019 at 10:11

   Hej Ditte. Det er noteret, jeg må ud efter Olivy 😀

 • Reply
  Ditte Mosberg
  11. maj 2019 at 0:22

  Hej hej 👋🏻 så lækker liste. Det er meget det, som vi har haft brug for til vores søn på nu 21 måneder. Jeg tillader mig at komme med et råd, selvom jeg ved, at der ikke er blevet spurgt om det 🤣 Min svigermor sagde, køb 50 stofbleer, og jeg grinte. Så fik vi et flaske- og gylpebarn, og vi var glade for at have købt 50, da de blev brugt så hurtigt og man kan snildt fylde en vaskemaskine på er par dage med dem 🙈 og dernæst købte vi en brugt brystpumpe, og nye sugekopper til. Det vat uundværligt 😍👌🏻 Pøj pøj med jeres søn, I går en skøn fremtid i møde ❤️

  • Reply
   christinedelmar
   11. maj 2019 at 10:14

   Hej Ditte. Fedt, at det ikke er helt ved siden af. Jeg håber heller ikke det er for meget, selvom listen er lang. Det med stofbleer har jeg hørt flere gange. Har fået anbefalet at købe sådan nogle frotteklude til puslepladsen fra IKEA til 2 kr/stk. Det skulle vidst afhjælpe lidt af stofble-dilemmaet 😀 Ellers så er der jo ikke andet for, end at vi må ud efter flere. Tusind tak for gode råd, vi glæder os sådan til at han vil møde os 😀

 • Reply
  Karin
  26. maj 2019 at 20:17

  Som 3. Gangs mor var vores liste meget kort også selvom vi havde solgt alt imellem baby nr to og tre. Vores liste til baby nr 1 så nogenlunde ud som jeres men man lærer at man ikke har brug for en tredje del af tingene. En babynest ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skulle bruge til. Babyseng bum bum ingen af mine babyer har sovet der før de har været over et år. Men det er jo forskelligt. Stofbleer, lanolin og brystpumpe dem kan man ikke undvære. Så en strækvikle eller fastvikle. Vi har haft både lift og voksipose. Boede på 3. Sal med de to første og hus med nr tre. Jeg var faktisk mest glad for liften i lejligheden da jeg havde en fornemmelse af at de gled ud af den når man går ned af trappen. Når de bliver 1 år er den tilgængæld vild go. Vi er også mest til nye autostole og ting til person hygiejne. Babybadekaret er godt. Held og lykke med det hele og nyd det.

  • Reply
   christinedelmar
   28. maj 2019 at 19:28

   Hej Karin. Super dejligt at du giver dine gode erfaringer videre 😀 Og du har helt ret, det er lidt forskelligt hvad der er nødvendigt alt efter hvordan man bor og hvilke behov man har. Tak fordi du delte. Og rigtig god tirsdag 🙂

  • Reply
   christinedelmar
   2. juni 2019 at 16:41

   Årh tusind tak for de gode råd. Det er så skønt at høre lidt erfaringer når man selv er helt ny i denne verden 😀

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins