Vores nye sofa fra Sofakompagniet

31. marts 2019

Annonce for Sofakompagniet

Jeg har glædet mig til vise jer dén her – vores nye sofa. Modellen er helt ny, hedder Ellis og er fra Sofakompagniet. Det er en modulsofa og fåes i to farver; Danny Amber, som er en brændt orange og Agnes Brown, som modsat navnet er mere grå, end brun. Jeg har været ret i tvivl om farvevalget med sofaen denne gang, I var derfor også med på råd på Instagram. For alternativerne er ret meget i hver sin kategori. Den grå er et smukt og klassisk valg, mens den lune orange rammer ned midt i en trend. Farven er hot og kan virkelig noget. Det var også den farve, som flest stemte på i afstemningen. Den sidste sofa vi havde var grå og jeg må sige, at jeg er ret glad for at vi fulgte mavefornemmelsen med at springe ud i en lidt vovet farve. Faktisk var det Mikkels idé – og ligesom med farven på vores Nybyggerbord ‘Havana’, måske I husket det fra programmet? Så var jeg ret skeptisk ved at vælge en farve som på den måde skiller sig ud. Det var dog en kæmpe fejl og jeg knuselsker den dag i dag, 3 år efter, stadig bordet og farve. Så er det ikke altid dumt at følge hans mavefornemmelse. Danny Amber, som den hedder på sofaen, er et strukturet stof. Og jeg er helt vild med den varme den tilføjer rummet. Jeg spår KUN, at vi får endnu at se til den brændte orange farve.

Ellis er en modulsofa og dermed kan sammensættes på utallige måder. Det var især vigtigt for os, fordi vi jo bor midlertidigt. Selvom jeg ved hvor sofaen skal stå i huset, så er det alligevel lidt svært at spå om eksakte mål og placering endnu. Den nye sofa kan derfor følge med i takt med at vi skal flytte til et nyt hjem og vi med den kommende familieforøgelse, måske løber ind i andre behov som livet ændre sig. Sofaen er bygget til fleksibilitet, og det er altså muligt både at udvide længden med ekstra moduler, forkorte sofaen eller ændre på formen. Der gør det nemt at tilpasse den efter netop de behov vi har og kan få… Så jeg er spændt på hvordan det fungere når der flytter en lille mand ind.

Vi har denne gang valgt en open end sofa, men med chaiselong på. Det er en 3-personers, men er faktisk ret lang på grund af de smalle armlæn. Rygpuderne er også løse, så de kan nemt fjernes, hvilket igen giver ret stor fleksiblitet. Vi kan altså hurtigt lave plads til os begge to på langs. Og en baby, er der også plads til. For ham skal der jo også være plads til. Sofaen var et stort skridt på vejen til at få styr på stuen, men vi er slet ikke færdige endnu. Det var omend måske den vigtigste brik at få på plads, og det nemmere at komplimentere udtrykket med resten af indretningen. Det føles så skønt, at få en sofaen på plads og man glemmer helt hvor meget den faktisk betyder i hjemmet. De to dage vi var uden sofa gjorde os rastløse, der var ikke noget sted at slå sig ned eller slappe af. Det har faktisk været ret svært at finde en sofa til en god pris, som er moderne, let og elegant at se på. Og ligeså fleksibel som Ellis.

Den gamle sofa har vi haft siden 2013, da vi i sin tid flyttede til København. Jeg kan godt lide at investere i kvalitet og godt design, der kan holde mange år. Problemet var bare udformningen og vores mange flytninger, så det har været svært at indrette og gøre plads til en nagelfast sofa. Den vejede ét ton og var delt i to store moduler. Det har virkelig været en kamp at flytte trappe op- og trappe ned fra vores lejligheder. Senest på 2. sal, hvor vi bor nu. Det var ved at tage livet at min far og Mikkel. Så den nye sofa er lidt mere medgørlig med dens små moduler. Så der var én her i hjemmet der var ret lettet. Det havde dog ikke den store betydning denne gang, da sofaen blev leveret direkte hjem til os på 2. sal og vi ikke selv skulle ud med trailer og slæbe hele molevitten op. I stedet kom nogle søde drenge fra Sofakompagniet forbi med leveringen og bar den op på 2. sal for os. Det er bestemt bonussen med levering direkte fra producenten 🙂

Den kom ind af døren for et par uger siden og vi fik lynhurtigt fundet skruemaskinen frem og sat ben på. Den har allerede været vært for tartelet-fest og diverse TV-dinners.

Sofakompagniet har lige droppet en masse nyheder, som er noget så pæne. En af dem er denne lænestol. Flora, hedder den og den kommer i farverne Danny Amber og Danny Dusty Rose – en støvet rosa. Den ser så rar ud og de bløde linjer og den runde polstring tager mig tilbage til 70’erne. Begge farver, passer dog så fint sammen med Ellis sofaen, men den er også ideel til soveværelset, køkkenet eller gangen og skaber en eksklusiv lounge stemning. Derfor har jeg ikke helt besluttet mig for hvor den skal placeres endnu.

Sofakompagniet er en dansk online virksomhed med showrooms i de større danske byer; København, Aarhus, Odense og Ringsted. Jeg fik derfor tilsendt stofprøver gratis, og det var egentlig ligeså fint. Jeg synes, at det er rart at se farverne og mærke stoffet, inden der bestilles noget så dyrt som en sofa. Sofakompagniet udfylder i den grad en plads i markedet, med godt dansk design og kvalitet til gode priser. Her kan alle kan være med, så det muligt at designe sin drømmesofa hos Sofakompagniet.

Næste skridt i projekt ‘stue’ er at finde et sofabord. Lidt ironisk, når mosaikbordet er helt nyt og først lige har fået en plads i lejligheden. Jeg har dog helt andre planer for stuen på sigt – altså, stuen i huset. Sofabordet skal nemlig bruges som et konsolbord i stedet, år vi flytter. Jeg er derfor på jagt efter et marmor sofabord, gerne brunt, og har et godt øje til et helt særligt ét. Vi skal også have en gulvlampe og have hængt lidt på væggen. Måske jeg også maler vores træreol. Måske i en pang-farve. Det har jeg ikke helt besluttet mig for endnu. Det skal helst ikke overtage – og rummet må gerne fremstå lidt roligt, særligt når vi har fået den orange sofa. Projektet går derfor ligeså stille fremad, og jeg tager små skridt for at sikre at det også bliver langstidsholdbare løsninger.

 • Reply
  Katrine
  28. april 2019 at 8:27

  Den er virkelig lækker. Jeg har selv 2 sofaer derfra, men overvejer at skifte dem ud med én større. F.eks. i en moduludgave ala din. Hvordan synes du den har været, her efter du har haft den i en månedstid?

 • Reply
  Jannie
  9. maj 2019 at 19:16

  Hej jeg har lige fået nøjagtig den samme sofa og den er bare så flot, men for pokker den er hård. Jeg synes virkelig ikke den er behagelig at ligge/sidde i 😬 har du oplevet at hynderne er blevet blødere af at blive brugt?

  • Reply
   christinedelmar
   10. maj 2019 at 9:24

   Hej Jannie. Ja, den er simpelthen så pæn. Vi bruger hynderne rigtig meget, og rykker dem rundt efter behov. Jeg synes de er tilpas bløde, men det med at sofaen er hård, kan jeg måske godt følge. Lige nu er det dog lidt svært for mig at udtale mig om, fordi jeg simpelhen sidder dårligt OVERALT. Jeg må komme med en update når baby er ude 🙂

 • Reply
  Julie
  15. april 2021 at 20:14

  Hvor er jeres flisebord fra? Det er også megaflot

Kommenter