Graviditet: Er det normalt? En status på 1. og 2. trimester

2. marts 2019

Jeg er i skrivende stund i uge 28, så tiden er virkelig fløjet afsted. Selvom, jeg godt kan føle at der er lang tid igen, så går jeg på barsel om 8 uger allerede! Det er jo peanuts i tid… Jeg føler lidt, at jeg ikke har haft tid til at nyde det sådan rigtig endnu. Men mon ikke det kommer, når barsel nærmer sig. Vi er i hvert fald ikke rigtig begyndt at snakke om hverken navn, fødselsforberedelse eller rigtig taget hul på den lange indkøbsliste til baby udover sengen. Han får ej heller et værelse, så vi tager meget tingene som de kommer.

To graviditet er ikke ens… men mon I kan genkende noget?  Om ikke andet, så er det et lille status quo ovenpå de ændringerne i de første 6 måneder som gravid.

 • Da maven endelig ankom omkring uge 20, så er det gået STÆRKT. Lidt for stærkt faktisk og vægten siger da også +14 kg nu. Det er vel ikke heeeelt normalt? Jeg synes det er lidt pinligt og noterede også læge sige, at man blot skulle forvente 10-15 kg som normalvægtig. Så det er lidt i overkanten med stadig 3 måneder igen. Jeg har fået anden kropsform og kan ikke gå i samme tøj. Det skal mit hoved også lige forstå… Særligt, når jeg står i et prøverum og har valgt en kjole som portrættere mig mere som en bus eller telt end en fin gravid dame 🙂

 

 • Jeg er gået fra en D-skål til en H-skål og det giver faktisk en del nye udfordringer. Jeg kan næsten ikke passe tøj over brystet. Ja, jeg måtte faktisk returnere en MAMA-kjole, fordi den var for lille. Over brystet, altså.  Det ser også meget vulgært ud og jeg håber de svinder lidt ind igen når jeg har født.

 

 • Jeg spiser for to. Ikke usundt, overhovedet, men min appetit er eksploderet. Kan det være fordi jeg har vænnet min mave til at skulle spise hele tiden fra dengang jeg skulle undgå den slemme kvalme i det første trimester?

 

 • Jeg er træt med træt på – hele tiden. Det var også SLEMT i første trimester, hvor jeg ofte gik i seng kl. 20. Det kan være enormt frusterende, ikke at kunne holde til så meget mere. Jeg har så mange idéer og ting jeg gerne vil, men kroppen siger selv fra nu og jeg har bare ikke samme energi. Jeg falder simpelthen i søvn på jobbet nogle gange. Haha. Så jeg kan godt mærke, at det er blevet lidt af en kamp både at have fuldtidsjob, blog, klumme og virksomhed. Men jeg vil jo det hele 🙂

 

 • Min hud ligner en 14-årigs. Eller værre, faktisk. Den har faktisk aldrig været så slem. Jeg er rigtig ked af det og trods investering i dyre hudplejeprodukter vil det ikke rigtig hjælpe. Jeg har fået en del ar så det er ikke ligefrem fordi selvtilliden vokser. Samtidigt siger vægten sogså+14 kg, udgroning er blevet til en motorvej og den bleg vinterhud gør en til en spion på en melfabrik. Må der være bedre dage på vej 🙂

 

 • Fysikken…. man er virkelig ikke en charmebøf ! Særligt ikke om natten, hvor jeg stønner for aser og maser for at vende mig. Jeg skal også helst bruge et lille skub nu for at komme op af sofaen. Så jeg glæder mig til at kunne gå op på 2. sal igen uden at blive forpustet! Jeg har jo haft døjet med min lænd siden uge 14, men det er blevet meget bedre efter jeg har fået laser hos min fysioterapeut. Heldigvis.

 

 • Jeg har hverken haft særlige cravings eller humørsvingninger, men hviler ret godt både i min graviditet og mig selv. Jeg er generelt bare GLAD, GLAD, GLAD og glæder mig til at møde vores lille menneske.
 • Reply
  Marie
  2. marts 2019 at 15:40

  Jeg lider selv af hormonelle urenheder i ansigtet og kan virkelig godt følge dig når man bliver ked af det over det. Det blomstre op og sidder primært på mine kinder og jeg hader det!. Jeg har prøvet ALT og har været helt desperat. Nu er jeg begyndt hos en kosmetolog som fører mærket Nimue og jeg har aldrig haft så flot hud. Det er selvfølgelig svært at slippe af med 100% i og med det er hormonerne men jeg kan se en markant forskel. Det dejlige er, at konceptet er at styrke ens hjemmerutiner og behandlingen ligger i de hudplejeprodukter du bruger derhjemme så det betyder ikke at man skal gå til dyre ansigtsbehandlinger hele tiden, måske en hver 1-2 måneder. Har hørt flere succes historier ved graviditet! Du kan jo overveje det 🙂

  • Reply
   christinedelmar
   3. marts 2019 at 9:57

   Hej Marie. Tak for du deler dine erfaringer. Jeg har faktisk prøvet at få en ansigtbehandling i Sverige med Nimue. Så det er ikke produkterne du har købt, men behandlinger med mærket? 🙂

 • Reply
  Signe
  2. marts 2019 at 16:41

  Har du prøvet mælkesyrebakteria? Det skulle hjælpe på uren hud og homunelleforandringer. Snak med din jordermoder eller læge.

  • Reply
   christinedelmar
   3. marts 2019 at 9:55

   Nej, det har jeg ikke. Men vil da prøve at høre min læge næste gang. Tusind tak og god weekend 🙂

 • Reply
  Michelle
  2. marts 2019 at 17:19

  Velkommen i klubben til os med store bryster 🙋🏼‍♀️ Gik selv fra F til H og ja det er ikke ændret til trods for at min bliver 4 til april 🤷🏼‍♀️ Så bien slipper det igen andre ikke. Og kroppen ændre sig og du kan forvente at du hofteparti vil få en anden form end du havde før, men husk at det er en kunst at vores krop i det hele taget er i stand til at gøre noget så unikt og flot som at føde et barn 😍

  • Reply
   christinedelmar
   3. marts 2019 at 10:00

   Årh, det er godt nok voldsomt. Skal lige vænne mig til det er 4 størrelser det har ændret sig…. Hehe, det er helt vildt det kroppen gennemgår og synes det er ret sejt faktisk. Omend også lidt hårdt nogle gange.

 • Reply
  Nadine
  2. marts 2019 at 23:21

  Tillykke med graviditeten. Prøv god en go bh butik for de bliver ikke mindre de kære bryster når der først kommer mælk i 😉 Glemmer ALDRIG den dag hvor mælken løb til. (Jeg har så verdens mærkeligste slankekur hvor jeg automatisk taber mig når jeg er gravid 🤔) Så der stod jeg aldrig nogensinde været mere tynd med kæmpe Pamela bryster. De der 4-5 dage efter fødslen ( Gik fra G75 til H75/I70) har tilgengæld ikke oplevet det du beskriver med de er så store at tøjet ikke passer. Men har intet imod strækstof. Brugte ( og bruger også denne gang) virkelig meget af H&M basics med en lang spagetti strop bluser under hvis det ikke nåede ned over maven. 😉 De er os nemme lige at hive ned når man ammer. Angående det at være træt træt træt.. Det burde havde aftaget og kan være tegn på mangel af jern eller B-vitaminer. Hvis det meget hårdt så prøv bede din læge om en blodprøve. 😉 Nu jeg jo mor til en på 4 og venter nr. To så det VIRKELIG hårdt både for mig og min mand hvis jeg ikke fik min energi bare lidt tilbage. Viste sig jeg manglede B-vitaminer så det var en kæmpe hjælp til at overskue hverdagen 😉 ift. Kosten og det med vægt og monster sulten. Vil anbefale ( og tag i mod rådet eller lad værd 😘) du snakker med jordmoder. Jeg tabte 5-7kg da jeg var gravid første gang og var sygt sulten pga. Amning. Så gik hele amning i hat og briller. Blev noget lort og måtte droppe det fra den ene dag til den anden ( efter 4 mdr. kamp) MEN min krop havde ligesom ikke fattet det så den var stadig sulten. Endte med tage hele lortet på igen 3-4 mdr efter jeg havde stoppet amning fordi min hjerne ikke var med. Når alt det så er sagt, er jeg 120% enig i at alle kroppe ikke er ens! Eks. nogen taber sig af at amme. Nogen kan os lide deres nye mor figur. Uanset hvad så gør du det der virker for dig og jer. 😉 Lille sidste ting som virkelig mange glemmer – der går mindst et år før din krop af sig selv igen. Så det du beskriver kan fortsætte en stund også selvom man har født. Både jordmoder og sundhedsplejersker kan være gode rådgiver, hvis man er bekymret eller har tvivl. 😉 Jordmodere ved os ting om kroppen som ikke bare er fødsel. 😉

  Held og lykke

  • Reply
   christinedelmar
   4. marts 2019 at 9:33

   Tusind tak for din besked. Sikke mange gode råd. Det er simpelthen så dejligt. Jeg må prøve at høre lægen ad når jeg har en aftale igen. Og stort tillykke med graviditeten også 🙂

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins