Maling for gravide med Beckers

31. januar 2019

Reklame for Beckers 

Lejligheden vi bor i er overtaget som beset. Siden indflytning har den kaldt på en let og kærlig hånd – også med pensel. Ikke fra ikke fra min hånd vel at mærke, da vi helst vil undgå for megen kemi under min graviditet.

Stuen har krævet en del opmærksomhed og væggen bag sofaen er det første som stod for skud. Det er også den største flade i lejligheden – fire meter hvid og bar væg. Så det skulle der laves om på!

Det har været særligt vigtigt for os at vælge en ‘grøn’ maling denne gang, nu hvor jeg er gravid. Vi har brugt svenske Beckers, som er nordens mest miljøvenlige maling og tilmed de første der opnåede svanemærkningen. Beckers har også blå krans-mærket fra Astma og Allergi Danmark der stiller krav til lavt indhold af allergistoffer i maling. Det gør, at fornyelse med maling altså stadig lade sig gøre selvom man gravid, er allergiker eller har små børn i hjemmet. I like.

Jeg drømte ikke om knald på væggen i denne omgang, men i stedet har jeg valgt en køling og rolig nuance for at skabe en balance med det orange tæppe som har plads ved sofaen. Det er rigeligt spræl i sig selv. Vi har malet farven 1502-Y50R fra Beckers Living produktserie. Men er du ude efter de mere farerige vægge, er der altså god inspiration at hente fra Beckers nye farvekort her. De har særligt ramt mange af de moderne og støvede pastelfarver spot on.

Malingsprocessen har jeg ikke været en del af – og forlod lejligheden indtil den var tør. Det er stadig ikke særlig godt for gravide at indånde dampe eller maling på kroppen, heller ikke med Beckers. Så det var en nem omgang for mig.. haha. Det plejer nemlig at være mig der er malingsansvarlig herhjemme. Beckers malingen har dog dækket utroligt godt, så Mikkel kunne nøjes med at male fladen én enkelt gang med efterfølgende pletmaling. Det har også noget at gøre med at det er en lys farve. De mørke farver skal typisk have flere gange.

Efter påføring er det vigtigt at huske at lufte ud i 2-3 uger, men når den vandfortyndbar maling er tør, udgør den ikke en risiko for gravide eller små børn. Så længe instruktionerne på emballagen følges, vel at mærke.

Min malerguide på 5 trin holder dog stadig vand, hvis I får lyst til at begive jeg ud i et ligende projekt:

  1. Forberedelsen er det halve af arbejdet. Og er der dækket af med malertape, bliver finish pænest. Til sidst, kan det også være en god idé at pletspartle mindre huller, så væggen fremstår jævn og glat.
  2. Mal rundt om radiatorer og langs stikkontakter, karme, paneler, lister m.m. med en pensel. Det er særligt vigtigt, at starte ud med en maling og pensel, hvis du maler en væg der grænser op til en anden nuance. Her males alle kanter med en pensel for at fylde lufthullerne i malertapen.
  3. Vi lærte også i Nybyggerne af de profesionelle malere, at en tynd fuge mellem loft og væg laver en blød og flot finish.
  4. Mal altid vådt-i-vådt og en væg ad gangen, så for du det mest ensartede resultat da maling ændre nuance når den begynder at tørre.
  5. Mal igen efter et par timer. Er der behov for det, så kan man slibe ujævnheder igen, eller pletmale indtil man har opnået det resultat man er tilfreds med.

En væg som vores tager ca. 5 timer at male på grund af tørretider, men selve arbejdstiden er kun 1-1,5 time. Så det er hurtigt overstået og noget alle kan være med til.

    Kommenter

    This error message is only visible to WordPress admins