Kærester i modvind

5. september 2018

Overskriften siger vidst det hele. Der har været en god modvind det sidste i 1,5 år efterhånden. Alligevel, synes jeg at Mikkel og jeg har det godt. Altså sådan helt basalt og det kræver et lille skriv. For jeg undrer mig over familie, venner og bekendte virker mere frustreret over den her situation end os selv. Og hvad det gør ved vores parforhold.

Man har tre ben at stå på; økonomi, job og så dig selv (heldbred, familie mm.). Og er der uorden i én kan vi klare, men man kan jo ikke finde balancen på to ben. Så vælter man. Det forstår jeg. Og lige nu roder det pænt meget i de to af dem, må man sige…. men vores parforhold er intakt. Måske er det fordi, at vi har været igennem alverden sammen: Vi har boet på et værelse i 13 måneder og bygget et hus på ni uger. Måske man bare kan lidt af hvert, når man har syv år på bagen. Hvad ved jeg…

Den største udfordring i det hele er i virkeligheden at tilpasse os de hjem, hvor vi har fået lov til at flytte midlertidigt ind i. At skulle tilpasse sig andres måden og gøren. F.eks. som når jeg glemmer at putte opvasken direkte i maskinen eller at jeg roder. Vi har i den grad fundet ud af, at vi er blevet lidt små sære i løbet af årene. Og at vi har vores helt egen måde at gøre tingene på. I virkeligheden er vi mere udfordrede af parforholdet med andre par end dét med os.

Selvfølgelig er der også perioder hvor at modgangen smitter lidt af. Vi er også udfordret af en travl hverdag og livet generelt. Det er jo selvsagt. Det er ikke en dans på roser for os for tiden. Det er fandens hårdt for at sige det lige ud. Jeg forstår ikke altid selv hvordan vi kan holde hovedet så højt. Og alligevel, så priser jeg mig blot lykkelig over at det trods alt ikke er værre. Det er en periode. Og det bliver også rigtig godt den dag, at vores parforhold at vi får endnu et ben at stå på.

    Kommenter