Status på huset?

14. august 2018

Nok det mest spurgte spørgsmål for tiden….Særligt i den Q&A, som jeg kørte på Instagram forleden. Og med god grund. Vi flyttede fra vores lejlighed for 1 år siden nu.

Dengang var det langt fra alt der skulle laves. Så egentlig håndværkertilbud var det ikke. Området herude omkring Hasseris er heller ikke så billigt igen, så det var heller ikke på tilbud. Fulde af forventninger var vi da også, da jeg postede et billede på Instagram da vi fik nøglerne. Vi havde i hvert fald ikke set det komme at vi her et år efter stadig skulle overnatte på et ekstraværelse hos mine forældre.


Det gik da også rigtig godt i starten. Lige indtil… ja, den forsikringssag, som har sat det hele på hold. Umiddelbart, kunne man godt tro at sådanne sager der gælder hus og hjem ville blive ekspederet lidt hurtigere… men sagen er, at vi ikke må forsætte med at arbejde på huset. Og altså står uden et beboeligt hjem.

Ud af egen lomme har vi derfor hyret en uvildig skønsmand ind til at udarbejde en isoleret bevisførelse. Normalt arbejder tilsynsmanden der vurderer skaderne jo for forsikringsselskabet, så det er ikke altid de er uden parti. Såååå deeeet kan jo godt være op ad bakke…..Det var så endelig i dag at alle stillede op for at gennemgå sagen. Os, vores advokat, deres advokat og deres tilsynsmænd. Ja, i fleretal!! Noget af en forsamling. Når rapporten er udarbejdet må vi så endelig forsætte på huset. Herefter kan retsagen køre sidenløbende imens vi forsætter med renoveringen, eftersom bevismaterialet er indsamlet. I sidste ende handler det kun om hvem der skal betale – og så noget mere arbejde og tid end først beregnet.

Vi har fået en dato i september, hvor vi satser på at den store renovering kan komme igang dér. Det kommer der et helt hold håndværkere og laver for os. Så forhåbentligt at det går lidt hurtigere ned hvis vi selv skulle igang. Alligevel er det med forbehold, sådan nogle ting har det altid med at skride lidt i tidsplanen. Vi får dog generelt håndværkere på besøg til mange af de større ting, så det skulle gerne gå lidt hurtigere end først planlagt. Derfor håber vi at kunne flytte ind til jul. Fingers crossed.

  • Reply
    Sophie Sukhi
    16. august 2018 at 1:44

    Det bliver spændende, glæder mig til at følge med i jeres projekt 🙂

Kommenter