Marrakech, en Insta-perle…

5. august 2018

……..aaaaaaand I’m back!

Tilbage fra det nordlige Afrika. Og tilbage fra en lille blog-sommerferie. Det har været skønt med de 10 dage i Marrakech, og nu er jeg klar til at dele lidt ud fra rejsen. I er jo en del der har spurgt til det hele og jeg skal nok komme nærmere ind på pris, tips og erfaringer.

Turen har været langt fra triviel. Ikke noget all-inklusive med et rejseselskab, men det er en tur som jeg selv har arrangeret og booket for Mikkel og jeg samt et par venner.

Vi har smagt lidt på det hele, for jeg er bedst til at opleve lidt forskelligt. Se bare nogle de snapshots fra ferien nedenfor.

På Riad Yasmine har de den fineste gårdhave. Her boede vi i to nætter. 

Det var nemt at knipse fantastiske billeder i de omgivelser. Hold nu op det var pænt.

Vores andet Riad, Les Yeux Bleu var virkelig også en perle. Her boede vi også tre nætter og placeringen af dette var lidt bedre end det første riad.

Det blev også plads til en tur i luftballon – en helt vild oplevelse. Forestil jer at svæve over ørkenen i mere end 1000 meters højde. Helt lydløst. Det skal have en stor anbefaling, trods den lidt pebret pris. Vi fløj med Marrakech by Air til små DKK 1300 pr. person for 1 time. Av. 

Overnatningen i Scarabeo Camp var også helt unik. Det er glaming, hvor man overnatter i beduintelte som er indrettet med tæpper, bad og rigtige senge. Udsigten fra campen var meget betagende – og man ikke rigtig kan få nok. Og dog – så er ét døgn rigeligt, da der ikke er meget andet end at give sig til end at stirre ud i horisonten. Eller det passer ikke. Vi tog også lige en racertur i buggies. 

Her er udsigten fra vores telt, hvor vi kunne ligge og vågne op.

Campen har også en masse ‘fælles’ telte og arealer. Her ved frokostteltet kunne vi nyde udsigten til Atlas-bjerne og drikke en kop mynte-te.

I kan læse lidt mere om vores overnatninger i indlægget her.

Vi tog i øvrigt også fire dage på et resort med pool. Hotellet var placeret lige ved Nikki Beach, som er en ret kendt og worldwide beach club. Helt genialt. Her var der bedre mulighed for at kunne få lidt afslapning ved pool og nyde lidt alkohol. Marokko er jo muslimsk, så efter et par dage i 40 graders varme inde i Medinaen var det virkelig tiltrængt ikke at skulle tænkte over at gå tildækket rundt. Så badetøj og et glas vin i hånden er altså også noget som klæder en ferie.

 

Små fifs

Et af de bedste tips, nogle af jer var så søde at komme med inden afrejse – var det offline kort. Vi downloadede simpelthen bare direkte et kort fra Google Maps over Marrakech. Havde det ikke været for kortet, så var det  helt umuligt at finde rundt i den snørklede labyrint som det gamle Marrakech nu engang er. Det var en lille drøm og noget vi allesammen burde have haft på telefonen. Dog er der tilgengængeligt Wifi på de fleste riads og spisesteder.

Noget som overraskede mig, var at vi flere gange var blevet advaret om var hvordan vi ville blive mødt dernede. De vil snyde dig – og det kunne forventes at du ville blive mødt med tilråb når du bevægede dig rundt i byen. Specielt som kvinde. Det var alligevel nok den oplysning, at jeg havde bekymret mig mest over inden turen. Og som jeg faktisk slet ikke kunne genkende dernede. Det var i hvert fald ikke mere udtalt end i andre lande. Faktisk følte jeg mig på alle tidspunkter ret sikker. Selv når Søs, min veninde og jeg bevægede os ude i Medinaen alene. Det var i hvert fald langt fra dét som trak tænder ud.

 

Shopping

Penge får hurtigt ben at gå på i byen. For der er så mange flotte og fantastiske fund at gøre sig dernede. Og jeg kan godt forstå dem som blot tager på indkøbstur derned. Det sværreste er næsten at få transporteret det hele med hjem igen. Selv købte vi tre tæpper som Mikkel, ingenøren, formåede at pakke ned i vores kufferter. Faktisk behøvede vi hverken overvægt eller ekstra bagage. Flere steder tilbyder de dog at sende, men man skal nok også købe sig en god mængde sager før det kan betale sig i sidste ende. Og så er man jo ikke engang garanteret, at det ikke er gået i stykker på turen hjem. Vi undgik derfor at købe keramik med hjem på grund af skrøbelighed og vægt.

 

Riads og spisesteder

Der er selvfølgelig også en bagside af Marrakech. Fattigdommen. Stanken. Stressen. Det er voldsomt. Og fordi at man placerer sig selv i den oprindelige oplevelse af Marrakech på de små riad, så bliver disse bed & breakfast’s små tilflugtsteder. Netop fordi kontrasten er så tydelig. Derfor er det også vigtigt at booke et roligt og godt riad så man kan finde hjem til et fristed når byen bliver for meget.

Jeg vil også anbefale at man besøger et lidt rigere kvarter, Guéliz, lidt uden for bymuren. Her er der mulighed for at spise en burger på McDonalds og shoppe i Zara. Og så har de et helt fortryllende spisested der hedder Le Grand café de la Poste, et nostalgisk sted, som emmer af det gamle Marrakech. Og så er det faktisk en af de bedre spisesteder i byen. Og, og, og, de serverer alkohol ej at forglemme. Herforuden vil jeg fremhæve El Fenn til aften og La Famille til frokost. Ret mange af de andre steder, som vi fik anbefalet (Nomad og Le Jardin var ikke noget særligt). Maden i Marrakech er dog generelt ikke noget exceptionelt som forventet. Specielt ikke i forhold til pris. Jeg synes der var langt mellem snapsene.

 

Prisen

Marrakech er stedet hvis du skal handle og skyde smukke billeder. For de er pokkers kunstneriske. Selv dem uden penge, har døre pyntet med udskæringer og dekorationer. Men jeg det har været en (for) dyr ferie. Jeg har betalt det dobbelte af min ferie til Bali, som endda var to dage længere.

Vi fløj fra Aalborg med Norwegian over København. Det tog 6-9 timer hver vej. Jeg tror vi er kommet af med ca. DKK 20.000 pr. person. Pengene bliver hurtigt til lommeuld. Der er danske priser i Marrakech og så kan 10 dage hurtigt blive dyrt. Selvfølgelig kan det gøres billigere, og det skal også siges at vi ikke har sparet på meget.

Jeg synes bestemt Marrakech er en oplevelse værd, men jeg tror ikke vi skal igen. Jeg kunne bedst forestille mig, at var ideelt som en forlænget weekend.

Jeg fandt i øvrigt det her tilbud med fly fra København og hotel i 6 dage til under DKK 2.000. Bare et lille tip herfra.

    Kommenter

    This error message is only visible to WordPress admins