At spise mere plantebaseret kan være nemt, lækkert og har gjort en kæmpe forskel

27. juni 2018

Reklame for Simple Feast

For lige at åbne ballet, så har jeg fået en rabatkode til jer: CHRISTINE25 som gælder i 30 dage og giver 25 % på jeres Simple Feast bestilling.

Det er nu to måneder siden at jeg startede med at spise mere plantebaseret, og det har altså gjort en stor forskel. Det her er måske et lidt mere personligt indlæg, og jeg håber at min entusiasme skinner igennem. Jeg har fået den vegetariske kasse fra Simple Feast leveret. I denne måltidskasse indgår der æg, mælk eller ost engang imellem, man kan dog også vælge en vegansk kasse. Mit velvære er kommet i top og der er røget en del kilo. Faktisk synes jeg også, at min hud har fået en helt speciel glow. Det er lidt corny, I know. Men det er altså tydeligt at jeg har undergået en eller anden forandring de sidste par måneder, og den eneste ændring jeg kan komme på at jeg har foretaget mig – er mindre kød. Det er så vildt!

Timing er også lidt pudsigt, for min svigerinde, Mikkels søster, er veganer på 5. år. Hun har altid snakket ivrigt om sin motivation og introduceret os til mad med vegansk madlavningsdage for mig, Mikkels mor og farmor. Maden har aldrig været problemet for mig. Jeg elsker grøntsager, men har måske bare aldrig set en grund til at droppe kødet. Specielt fordi kød i mange kost – og ‘fit’-bøger udgør hovedbestanddelen af kosten. Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at netop den plantebaserede kost anbefales af helbredsmæssige årsager til både overvægtige, diabetikere og til nogle kræfttyper af sygehusvæsnet.

Men hvis vi lige skruer tiden tilbage til begyndelsen – så var jeg nemlig inviteret til event med Simple Feast i København på årets (måske) første sommerdag, hvor jeg skulle introduceres for konceptet og smage på maden. Det er ikke så ofte jeg kommer til de her arrangementer, men helt setuppet var bare så gennemført og professionelt. Middagen blev holdt inde hos CPH Cooking Class og vi fik serveret the whole monty med hele 5 retters vegansk – og dertilhørende snacks og vinmenu. Hatten af, det var sgu gennemført selvom jeg var lige dele nysgerrig og kritisk overfor at skulle igennem et komplet vegansk middagselskab. Vi blev forkælet op til over begge øre af kokkene fra Simple Feast. Jakob, der har startet konceptet op fortalte også om sine bevæggrunde for starte disse måltidskasser op. Aftenen rykkede tydeligvis noget i mig, og har haft stor betydning efterfølgende for at jeg nok er gået fra tanke til handling. Så da jeg kort efter rejste til Bali, var det et ret naturligt valg at undgå kødet. Og faktisk var det også bare det jeg havde lyst til i varmen – noget friskt og let. I Asien udgør grøntsager bare en større del af kosten end herhjemme. Og derude kan de altså godt finde ud af at lave noget ret velsmagende uden kød. Av, det var godt. Resultaterne af kostændring viste sig hurtigt i løbet af turen, og det blev ligesom motivationen til at starte op med Simple Feast herhjemme også.

Dét Simple Feast kan, udover at levere plantebaseret måltider, er at de gør det en del nemmere at spise velsmagende, varieret og mere plantebaseret mad. Specielt når man er en travlesen som mig – og realistisk set ikke laver mad derhjemme. Så er det en nem måde at arrangere at minimum de 3 måltider som ugekassen indeholder er vegetariske. SPECIELT i en by Aalborg, hvor der ikke ligger sådanne to-go steder rundt om hjørnet. Måltiderne tager vitterligt 10 minutter at forbedrede – for maden er pre-made. Det vil sige at man kun står for at varme, stege og blande maden sammen. Det kan alle da finde ud af.

Det gode er også, at måltiderne er ret variede, så det bliver ikke kedeligt. Faktisk er det ret god inspiration til at starte ud med at spise uden kød så man undgår ikke at kunne tænkte ud af pasta – eller salatboksen. Man mærker i hvert fald heller ikke nogen forskel på mæthedsfornemmelse med Simple Feast. Nogle af retterne jeg har tilberedt i månedens løb er: Svampeburger med rodfrugter, pita med falaffel og mintdressing, gazpacho med surdejscroutoner og patata bravas, fladbrød med bagt courgette. Haps, jeg bliver helt sulten af at skrive om det. Hehe. HER I kan se en 2-minutters video, hvor kokkene fra Simple Feast fortæller lidt om planternes kraft og hvordan man rent faktisk kan gøre noget positivt for sig selv og miljøet med ting der smager super godt. Så hvorfor ikke bare begynde?

Simple Feast er 100 % økologisk mad, men derudover er emballagen også organisk, bæredygtigt og 100 % bio nedbrydeligt. Maden bliver leveret direkte til døren. Så imens jeg er på arbejde, holdes maden  kold af de nedfrosne postevand i pap kantonnerne. Dem kan man så drikke til aftensmaden. Intet går altså til spilde og alt er en del af et kredsløb. Der er da også lidt tankevækkende at drivhusgasser fra dyreproduktion udgør 51% af klimabelastningen. Og ved at bestille en enkelt måltidskasse fra Simple Feast til 3 kødfri dage, sparer man miljøet for samme belastning som et gennemsnitligt årsforbrug af vand pr. person. Så fint nok at man husker at slukke for vandhanen når man børster tænder, men hvis man undgår kød blot en enkelt dag, så rykker det altså….  Det er bare endnu en bonus ved at spise lidt mere plantebaseret. For mig skal det dog ikke en religion, for jeg er ikke så god til forbud. Derfor forsøger jeg også blot at tage det plantebaserede valg når det er muligt. Så det helt ubevidst at jeg faktisk er endt med at spise kødfri  6 dage om ugen. Faktisk har det bare været en vanesag at bytte kødet ud – og bestille falaffel i min burrito eller spise en svamperisotto i stedet for skaldyr.

Simple Feast skal i hvert fald have mine varmeste anbefalinger med på vejen. Appen som kan downloades, er god til at give et overblik over maden, ugens menu, levering samt næringsindhold. Det er nemt at af- og tilmelde sig maden i de uger det passer én, så behøves heller ikke at være noget man gør hver uge. Så jeg håber I vil give det en chance, det tog i hvert fald ikke mere end et enkelt måltid at overbevise mig. Og husk I får 25 % procent rabat på en bestilling med koden: CHRISTINE25.

    Kommenter

    This error message is only visible to WordPress admins