Jeg ville ønske, at vi havde fået hjælpen til at spare penge på vores huskøb

21. juni 2018

Reklame for BedreBuget

Det er efterhånden lidt tid siden jeg har delt noget omkring boligkøb. Disse skriv håber jeg kan gøre købsprocessen mere gennemsigtig for jer, som også er nye i alt det her med hus og lån. Det er selvfølgelig altid lidt usexet, men I Oktober skrev jeg om vores brug af købermægler der sparede os for 50.000 kr i huskøbet. Som i bakspejlet stadig er en af de smarteste beslutninger vi har taget. De blogindlæg betyder lidt mere, specielt fordi de kan hjælpe og  have betydning for andre end en selv. Pay it forward.

Denne gang vil jeg tippe om en gratis tjeneste, som jeg ville ønske vi havde kendt til før vi skiftede bank og tegnede boliglån. Normalt når man skal ud og spender sine lommepenge på et hus, så er det ret vigtigt at få en god rente. Ja, chok! Men det kan løbe op i RIGTIG mange penge at låne 3-4 millioner kroner.

Derfor var Mikkel og jeg også ude og afsøge markedet inden vi valgte bank. Vi kontaktede 4-5 banker for tilbud, udover vores hidtil egne banker. Det er ren forhandlingsprocess at tegne lån. Selvfølgelig er der et renteniveau – men, der er enorme prisforskelle på lån. Noget er selvfølgelig afgjort af ens personlige forhold som; indkomst, opsparing/gæld, jobsikkerhed, boligens placering mv. Og jo mere attraktiv position man er I,  er det implicit også en forhandlingsstyrke. Alligevel er der ligeså meget at komme efter i forhandlingsteknikken. Derfor er det også en god idé at indhente flere tilbud, således man har noget man kan sammenligne og forhandle med. Gebyret skal man også lige huske at sammenligne. Bankrådgivere er sælgere og det er jo i deres interesse at vi tegner til en højere rente.

Det er så her BedreBudget kommer ind i billedet, for det er denne process, der NU er gjort digital. Det er gratis, uden abonnement og ingen smelly cats. Se deres service her. Faktisk er det hele processen vendt på hovedet, for nu er det bankerne der er den opsøgende part og sender tilbud hvis de kan gøre det bedre. Så ‘forsætter’ forhandlingen også efter man har optaget et lån – for hvor ofte er det lige at man får et opkald om at banken udbyder en bedre rente?

Oprettelsen som bruger sker ved at indtaste alt det information man normalt sender til en bank med indkomst, udgifter…. You get the idea. Derfor tager det også lidt tid at oprette sig som bruger. Man lige skal finde sine lønsedler, forsikringer og regninger frem. Jeg brugte ca. 20 minutter, men faktisk kører BedreBudget med et tilbud om at hjælpe med oprettelse, så man ikke selv skal bøvle med det. Og man kan jo også alltid give dem et kald.

Det er 100% sikkert og alt data er anonym og overholder EU’s nyeste persondataordning. Det vil også sige, at du er anonym bruger og bankerne derfor ikke får oplyst personfølsomme informationer, men blot forholder sig til hård data som indkomst, udgifter, typen af lån og måske endda området du bor i. Det er nemlig sådan, at hvis en bank gerne vil have fat i nye kunder – det kan være området du bor i, din aldersgruppe mv. så vil de gerne konkurrere. Og det betyder at du kan spare penge. Det har bare ikke været så nemt at blive informeret om før nu. Der er ingen ingen reklamer eller spam, men du modtager blot en besked i sin indbakke hver gang det er muligt at spare penge. Er man interesseret i at høre mere, så takker man bare ja til et uforpligtende møde med banken. Og det er først her, at banken kan sætte ansigt på dig. Til mødet, altså. Det er altså også muligt at acceptere et møde uden nødvendigvis at acceptere tilbuddet. Den rente banken har tilbudt dig, har du selvfølgelig ret til.

BedreBudget hjælper dig med at finde det bedste og billigste boliglån, lån og forsikring. Jeg har netop oprette mig som bruger og er spændt på om hvor godt et lån vi selv har accepteret. Vores banklån ligger til en rente på 3,95 % t. Om ikke andet, er det måske også en meget rar følelse, hvis der ikke kommer så mange tilbud. Det betyder vel blot, at man har en god aftale. Jeg tænker også, at hvis der om muligt kommer  nogle tilbud, kan bruge det kontruktivt til at gå i dialog med vores egen bank. Men det er da stof til eftertanke, at den test Forbrugerrådet TÆNK lavede i efteråret fandt ud af at en typisk boligejer-familie kan spare mellem 8.000-12.000 kr om året ved at skifte bank. Jeg synes i hvert fald, at det er 20 min værd af min tid. Hvad I mon nogle gode råd at dele ud af omkring banklån?

Jeg har planlagt at lave et opfølgende indlæg om et stykke tid, hvor fortæller om vi har fået noget konkret ud af at oprette os som bruger.

 • Reply
  Camilla Sørensen
  22. juni 2018 at 9:18

  TUSIND TAK!! Vi står lige i startprocessen til huskøb lige nu, så den her info er GULD værd! TAK 😍😍

  • Reply
   christinedelmar
   22. juni 2018 at 9:54

   Hej Camilla,
   Hvor er det fedt når der er nogen der kan bruge vores råd og erfaringer. Præcis pointen med indlægget. FEDT 😀
   Og held og lykke med huskøbet!

  • Reply
   christinedelmar
   29. juni 2018 at 14:34

   FEDT. Al held oh lykke med købet 😀

 • Reply
  Mia
  29. juni 2018 at 14:33

  Det samme som Camilla. Tak 👍👍👍

  • Reply
   christinedelmar
   29. juni 2018 at 14:34

   Juhuu, dejligt du kan bruge rådet. Held og lykke med købet 😀

 • Reply
  Bina
  9. januar 2020 at 13:41

  Hvor er den sofa fra du sidder i her?
  Tak 🙂

  • Reply
   Christine Delmar
   9. januar 2020 at 20:08

   Den er hjemmelavet:)

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins