Mine rejseanbefalinger til Bali og Gili

31. maj 2018

rejse1Så er jeg landet igen.

Og Gud hvor er man høj på livet efter sådan en tur… Mest af alt, fordi jeg har haft muligheden for at dele oplevelse med så gode veninder. Vi har haft grinflip, dybe snakke og helt unikke oplevelser sammen. Og det har 100 procent fordi vi har haft hinanden.

Jeg har fået flere spørgsmål om hoteller og to-do’s, så nu får I et indlæg med de bedste fifs og lidt om turen.

Canggu

Rejsen startede i Changgu. Her var vi i 3-4 dage og bestilt overnatning på The Apartments hjemmefra. Stedet lå fint og roligt.  Vi havde egen terrasse med udsigt til rismarker og delte pool med nogle af de andre lejligheder. Scooter er den eneste rigtig måde at komme rundt i Canggu, da området ligger på landet og stederne godt kan ligge ret spredt. Der er ikke så meget grund til bekymring omkring trafikken, da alle omtrent alle i området. LÆS: Australierne med langt hår og næsepiercing, kører rundt med surfboards. Det er ren sufers paradise og stemningen er meget afslappet og behaglig. Derfor kan man også finde den ene fantastiske café efter den anden. To name a few, så snyd jer ikke for: The Slow og Café Organic – Garden Gangstars. Canggu er et vildt hipt og cool sted, men kunne være placeret overalt i verden og har ikke så meget med Bali at gøre.

rejse7

Ubud

Fra Canggu gik turen til Ubud som ligger ca. 45 minutter væk i taxa. Bali er blevet lidt af en turist-destination siden jeg var der sidst for 14 år siden. Og det var særligt i Ubud at jeg mærkede turismens klamme hånd. For selvom Ubud står for mange eksotiske ting som yoga, astrologi, krystaller og noget tarmskylning, så var folk uforskammede og travle. Derudover fik vi ikke liiiiiige booket i tide, så mange af de ting vi gerne ville lave i Ubud, kunne ikke lade sig gøre alligevel. ULEMPEN ved at rejse som os, uden at planlægge for meget. I Yogabarn fik vi dog alligevel dyrket lidt drop-in yoga, hvilket passede os godt. Det var varmt, men godt at røre sig. De har i øvrigt også en vildt lækker café derinde i Yogabarn med rawfood og masser af juices. Ubud var lidt af en NEJ-hat, og jeg kan bestemt heller ikke anbefale det turistede Monkey Forrest hvor jeg også fik besøg af en kæmpe hoppende abe på ryggen. Det er vidst meget sigende for stedet, at ligesom vi ankom var der en kvinde der blev bidt af en abe i låret. Afsted til stivkrampe vaccination med hende…

Opturen i Ubud var klart vores fine resort som lå ret godt placeret. Prisen var overkommelig, og min min veninde Stine havde ikke været på luksusresort før, så det skulle selvfølgelig prøves. Og det var da også lækkert, se bare her. Vi bookede dog vores sidste nat på hotellet ved siden af; Pertiwi Bisma, der kostede det halve. NEJ-hatten i Ubud betød så også at vi besluttede at tage til Gili Air tidligere end planlagt. Og det viste sig at være en god beslutning. Det er trist, men jeg synes Bali er blevet alt for turistet, og det har mistet sin charme. Selvfølgelig kunne vi også selv opsøge de mindre landsbyer rundt omkring på Bali, hvor det autetiske sikkert er mere velbevaret. Desværre, er det dét der nogle gange sker når verden bliver større.

rejse

Gili Air

Vi ankom til Gili Air med den langsomme båd, så solen og udsigten kunne nydes fra dækket. Og Gili Air, må siges at være alt hvad man kunne drømme om. Øen besigtiges som regel på cykel og er ikke mere end 5 km i omkreds. På Gili fandt vi et helt unikt sted at overnatte, nemlig Gili Matiki. Så fantastisk, at vi forlængede opholdet dér to gange. På TripAdvisor har de den højeste rating på Gili Air, og det forstår jeg godt. Personalet, roen, stemningen… det hele spillede bare, hvis man bare ser bort fra gekko familierne der boede i taget og larmer lidt om natten 🙂

rejse6

På Gili Air kan jeg anbefale at besøge dykkecenteret Oceans 5 og se en open air film på stranden om aftenen. Vi besøgte særligt resturanterne Mowies til en omgang jackfruit tacos, burriots på den lokale Warung Sunny var også rigtig gode og billige, Specielt morgenmaden og frokosten på Pachamama var også helt exceptionel.
Vi endte med at bruge ca. 4500,- for overnatning, mad og transport i løbet af de 11 dage.

Hertil kom så også lidt udgifter som lidt interiør, dykning og yoga.

rejse10

Nu vil jeg snart holde lidt weekend inden turen går til Italien. Jeps, jeg rejser nemlig videre i næste uge. Dog er det arbejdsrelateret denne gang 🙂

 • Reply
  Christina
  1. juni 2018 at 12:09

  Hej Christine! Og velkommen hjem 😊 Æv at I fik en ærgerlig tur til Ubud 😟 Vi var der lige inden Bali blev populært/uden for sæson (?) for der var ikke mange turister og der var en vidunderlig ro og venlighed alle steder. Skørt at man kan opleve samme sted så forskelligt 🙈 Sådan som du omtaler Ubud, sådan oplevede vi Gili Trawangan. Og deres stakkels heste der falder om på vejene totalt udmattede 😵 Men uh hvor har dine dejlige billeder og nu din “rejserepportage” sat skub i udlængslen 😄 God tur til Italien! Mvh

  • Reply
   christinedelmar
   1. juni 2018 at 14:55

   Hej Christina

   Hvornår var det du var der? Ja, det var ærgerligt når det går op for en at steder jo selvfølgelig ændre sig. Denne gang ikke til det bedre, og det er jeg jo selv lidt skyld i som turist også. Jeg er dog måske på mine senere dage også blevet lidt mere sky overfor turisme, end så mange andre. Specielt når man har prøvet at rejse helt derude hvor der ikke er skyggen af turisme. Gili T var vi heller ikke på med god grund, og måske derfor jeg faktisk blev så overrasket over hvor fin Gili A stadig var. Det føltes i hvert fald mere autentisk. Forstår godt udlængslen, jeg har også sørget for at den snart står på sommerferie 😀

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins