DIY: Et havebord med mosaikfliser

8. maj 2018

bord5Se lige det nye havebord. Og så er sgu et hjemmelavet ét.

Det er tiltænkt som en slags kombinationsbord, som både bruges når der skal fyres op for en gang buffet med store salater på de lune sommeraftenener. Og så skal kunne bruges som plantebord. Til udplantning af krydderurter i minidrivhuset. Derfor er det også ret praktisk at bordet er lavet af klinker, der gør det nemt at tørre af og rengøre.

Jeg troede at det var et lille hurtigt hyggeprojekt, nu jeg godt kan murer. Det blev altså lidt sværere og tog lidt længere tid end først antaget. Just to warn you. Men godt er det jo blevet.bord6

Indkøbsliste:

– Hvide (med glans) mosaikklinker. Jeg har brugt 4,8 x 4,8 cm i net

– Fliseklæb

– Fugemasse i farven sort/grå

– Fugekryds i 2mm

– Spand, glitterbræt, spartle

– Afdækning

– Sav

– Jokkmokk bord fra IKEA (L:118xB:74, H:74 cm)

-3 stk. Wediplader

bord2

Guide:

 1. Først samles Ikeabordet.
 2. Dernæst beklædes bordet med wedipladerne, så formen på bordet udformes. Samlingerne behøves ikke at blive limet, men pladerne skal sidde fast på bordet med lim eller skruer. Vi lavede bordbenene lidt større således at bredden på bordbene passede med to mosaikker.
 3. Dernæst lagde jeg alle mosaikker på bordet uden fliseklæb for at sikre mig hvordan det bedst muligt passer med hele fliser.
 4. Dernæst blandes multiklæb op med vand. Det er vigtigt at massen ikke er for våg, men at den kan holde vandret også. Fordel jævnt og ikke for meget ad gangen.
 5. Dernæst lægges fliserne i net med fugekryds i mellem. Tag et net ad gangen. Og sørg for at tørre klinkerne af for fliseklæb.
 6. Efter et døgn kan bordet fuges. Brug diagonale strøj til at fordele fugen. Lad det tørre et par timer og vask så af med vand.

Det kræver tålmodighed at få det lige. God fornøjelse.

 • Reply
  Simone
  8. maj 2018 at 16:05

  Det ser super godt ud! Et forslag til en anden gang, så må du gerne vise billeder der viser processen også, for en som mig der virkelig ikke er erfaren ville det hjælpe en del tror jeg 🙂 Men det skal helt sikkert prøves!

  • Reply
   christinedelmar
   8. maj 2018 at 18:49

   Hej Simone. Tusind tak for feedback. Du kan følge udviklingen af bordet (og andre DIY projekter) på Instagram via min gemte historier. Bordet er med fra april måned 🙂

 • Reply
  Mathilde Lykke
  13. april 2020 at 12:13

  Kære Christine,

  Det er et super smukt bord, du har lavet!
  Kan det mon holde til at stå udenfor hele året rundt?

  Dbh,
  Mathilde

  • Reply
   Christine Delmar
   15. juni 2020 at 11:42

   Hej Mathilde, det vil jeg abosulut ikke anbefale 🙂

Kommenter