Er du fuldtids-, deltids eller hobbyblogger?

4. april 2018

billede1Jeg har egentlig aldrig rigtig åbnet op før nu, men det er vigtigt for mig at fortælle jer lidt om bloggen. Det er et  ‘fravalg’, og jeg er stolt af det. Lad mig fortælle lidt om, hvorfor jeg egentlig synes at det højner kvaliteten på mange måder.

At kunne leve af sin blog

De mange overskrifter for tiden om influencer marketings eksponentielle fremgang, har sået mange drømme om fuldtidblogging. Og det at kunne dedikere al sin tid til noget man synes er sjovt, er misundelsesværdigt. Mere tid til blogging, skaber uden tvivl rammer for bedre og mere spændende indhold for læserne! Og det er da sejt af dem som tør at tage springet og har formået at drive en hobby til en virksomhed, som de nu kan leve af. Jeg er fast læser hos flere fuldtidsbloggere, som ikke ville kunne leverer den kvalitet de gør, hvis ikke det var en hverdagsbeskæftigelse.

Og på den baggrund er det selvfølgelig  nødvendigt med en indkomst, når tiden i sådan en grad dedikereres. Men det er også lige der, at alting bliver sat på spidsen. Den velkendte diskussion om kommercialiseringen af blogs – fordi sponsoreret indhold, reklamer og links gør det muligt at kunne leve af at blogge. Jeg forstår egentlig ikke, hvorfor flere er irriteret over reklamer på blogs. Faktisk synes jeg, at det ansvar der påtages fra bloggerens side for at kunne levere et ordentligt stykke arbejde overfor en tredjepart, kan være katalysator til bedre og mere spændende indhold. Sådan oplever jeg det i hvert fald. Det kedelige og ærgerlige opstår først, hvis bloggere gør køb på sig selv og sælger ud af troværdighed eller sig selv for pengenes skyld. Og præcis af den grund, ville jeg aldrig sætte min økonomi op på det. At skulle stå i situationer, hvor man må gå bare lidt på kompromis med sig selv for at få brød på bordet. Ellers tak. Det er desværre også alt for tydeligt når bloggere higer efter opmærksomhed for ikke at blive glemt og dermed miste deres indtægtsgrundlag. Men det er vel en af bagsiderne i denne blogverden. Og dét synes jeg er langt mere trist end sponsoreret indhold.

Som hobbyblogger kan jeg med god mavefornemmelse indgå samarbejder, hvis jeg synes de er relevante. For jeg siger også nej til dét,  jeg ikke kan spejle mig selv i. Og den frihed ville jeg ikke gøre køb på. Det er bedst, når det er en naturlig del af fortællingen om f.eks. at bygge et hus eller andre hverdagsting og blot understøtter vores liv og dagligedag. Det sponsorerede indhold er for mig, faktisk den sjoveste del ved at blogge. Det en mulighed for at blive udfordret,  formidle – eller måske bygge noget som har værdi for os og kan være inspirerende for jer. På den måde er der mange sjove projekter der bliver realiseret igennem et samarbejde. Senest vores mini-drivus til haven, som jeg er helt vildt glad for. Men blev til lige nu, fordi jeg blev stillet et opgave.

 

At tilvælge en hobby, og fravælge en beskæftigelse

Min blog er min hobby. Den har allerede ført mange sjove oplevelser med sig. Og sagen er nok den, at jeg slet ikke egner mig som fuldtidsblogger hvis det overhovedet var aktuelt. Hobby betyder i sagens natur dog ikke, at jeg ikke kan indgå profesionelle samarbejder. Men det er vigtigt at det er indholdet og ikke indtægten der er primus motor. Jeg beundrer bloggere som bevidst vælger at beholde deres arbejde sideløbende med drive en blog, som de egentlig kunne leve af. Jeg ved hvilket overskud og indsats det kræver. Min kollega Copenhagen Wilderness arbejder stadig som sygeplejerske. Og min navnesøster Acie er badass chef hos L’oreal, når hun ikke lige er på barsel. Jeg selv, har har et fuldtidsjob, er klummeskribent, driver en møbelvirksomhed, holder foredrag OG har et hus der skal renoveres. Foruden bloggen, altså…

Er det drømmen at blive fuldtidsblogger?

Ikke for mig. Det er muligvis noget med Maslows behovspyramide at gøre. Og når det så er sagt, er det jo kun et udtryk for mine egne behov og prioriteter… Jeg skal ikke være dommer over andres valg og prioriteter. Blogarbejdet giver uden tvivl en stor frihed til dem som arbejder fuldtid med det. Fritid, ferie og børn er uden tvivl nemmere at passe ind end med et 8-16 job. Jeg forstår godt at det kan være en drøm for mange. Specielt hvis friheden kommer med at dyrke ens hobby. Men personligt ville jeg ikke bytte mit fuldtidsjob ud for noget. Jeg har et arbejde der giver mig faglige udfordringer – jeg har en 5-årig universitetsuddannelse som jeg gerne vil bruge. Jeg har en masse kollegaer, i stedet for at arbejde selvstændigt. Så bloggen er mit frirum, hvor jeg kan skrive om vores rejser, badeværelsesfliser og byggeprojekter. Et lille univers som vi deler, hvor I altid er klar med gode råd, inputs, sparring osv. Det er faktisk det bedste ved det hele.. For at ridse op, er jeg ‘hobbyblogger’ og jeg er stolt af det.

Kunne I tænke jer, at jeg fortalte mere om mit job?

 • Reply
  Linnea
  4. april 2018 at 11:37

  Jeg vil rigtig gerne høre mere om dit job 🙂

 • Reply
  Laura
  5. april 2018 at 18:37

  Jeg har ikke fulgt med herinde, men blev sendt videre fra Guldlogs story på instagram tidligere i dag, og så måtte jeg altså også lige smide en kommentar afsted 🙂 Synes virkelig du beskriver emnet godt, og det satte helt sikkert nogle i tanker i gang hos mig selv. Jeg har selv haft en tendens til at sammenligne mig med, hvordan andre blogger, og at det var den rigtige måde at gøre det på. Men der er heldigvis mange måder at gøre alting på – også det at blogge. Har fulgt Copenhagen Wilderness på Instagram i noget tid, og det er virkelig inspirerende at følge med i, hvordan hun formår at kombinere sygeplejerskelivet med sin passion for indretning, bæredygtighed og rejse på bloggen. Jeg er fan! Og jeg er altså også fan af dit indlæg her!

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins