Vores fremtidige hjem

10. februar 2018

droemmehjem

Sofa fra KBH

Jeg vil helst ikke komme så meget ind på selve forsikringssagen, men derfor vil jeg alligevel kort ridse sagen op: Vi købte et hus i sommers, som vi overtog 1. oktober. Planen var ikke, at det skulle være en gennemgribende renovering. Og planen var oprindeligt indflytning til det nye år, efter vægge, loft og andre småting var udbedret. Status er nu, at renoveringen er blevet en del mere omfattende end planlagt. Og en del af det, kan vi heller ikke selv stå for. Og det er jeg GLAD for! Men med nye planer, opstår nye muligheder – og vi har muliggeden for en helt ny plantegning. Alle væggene skal nemlig bygges op igen, og vi kan ligeså godt udnytte muligheden til at lave huset endnu bedre.

Vi har tegnet vores hus i SketchUp, som er et 3D-program. Smart. Specielt for sådan en som mig, som ikke er så god til at visualisere ting. Så kan vi lege og afprøve idéer. Vi har faktisk brugt det til både at udarbejde  haveplan, terrasse og NU også rumfordeling.

Her kan I se vores grundplan, som det er nu. Selve huset – og de kvadratmeter vi har at lege med udgør 148 kvm.

planegning

Vi har lavet to alternativer, som hver især har deres fordele og ulemper. Vi er ikke arkitekter…. meeeen jeg synes nu alligevel, at vi er kommet frem ret godt i mål. Jeg glæder mig til at høre jeres feed-back.

 • For begge tegninger, gør det sig egentlig gældende, at vi sløjfer to indgange. Vi bruger stort set kun bryggers indgangen, da det også er her vi har indkørsel. Det oversize gangareal, kan vi fordeles bedre…. Derudover har vi også lavet en sektion inde i køkken/alrummet, som skal indeholde soveværelse og et stort badeværelse. Så de to nye plantegninger giver altså begge mulighed for at etablere et eksta badeværelse, så vi kan få vores elskede kork-badekar installeret. JUHUUU.

Første mulighed giver den mest optimale planløsningen. Fordelingen indtil værelserne bliver altså en del af  køkken/alrummet i stedet for. Køkken bliver tilgengæld flyttet med udsigt til haven. Mikkel er mest til denne løsning, fordi alle værelser har en god størrelse. Jeg synes dog, at inddelingen bliver det lidt typehus-agitigt. Altså, forstået på den måde, at man tager det unikke ud af, vi har købt en 70’er hus, for at gøre det mere standardiseret.  plantegning1plan2

Den anden mulighed, er styrken at kunne etablere lys og kig igennem hele huset. Og derudover også en mere moderne indretning, synes jeg. Kompriset ligger dog i at reducere de to af de tre ekstraværelser, for i stedet at få lidt mere gang. Jeg kan dog godt lide, idéen om at de tre funktioner – køkken, spisestue og stue er inddelt mere i sektioner, i denne mulighed. plan4 plan3 Spørg endelig til projektet – måske I ønsker indlæg med særlige emner omkring renoveringen? Jeg tænker også at tage jer med på dele af det på instastory, så der kan I også følge med sideløbende.

 • Reply
  Amanda
  10. februar 2018 at 11:06

  Det er vel nok det man kalder held i uheld. Sikke en unik mulighed for jer! Synes helt klart også at planløsning nr 2 ser bedst ud, og er enig med dig i, at det er fedt at få det delt lidt mere op i sektioner. Held og lykke med beslutningen, glæder mig til at følge med 😊

  • Reply
   christinedelmar
   10. februar 2018 at 11:13

   Ja, når uheldet nu er ude, er det jo om at få det bedste ud af det hele. Og det hjælper en del på glæden for tiden, at vi kan få lov til at lave det som vi vil.

 • Reply
  Emilie
  10. februar 2018 at 11:11

  Yay, spændende at få lov at følge med i ☺ Jeg synes begge tegninger ser fine ud, omend jeg også er lidt vild med den gamle plantegning men kan godt forstå I gerne vil have to badeværelser 👌🏼 Dog vil jeg sige med den første mulighed I har tegnet…jeg er selv vokset op i et 70’er parcelhus og hvor 3 af værelserne alle lå lige direkte ud til køkkenalrum (forældre soveværelset ligger for sig selv i den anden ende af huset) og det er altså meget trafik og meget lidt privatliv det at værelserne ligger LIGE ud til køkken og spiseafdeling 😊 Der kan jeg bedre lide mulighed 2, hvor indgangen til værelserne er lidt mere afskærmet 👌🏼 Personligt har både min bror og jeg været ved at blive bims at at børneværelserne lå lige midt i køkkenet (som det oftest føltes som om 😉) og jeg ved at mine forældre også har savnet et lidt mere afskærmet værelses-område 😊

  • Reply
   christinedelmar
   10. februar 2018 at 11:14

   Haha! Åhhh, det er godt skrevet. Det har jeg aldrig tænkt på. Ikke at vi har børn – men, det kunne jo komme en dag. Dit argument skal jeg helt sikkert bruge mod Mikkel for at trumfe igennem på plantagning 2 😛

 • Reply
  Anne
  10. februar 2018 at 11:20

  Held i uheld – og virkelig fedt for jer!
  Uden at være ekspert, men ud fra personlig erfaring, tror jeg I bliver mega trætte af, at indgang/udgang fra værelserne er op ad køkken-alrummet. Især hvis I har en lang tidshorisont i huset. Det er bare FEDT hvis børnenes værelser ligger lidt for sig selv – især for børnene. Og også for forældrene, når de er små, så man stadig kan “larme” i køkkenet, efter børnene er puttet.

  • Reply
   christinedelmar
   10. februar 2018 at 11:23

   Vi har i den grad planer om børn i huset, så det er bare så fedt at få nogle gode insights fra andre. Så bliver man så glad for at have en fin blog, når I er så søde til at dele gode råd og erfaringer. Fedt – igen, endnu en på mit hold 😛

 • Reply
  Sara
  10. februar 2018 at 11:28

  Jeg er også mere til mulighed to. Jeg har selv boet i en ny og moderne lejlighed hvor alle værelser, badeværelse mv. havde dør ud til køkken-alrummet. Dels synes jeg det ødelagde rummet sindssygt meget ift. indretning og at gøre det hyggeligt fordi rummet nærmest blev til én stor fordelingsgang uden større væg-arealer til eks. bogreoler mv., og dels synes jeg det var vildt irriterende at køkken-alrummet blev til sådan et gennemgangsrum med alt for megen unødigt trafik igennem. Det gjorde det eksempelvis virkelig svært at den ene kunne have gæster uden at den anden blev generet virkelig meget af det.
  Ift. børn/teenagere på længere sigt tror jeg også man vil være gladest for en lidt mere oplagt planløsning, hvor ungerne og alle deres venner ikke skal rende i pendulfart igennem køkken/stue. ☺️
  Så ja, jeg stemmer helt klart for en lidt mere zone-opdelt planløsning – jeg kunne i hvert fald aldrig selv finde på at vælge den helt åbne planløsning igen efter jeg har prøvet at bo i det. ☺️

  • Reply
   christinedelmar
   10. februar 2018 at 13:06

   Hej Sara,
   Du har virkelig en pointe, som vi ikke selv har tænkt over. Jeg må faktisk indrømme, at jeg troede jeg var i undertal mht til planløsningen, nu hvor det er blevet så ‘moderne’ med åbent køkken/alrum og værelser. Det eneste væsentlige minus er bare, at vi får et værelse på kun 6 kvm så. Det kan nok kun bruges til kontor. Vi synes virkelig det er svært at vurderer, hvad der er bedst – når man ikke har prøvet nogle af delene 😛 Tusind tak for input, i øvrigt!

 • Reply
  Charlotte Jørgensen
  10. februar 2018 at 11:47

  Er også klart til løsning 2….. man får kuller af “børnetrafik” efterhånden som de bliver større. Er også en god ide med “skjult” skydedør til stuen, så man har mulighed for opdeling😊

  • Reply
   christinedelmar
   10. februar 2018 at 13:07

   Smart idé med dør, faktisk. Det er slet ikke så dumt. Jeg vil præsentere Mikkel for alle kommentarerne, og så må vi se om jeg kan få ham overtalt lidt 😀

 • Reply
  Pernille
  10. februar 2018 at 14:14

  Jeg ville helt klart vælge planlægning 2, og så ville jeg overveje at sætte en dør ind til gangarealet. Som især teenager er det rart at kunne lukke mere end en dør af til køkkenalrum og stue 😊 det har vi i hvert fald valgt at gøre i vores hus. Dog en glasdør, så der stadig kommer noget lys.

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:15

   Hej Pernille. Jeg må sige, det er noget vi faktisk ikke har overvejet så meget. Faktisk må jeg indrømme, at jeg troede de fleste ville vælge Mikkels løsning 🙂 Men det er en rigtig god pointe!

 • Reply
  Michelle
  10. februar 2018 at 14:39

  Som andre siger, det må da vidst være held o uheld 😊 Er også mest til løsning 2.

  Ved ikke om i har set på andre løsninger eller ikke, men jeg kom bare til at tænke på, hvis i flyttede jeres soveværelse op hvor i har køkken – på tegning 2 – så ville i få køkken alrum på en anden måde som fint kan deles op på mange måder hvis man ikke ønsker at have helt åben løsning 😊 Håber det gav mening, ellers så super fedt at få lov at følge med i jeres projekt 👍🏻😊

  • Reply
   Ida
   10. februar 2018 at 22:34

   Jeg tænker det samme med køkken og soveværelset. Kunne sagtens se det for mig. Sys også det vil skabe “mere” rum hvis det var sådan og ikke sådan “zikzakket” med spisepladsen

   • Reply
    christinedelmar
    11. februar 2018 at 20:20

    Haha, det er modtaget 😀

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:16

   Hej Michelle. Det kan jeg kun være enig i 😀 Det er bestemt en god mulighed også, for at skabe et stort rum i stedet. Fedt input, vi vil prøve at lege videre med det 😀

 • Reply
  Marianne
  10. februar 2018 at 15:26

  Hej
  Er lige nysgerrig omkring hvilke værelser der er til badeværelser..

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:17

   Hej Marianne. Badeværelserne er det helt lille ved indgangen, samt værelset i forbindelse med soveværelset 😀

 • Reply
  Tina
  10. februar 2018 at 15:56

  Har I overvejet en dør fra garagen og direkte ind i huset? Det ved jeg min mor er meget taknemmelig for i hendes hus😊

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:18

   Hej Tina, nej det har vi ikke. For Mikkel vi gerne lave værksted, og ikke garage 😀

 • Reply
  Trine
  10. februar 2018 at 17:08

  Fedt for jer… 👍
  Min erfaring siger mig, at man med børn i huset synes det er skønt at kunne lukke lidt af ind mod stuen. Vi har i vores tidligere hus haft køkken/stue ud i et og når vi havde gæster var det trælst for børnene at fjernsynet skulle skrues op til skæld ud højde for at de kunne høre noget for snakken. Jeg ville tjekke Kimie Falk ud på Instagram – de har lige bygget med de fedeste løsninger (synes jeg) specielt med deres sorte staldvinduesdøre som afskærmning. Kan lige tagge dig – så kan du jo tjekke ud hvis du har lyst… Glæder mig til at følge jeres husprojekt..😊👍

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:19

   Hej Trine, tusind tak for input. Jeg så lige din tag på Instagram – og du har helt ret. Den er godt nok fed den dør. jeg kan sagtens se det for mig, og er begyndt at overtale Mikkel til den løsning også!!! Så fedt, du gad give dit input. Tak!!!

 • Reply
  Ditte Buus
  10. februar 2018 at 17:55

  Jeg er til løsning 2, selvom de begge er gode løsninger. Dog gør løsning 2 det ene værelse meget lille. Jeg tænker også i kan indstrænke forældrebadeværelset lidt, som vil give mere plads til stue i længden.
  Det bliver spændende at følge.

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:20

   Wuhuuu, jeg er vidst efterhånden ved at være i godt overtal med løsning 2. Så tak for det 😛 Vi har lidt svært ved at indskrænke det store badeværelse, da vores drøm er at få plads til vores store korkbadekar 🙂

 • Reply
  Tine
  11. februar 2018 at 9:32

  Få værelserne for sig selv, der hvor vi boede før vendte værelserne ud til alrummet og det var så træls med gæster og spilleaftener da børnene var små og de kun var to meter fra os.

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:21

   Hej Tine! Det er I godt nok mange der skriver! Godt indput. Jeg var helt overbevist om de fleste vi have et åbent køkken/alrum. Men flere på min vogn, er slet ikke dumt 😛 Så tak!

 • Reply
  Nadine
  11. februar 2018 at 10:03

  Sikke nogle virkelig gode muligheder! Personligt kan jeg bedst lide planløsning 2, på grund af opdelingen mellem “børneafdeling” og familierum. Det er rart at kunne trække sig lidt væk, når børnene er putte og ikke skulle tænke på støj mm. Har i gæster er det rart ikke at skulle være stille og for børnene er det en fordel at kunne boltre sig på deres værelse, inden det forstyrrer resten af huset. Derudover vil planløsning 2 give et godt gennemgående lysflow, da lyset kommer fra begge sider.
  Glæder mig til at se hvad spændende der kommer til at ske 😉

  • Reply
   christinedelmar
   11. februar 2018 at 20:23

   Hej Nadine. Tusind tak. Ja, løsning 2 giver bedre mulighed for opdeling. Det eneste der er lidt ømt omkring løsningen er at det ene værelse indskrænkes til 7 m2, hvilket er lige lille nok. Vi kan ikke helt vurdere hvor meget det betyder, når det kan udnyttes som kontor… hmmm…. Og ja, lys og kig er nemlig mega vigtigt, og også derfor jeg er mest varm på den 2. planløsning! 😀 Og skønt, du følger med altså. Og endnu mere skønt med gode inputs.

 • Reply
  Laura
  13. februar 2018 at 8:09

  Jeg synes helt klart den oprindelige plan er finest. I kan jo – hvis i vil have to badeværelser – lave soveværelsesløsningen fra nr 2 i den. fjerne muren mellem køkken og gang og lægge entréen til værelset ved siden af eller til køkken/gang for et større alrum. Men nu er jeg jo også en fagskadet arkitekt, der elsker de originale løsninger 🙃.

  • Reply
   christinedelmar
   13. februar 2018 at 9:25

   Hehe, jamen er det ikke også præcis løsning 2 du beskriver? Vi vil rigtig gerne have to badeværelser, og evt. udnytte den 12 m2 store gang bedre 🙂

   • Reply
    Laura
    13. februar 2018 at 22:52

    Ikke helt -der er et lidt (synes jeg) dumt indhak ved spisebordet i type 2 fordi væggen til værelset er flyttet lidt og soveværelset er lidt bredere og gangen smallere i type to -men JO programmeringen er jo den samme og det er detaljer 🙃. Uanset hvad blir det så godt!

 • Reply
  Katrine
  22. februar 2018 at 12:36

  Hej Christine😊

  Fedt, at I skal i gang med renovering. Det bliver spændende! Det er to gode planer, men personligt ville jeg klart gå efter planløsning 1. På plan 2 skaber gangen en del mørke i den del af huset + et lukket område, og fra køkken til stuen bliver det lidt klemt. Plan 1 giver en langt bedre sammenhæng i huset – noget du bliver glad for, den dag i får børn. Så kan du følge med i, hvad der sker rundt i huset, selvom du står i køkkenet👍For at skabe mere lys i køkkenet, kunne I åbne op med større vinduer. Det er vist også, derfra solen kommer i den sydlige retning 😊👍 God fornøjelse. Mange hilsner Katrine

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins