Skal vi lige snakke lidt om de der New Yorker-vægge…

17. januar 2018

koekken2

Credit

Nu skal det handle om boliginspiration. Og lad mig fortælle lidt om mine idéer.

Jeg har i mange år efterhånden higet efter betongulvet, rå vægge og vinduer i glas – og jern. Alt faktisk, der kan puttes ned i kassen ‘klassisk New-Yorker studio’-indretning. Nu er de rå-mustensvægge jo nærmest must-have i alle hjem, og det boomer med de der famøse glas- og jernvægge. Det gode med de mange nye udbydere er, at vi nærmer os noget der bliver økonomisk plausibelt.

Vores 70’er villa, er stilistisk nok ikke det bedste match til en omgang jern og glas. Jeg kan simpelthen ikke vurderer, om det passer ind, når nu vi ikke skifter vinduerne.

koekken4

Credit

Til gengæld er mulighederne få, for at tilføre dette stykke New York til huset (følg med på nedestående plantegning).

 1. Som vindue mellem køkken og entré.
 2. Som vindue fra stuen og indtil kontoret, som er værelset placeret i alrummet.

Mikkel er selvsagt, ikke så glad for at have voyeur på sit kontor. Det er bare den bedste mulighed, da ulempen ved at placere vinduet i køkkenet er, at kogepladen ikke kan flyttes og vinduet derfor bliver aftager for stænk. Det bliver man nok hurtigt træt af. Jeg mangler lige det sidste overtagelse af Mikkel.  Måske I har nogle gode råd, idéer eller pointer jeg kan komme med?

Vi har i øvrigt tænkt os at lave det selv. Altså – købe et vindue på DBA og selv sætte det op, det kan vel ikke være så svært 😉

planegning

 • Reply
  anna
  17. januar 2018 at 10:07

  jeg synes dine planer lyder rigtigt spændende, men jeg ville aldrig have det åbent til et kontor???det skal være et mere privat sted.
  hold ved idéen om at placere vindue mellem gang og køkken- det virker langt bedre og så leve med stænk eller lægge noget op mod vinduet mens man laver mad.

  • Reply
   christinedelmar
   18. januar 2018 at 9:30

   Hej Anna

   Du har helt ret. Og det har Mikkel nok også. Og ja, køkken og gang virker bedre. Det synes jeg dog bare heller ikke er helt optimalt. Øv.

 • Reply
  Line s
  17. januar 2018 at 10:15

  Jeg synes faktisk bare i skal lade være. Synes også der skal være en idé i at få det, evt. et bedre lysindfald. Hvis I allerede er lidt træt af det begge steder, bliver det træls tænker jeg 😬 Men det er jo hammer flot!!

  • Reply
   christinedelmar
   18. januar 2018 at 9:29

   Hej Line

   Vi har også snakket ikke at gøre noget i førte omgang, og når man så er flyttet ind er det måske nemmere at vurdere hvor det vil passe ind 🙂 Tror du har helt ret.

 • Reply
  Sara
  17. januar 2018 at 11:00

  Jeg tænker også at et vindue mellem køkken og gang er at foretrække. Især fordi det altså er virkelig rart at kontoret er et rum som man kan lukke døren til og ikke skal glo på, hvis der er i nogle perioder roder lidt rigeligt. ☺️

  Alternativt – hvordan er overgangen fra køkken til alrum? Det er lidt svært at gennemskue ud fra tegningen.
  Jeg har selv overvejet (når jeg engang får et hus), at lave en væg mellem køkken og alrum med et stort vindue i. Jeg kan nemlig godt selv lide idéen om at køkkenet er afskærmet en lille smule og så alligevel ikke pga. det store vinue. ☺️

  • Reply
   christinedelmar
   18. januar 2018 at 9:28

   Hej Sara

   Jeg ved du har ret. Og Mikkel har ret. Ork. Jeg er ikke sikker på det med en væg, er bange for det tager alt lyset. Tror vi bliver nødt til at flytte ind i huset for at vurdere det – det er svært at sige 😀 Tak for godt input! Bestemt en god idé til en lille opdeling af rummet.

 • Reply
  Sheila
  19. januar 2018 at 13:05

  Jeg er selv super stor fan af trenden, og har simpelthen gemt så mange inspirationsbilleder på min computer til en skønne dag. Glæder mig til at følge med, og se hvordan det udvikler sig!

  • Reply
   christinedelmar
   19. januar 2018 at 14:10

   tusind tak, søde du!

 • Reply
  Mette
  18. februar 2018 at 12:39

  Jeres gang har umiddelbart kun lysindfald fra fordøren – med mindre der er ovenlys. Så et vindue fra køkken til gang ku gi mere lys i gangen og et fedt åbent kig igennem huset.
  I kunne også sætte et vindue i indtil værelset ligeved for hoveddøren og få lys ind den vej. Men det afhænger helt af hvad i tænker rummet skal bruges til.

  Jeg har selv en vinduesvæg der deler stuen op og netop sat et vindue i indtil et værelse på 1. Sal. Fra værelset og ud mod trappen så der kommer lys ned i entreen.

  Men det er en rigtig go tanke at flytte ind og lige fornemme huset lidt.

  😉 Mette

  • Reply
   christinedelmar
   18. februar 2018 at 16:33

   Tak for dine gode input 🙂 Lige nu har vi faktisk lavet planløsningen om, så nu må vi se hvad det bliver til. Uanset har du nok ret i, at det er nemmest at vurdere når vi ER flyttet ind 😀

Kommenter