Renoveringen har taget en alvorlig drejning

3. december 2017

skaermbillede-2017-10-20-kl-09-52-52

Godmorgen, venner

Jeg ved snart ikke hvor jeg skal starte. Der har været lidt stille, for tiden er lidt overvældende i øjeblikket. Og jeg er ikke en af dem, der blot lægger billeder på Instagram og på bloggen og bekræfter glansbilledet, for det er langt fra situationen nu.

Det er fire måneder siden, vi begyndte vores liv som couch-sufere. Vi flyttede ud af de trygge rammer med egen lejlighed. I starten fik vi lov til at overnatte hos mine forældre, nu hos mine svigerforældre. Vores tøj ligger i poser på gulvet, og resten af vores liv står opbevaret på et lager. Vores dagligdag har kørt på repeat i et par måneder nu – først arbejde, så husarbejde og hjem og spise kl. 22-24 først. Bloggen og min klumme har så skulle passe ind et sted imellem det. Det har været HÅRDT, og jeg mindes tiden i Nybyggerne. Men det er ikke værre, end at vi altid har kunne glæde os ved tanken om at flytte ind i vores hus. At flytte ind i det hjem vi selv har lagt så mange tanker og arbejde i.  Vi har haft lagt så mange timer i det hus allerede, og udsigten til for alvor at bygge op var begyndt…. indtil…

Vi opdagede at huset er bygget på en fejl! Vi har nu sluppet vores håndværktøj, med et brag. Alt er gået stå, og forsikringen er hidkaldt igen. Jeg er nervøs og har ondt helt inde i maven. Jeg har selvfølgelig læst alt om hvordan denne kamp, på trods af åbenlys skade, kan tage op til tre år med et modvilligt forsikringsselskab. Vores forsikring har i forvejen været så hårde at kæmpe med – I husker måske, at jeg skrev om nogle andre ‘små’-skader? På trods af vi havde betalt en byggesagkyndig for at udarbejde en rapport – som kun bekræftede vores anelser, vil de stadig ikke give efter. Og det immervæk ‘kun’ småpenge. Nu har vi et problem i million-klassen.

Er fremtidsudsigterne så, at skulle bo hos venner og bekendte i flere år, mens vi venter på en afgørelse på det hus – den drøm, vi troede vi havde købt? Jeg kan slet ikke beskrive hvordan jeg har det. Og hvis forsikringen ikke dækker, hvad gør vi så? Vi kan ikke bygge videre på et hus, med sådan en skade? Vi har muligvis investeret vores penge i et hus, som ikke har værdi længere. Det er ikke ment som et negativt indlæg, men et ærligt indlæg om udfordringer, og hvordan det er at være os for tiden. Til gengæld har vi nu en masse frigiven tid til at nyde julen, og det er trods alt ikke så værst endda.

 • Reply
  Karina
  3. december 2017 at 10:30

  Jeg er nok lidt tung, men hvad er det præcist, der er i vejen? ‘Bygget på en fejl’ – hvad betyder det?
  Er fundamentet utæt og ved at smuldre, eller?

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 10:37

   Hej Karina,
   vi vil helst ikke diskutere detaljer sagen før der er mere afklaring med forsikringen. Det er rigtig nok, slemt.

   • Reply
    Karina
    3. december 2017 at 14:54

    Nej, det kan jeg godt forstå. Det er godt frustrerende, at huset har fået godkendelse til at blive solgt til Jer, når det står så slemt til, at I ikke kan komme videre, førend forsikringen er faldet på plads – når det på et tidspunkt sker.
    Jeg håber meget, at I har en knaldgod advokat, som kan hjælpe jer.

 • Reply
  Tanja
  3. december 2017 at 10:34

  Hold da fast, sikke en omgang for jer. Jeg håber, at forsikringsselskabet makker ret, så I kan komme videre med jeres projekt, one way or another!
  (@tanjagotthardsen)

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 10:38

   Hej Tanja
   Tak for tanken, det bliver noget af en kamp. Vi håber på afklaring hurtigst muligt… så ja, vi kan komme videre på den ene eller anden måde…

 • Reply
  Susanne Kvindebjerg
  3. december 2017 at 10:47

  Kære Christine
  Åh hvor jeg tænker på jer og føler med jer håber det bedste ! Det har i ikke fortjent og det var jer der lavede det flotteste hus i TV programmet
  Varme knus og tanker til jer!
  Jeg bor i Jyllinge og mange der gik deres hus oversvømmet i stormen 2013 🙈
  Hvad med 2 skurvognen på grunden som i kan i
  Kh Susanne

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 10:53

   Hej Suaanne

   Tusind tak for din besked – og dine søde ord. Vi er selv lidt overvældende, og håber egentlig bare at vi kan få en afklaring hurtigst muligt. Livet giver desværre nogle gange lidt modgang, men værre er det vel heller ikke end at det blot er en økonomisk situation.

 • Reply
  Camilla
  3. december 2017 at 11:02

  Er det noget med fundamentet eller manglen på samme? Måske vi har nogle gode råd og erfaringer hvis det er tilfældet…..

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 13:29

   Nej, det er umiddelbart ikke noget med fundamentet at gøre, heldigvis. Men du må meget gerne skrive en privat besked til christine.delmar88@gmail.com 🙂

 • Reply
  Mia
  3. december 2017 at 11:22

  Husk at få dokumenteret ALT dvs ikke noget telefon – alt på skrift! Advokat tidligt er også en god ide ❤️ Held og lykke

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 13:29

   Tak for gode råd. Vi har hyret en advokat ind allerede, og håber det er en god én vi har valgt 🙂

 • Reply
  Anita
  3. december 2017 at 11:43

  Ej hvor er det synd for jer! Så uheldige i er😞
  Håber det bedste og krydser alt hvad jeg kan for at i kan fortsætte jeres byggedrøm🙏
  På forhånd glædelig jul🎄❤️

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 13:30

   Ja, der er lidt flere udfordringer end beregnet må jeg sige. Nogle gange kunne man i hvert fald godt ønske, at det var nybyggeri vi havde gang i igen 🙂

 • Reply
  Maria
  3. december 2017 at 12:00

  Håber i hurtigt finder en løsning. Min bror har stået i samme situation. Det var en kamp, som desværre tog mange år. De var i Kontant og efter 3 retssager mener jeg, så fik de helt nyt hus, som de er glade for. Så hold ud 😃

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 13:31

   Årh, nej. Det er desværre også det mine anelser siger mig. I hvert fald hvad man kan læse på nettet – at, medhold i forsikringssager er en sjældenhed trods beviser.

 • Reply
  Pia Støving
  3. december 2017 at 14:35

  Hej
  Hvor er det trist,føler med jer.
  Vi har prøvet det samme med vores hus,vi fandt ud der stod vand under gulvet i kælder,og det var fyldt med sort skimmel svamp.
  Vi fik også den besked ,at det kunne tage år,hvis vi skulle ligge sag an.
  Så vi valgte at lave kælder færdig for egen regning 🙄 det hårdt at skal igennem sådan noget.
  Det er så trist for jer… håber i finder en løsning.
  Knus og tanker

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 17:04

   Hej Pia

   Årh, det lyder helt forfærdeligt at skulle igennem. Jeg håber den tid er glemt, og at I er kommet godt videre nu. Det er næsten også det med forsikringen der er mest drænende. Tak for tanker, de tæller.

 • Reply
  S
  3. december 2017 at 15:38

  Åh nej, jeg kan ikke forestille mig noget mere forfærdeligt, end at se ens drømmehjem blive til en større kamp, end man havde regnet med og ikke vide, hvornår man kommer til at få tag over hovedet og fast grund under fødderne. Jeg er helt sikker på, at I nok skal komme igennem det her endnu stærkere. Husk, for guds skyld, at være egoistiske og finde tid til at være kærester, for det bliver det, der får jer igennem det. God kamp <3

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 17:06

   Det er lidt uventet, og noget som vi nok ikke havde tænkt skulle være så omfattende ved at købe hus. Vi har heldigvis et fantastisk bagland, så det hjælper lidt på situationen. Tusind tak, for dine ord og tanker. Det betyder meget.

 • Reply
  Christina / femishakti.dk
  3. december 2017 at 17:17

  Ej hvor er det bare synd for jer ☹️☹️☹️
  Håber alt det bedste for jer, og rigtig god jul! ❤️

  • Reply
   christinedelmar
   3. december 2017 at 20:38

   Tusind tak, CHristina! Rigtig god jul til dig også 🙂

 • Reply
  KarinaK
  3. december 2017 at 21:07

  Årh hvor jeg føler med jer 🙁 Vi står selv i samme situation. Har overtaget et hus for få måneder siden som vi nu har måtte flytte fra igen… vi er også i fuld gang med advokat, forsikring osv. Det er så surt og ens drømme er bare fuldstændig brast!
  Håber på det bedste for jer.

  • Reply
   christinedelmar
   4. december 2017 at 10:25

   Ej, er det rigtigt? Har I fået genhusning godkendt? Det er virkelig et helvede, men mest er det hårdt med al den uvished synes jeg. God vind til jer også!

   • Reply
    KarinaK
    6. december 2017 at 10:57

    Nej, så langt er vi ikke kommet endnu… Forsikringen er fortsat igang med diverse undersøgelser for overhovedet at ville tage stilling til om det er noget de vil dække.. Så vi går rundt med en konstant uro i maven for, hvordan det hele ender 🙁 Og ja uvisheden er virkelig hård.

 • Reply
  Christina
  3. december 2017 at 21:11

  Ej hvor nedern… I var da så glade for det hus og nu det.. Hvad er der galt med huset hvis man må spørge? Ønsker jer teods alt god vind og håber i får medhold ☺

  • Reply
   christinedelmar
   4. december 2017 at 10:26

   Hej Christina. Tusind tak for tanken – vi holder det lidt tæt, da vi har advokat osv. på. Men skal nok uddybe lidt, når tiden er til det 😀

 • Reply
  Mia
  15. december 2017 at 0:35

  Øv, lyder til at være en træls situation 🙁 Jeg arbejder selv i skade i forsikringen og har I “retten” på jeres side, skal I nok komme igennem med jeres krav. Nu ved jeg ikke om det er ejerskifteforsikringen I har aktiveret, men de fleste kunder forstår ikke hvad den dækker og heller ikke advokaterne – desværre. Det ender med en træls sag for alle parter og for manges vedkommende, endnu et tab pga advokatomkostningerne. Mange forsikringsselskaber, som ender med at dække en skade efter længere tovtrækkeri, dækker den af “politiske årsager” og ikke fordi kunden reelt har løfter beviset for, at der er tale om en dækket skade iht betingelserne.
  Held og lykke med det!

 • Reply
  Marianne
  23. januar 2018 at 14:18

  Ved præcis hvordan du har det. Vi købte for 2 1/2 år siden et hus og idet vi åbnede døren efter at have fået nøglerne var der en meget underlig lugt. Denne lugt havde vi ikke stødt på ved fremvisningerne, da der naturligvis var sørget for en masse udluftning i form af åbne vinduer – dette tænkte vi ikke over, da det var højsommer og varmt. Vi blev meget hurtigt klar over at lugten ikke gik væk og at den ikke skulle være der. Vi har tre små børn, så jeg var grædefærdig. Vi blev nemlig syge af at være i huset. Ejerskifteforsikringen var virkelig ingen hjælp til at starte med. Efter 4 måneder valgte vi at skære gulvet i stueetagen op, da vi havde bemærket kraftig lugt ved paneler. Da vi skar gulvet op var der helt vådt i isoleringen. Selve strøopbygningen var lavet forkert, da der var dannet kondens som havde forårsaget massiv skimmelsvamp. Efter vi kunne dokumentere dette gik det stærkt og forsikringen anerkendte skaden efter en uge og vi blev genhuset i skurvogne på grunden (efter eget ønske). Det endte heldigvis godt for os. Men usikkerheden i de 4 måneder, hvor vi ikke vidste om vi var købt eller solgt…det var frygteligt. Det kostede 800.000 kr. at udbedre skaden, hvilket ikke var penge vi havde, så aner ikke hvad vi skulle have gjort, hvis forsikringen ikke ville dække. Læste nemlig også skrækhistorier med at det kunne være en 3-årig kamp at få dækning, puuh 😑 Håber at det lykkes for jer at få forsikringen til at dække. Kh Marianne

  • Reply
   christinedelmar
   23. januar 2018 at 22:22

   Årh, det lyder helt forfærdeligt. Vi priser os lykkelige over vi kun har os selv, og ikke skal få en hverdag til at fungere med børn. Jeg er glad for i ‘kun’ måtte vente 4 måneder. Og at det trods alt er endt lykkeligt for jer. Jeg håber bare at retfærdigheden sejre, men det virker fuldstændig håbløst at forvente at man har en forsikring som tager deres ansvar.

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins