Sandheden om at være blogger

13. september 2017

Indlægget indeholder reklame for Minimumjakke4Jakke fra Minimum

Sandheden skal man høre fra fulde folk eller børn, ikke? Så derfor har jeg også skænket et stort glas vin for at kunne forfatte dette indlæg. Ej, spøg til side…

– eller hvad?

Jeg skriver indlægget med et glimt i øjet. Det skal bare være lidt humoristisk og selvironisk, for på mange punkter står jeg jo selv med begge fødder plantet i denne blogger/Instagram verden. Så her er et par punkter ridset op for at give lidt perspektiv til den sande bloggerverden:

Fotograferne

Tænk på alle de søde fotografer, som bliver tvunget til et liv, hvor de hver dag skal tage utallige billeder. Alle day, every day. Og de bedste billeder altid er dem hvor de skal ligge midt på fortovet, på en trafikkeret gade, for at få et nærbillede af skoene. Har I set den her? Den fortæller det vidst meget godt 🙂 Derfor har de helt dyre bloggere også hyret fotografer ind, for at skåne relationerne lidt.

Udgivelsesdatoer

Vidste i godt, at der er noget der hedder udgivelsesdatoer? Det tænkte jeg ikke over før jeg blev blogger. Men det er sådan, at et sponsorerede indlæg tit er fastlagt til en bestemt dato. Derfor går man også og koordinerer nyheder, events, anledninger osv. med udgivelsesdatoer. Så der kan altså godt gå flere uger før et indlæg bliver udgivet, fra at det var aktuelt. Lidt skørt. Det her indlæg er faktisk også skrevet i weekenden, jo først udgivet i dag – 3 dage senere, for det var den planlagte dato.

De konstruerede billeder

Billeder skal der til allevegne – på bloggen og på Instagram. Livet skal dokumenteres og fortælles med hjælp fra det visuelle. Det er en konstrueret og det er ikke ofte, at det perfekte billede er taget tilfældigt. Når man helt nonchalant kommer valsende over gaden med det største smil og leger at der lige er sket noget sjovt – og når man lige lader som om man er ved at drikke af sin kaffe, med en kop i hånden. Så er det mest bare for billedets skyld.

Til dette indlæg kørte min veninde Søs og jeg også kun afsted for at tage billeder ved præcis denne streetart gavl Så kunne jeg få et sejt billede med min lækre jakke fra Minimum, i stedet for hjemme under æbletræet i haven. Det er knap så street. Til gengæld passer væggen lidt bedre end æbler til den street style vibe som jakke giver – og det var jo hensigten.

Måske I også kan genkende den med lpynt på bordet – en halv citron eller noget andet pænt – for at tage det perfekte madbillede.

Alt det grimme

Det hænder, når jeg er ude at spise, at jeg bestiller det mad som er pænest.  Også selvom jeg måske havde lyst til noget andet, grimt mad. Det har især avokadomaden nydt godt af. De dage jeg ender med at bestille grimt mad, så er det sjældent at jeg foreviger øjeblikket. Når det kommer til stykket, har jeg faktisk en forkærlighed for grim mad. Satans. Måske, jeg burde poste nogle flere hotdog billeder for eftertiden! 🙂

-Nogle gange slår det mig, hvor konstrueret og iscenesættende det er i den lille bloggerverden. Hvordan livet for mange piger har ændret sig til et laaaaaangt fotoshoot. Men med den voksende accept, af at det her faktisk er blevet et rigtigt erhverv, synes klicheerne også at blive sat i perspektiv. Der er jo såvidt ikke forskel på at lave markedsføring for et brand hvor man har brug for et billede af en avokado-mad eller når man selv spiser én med dertilhørende billede. Arbejdsopgaverne er jo stort set de samme.

Generelt, er glasbilledet på de digitale medier oppe til diskussion for tiden. Jeg synes det er super fint, at der bliver lavet lidt revner i illusionen – men efterhånden tror jeg nu nok at de fleste ved at de sociale medier ikke er virkelighed. Og gudskelov for det. For mig personligt, har jeg heller behov for et feed med grimme billeder og fortællinger om en nedtrykt hverdag og problemer. Det er vel heller ikke derfor vi bruger og søger disse medier i det hele taget? Jeg er glad for inspirationen de giver og kan godt skelne mellem virkelighed og konstruktion.

Hvad synes I om hele den her blogverden? Er det hele blevet for konstrueret?

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  14. september 2017 at 10:36

  Vi er ganske uopstillede inde på vores blog, i forhold til de fleste – søde Julia Lahme lavede et interview med os for nylig, hvor vi også taler om netop hvor simpelt og uformelt vi kører vores – http://julialahme.dk/2017/08/13/linklove-en-blog-du-skal-kende-3-venter-paa-vin/
  Men der er da utvivlsomt et mere professionelt og forførende look over det opstillede – særligt når man har produkter der skal reklameres for, så det afhænger bestemt af hvor man vil hen med sin blog – jeg læser med for folks personlighed, men en masse billeder er da bestemt også en hyggelig del af, at læse blogs – de kan dog sagtens være fjollede og reele med rod og uglet hår, for min skyld 😀

  – A

  • Reply
   christinedelmar
   14. september 2017 at 11:30

   Du har helt ret, det er en meget nuanceret sag og det er svært at få alle vinkler på det. En blog er jo content creation, hvor historien sagtens kan være bærende. Og så er der blogs som er mere visuelle er. Fælles tror jeg dog, at jo mere professionel en blog bliver – jo større krav er der også til at der lægges mere tanke i de enkelte elementer. Om det så er fortællingen eller billeder – og deraf til tider kan virke mere konstrueret 🙂

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins