Fødselsdagsfesten og de tre årtier

8. september 2017

festimg_9669God formiddag venner,

så er indlægget fra Mikkels fødselsdagsfest endelig smækket sammen. Festen var genial, og alle virkede til at hygge sig – både de gamle hoveder og vores venner. Men hold nu kaje…. det er altså også en ordentlig omgang at have 40 mennesker til spisning. Men det var det hele værd – det bare fedt at holde sådan en fest. Flere af dem, tak!

Jeg skrev lidt om idéerne til Mikkels dag her, og det er blevet NÆSTEN som vores intentioner. Festen blev fejret i haven hos Mikkels forældre, og vi satte et 5×10 meters telt op på deres terrasse. Det inkluderede åbenbart også en indbygget busk for at teltet kunne være der. Vi var dog så heldige at mine forældres vej, har et man kan låne gratis. Perfektos.Jeg havde gjort en del ud af at gøre teltet hyggeligt, så der var fyret godt op for pynten med balloner, hjemmelavede lyskæder og markblomster som jeg plukkede på dagen.theone2Festen skulle være uformel, og til velkomstdrink havde jeg bikset lidt hjemmelavet hyldeblomstsaft, cava og danskvand sammen. Alle fik desuden et personligt glas, et syltetøjsglas med navetag, som skulle bruges til vand og drinks. Jeg synes både det var lidt hyggeligt at få sit eget glas, men idéen var også at undgå plastikkrus. Ligeså var tallerkener og bestik lavet i palmeblade og træ, så det var nemt at rydde af og jeg ikke skulle bruge tiden i køkkenet.

Selve maden var så vanvittig, hvis jeg selv skal sige det. Vi serverede helstegt pattegris – og den blev leveret hel og med hoved. Som tilbehør fik vi hjælp af nogle søde gæster som alle tog nogle ovnbagte kartofler med. Endnu en kom forbi og hjalp med at lave tre forskellige salater. Og de blev pyntet med de fineste blomster.img_9658img_9661Til dessert fik vi isbar – forskellige slags is, vafler, hjemmelavet guf, krymmel, flødeboller og ca. 10 forskellige slags sliktilbehør. Baren bestod af en fyldt trillebør, og så havde jeg købt ind til 16 L mojito i en fin krukke-dispenser. Det var et seriøst hit, og sparkede festen ret godt igang. Det hele var i hvert fald drukket på 1 times tid 😀

Senere, delte festen sig og vi lavede vi bål udenfor under åben himmel – og der var skumfiduser, pinde og bare hygge foran bålet. Andre, sad i orangeriet og snakkede – og så blev der lavet dansegulv i teltet. Jeg husker en hvis entusiasme omkring Nik & Jay og Lars Lilholt, den aften. Og vidste I at man kan lave en sang på 10 minutter på sangrobotten? Vildt nok, ikke.billede2

 • Reply
  Amalie
  8. september 2017 at 17:34

  Jeg er ikke sikker på, om du har skrevet det et andet sted, men hvor har du plukket blomsterne henne? Vi skal holde barnedåb for vores søn snart, og jeg vil så gerne plukke blomsterne selv! Det er forresten et skønt tema, jeg er kæmpe fan af det!☺️

  • Reply
   christinedelmar
   8. september 2017 at 17:36

   Hej Amalie. Dem vi brugte til festen er plukket ved Budumsvej i Aalborg 🙂 Det var faktisk også et IG-tip, skønt! Det lyder fantastisk med barnedåb – så må I have en skøn dag.

 • Reply
  Sabrina Jensen
  21. september 2017 at 9:22

  Kære Christine. Jeg fylder 30 år til næste år og er så meget i tvivl om hvad jeg vil. Fx ville jeg rigtig gerne slippe for at stå i køkken og bare nyde festen. Jeg undersøgte derfor mulighederne for at holde det på en kro eller lignende, men det kostede en bondegård. 😉 Så overvejede jeg et telt, men havde svært ved at se hvordan jeg skulle opnå den stemning, som jeg ønsker. Men efter at havde læst dit opslag er jeg slet ikke i tvivl. Jeg skal havde telt, som jeg kan pynte lige som jeg VIL! Og så skal der være buffet, lige efter mit hoved. 🙂 Tak for inspirationen 🙂

  • Reply
   christinedelmar
   21. september 2017 at 10:09

   Ej hvor var det bare en dejlig kommentar! Tusind tak, men jeg kan sagtens følge det med fortvivlelsen. Vi havde ikke andre muligheder end at holde det hjemme – da vi pludselig stod med mange udgifter til huskøb. Så gik virkelig igang med at planlægge så billigt som muligt. Men jeg synes faktisk også at der er noget helt specielt ved havefester. Det er som om umagen skaber noget helt specielt og hjemligt. Jeg vil dog anbefale at du får to hjælpere i køkkenet til afrydning og osv. Vi havde fået en pige til at komme forbi i fire timer, men vi kunne godt have brugt mere hjælp. For jeg rendte liiiiidt for meget, til at det var sjovt. Held og lykke med planlægningen 😀

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins