Vores rundrejse til Cuba

30. juli 2017

img_8899Cuba er et helt specielt land at rejse i. På mange måder. Vi vidste hvad vi gik ind til – og dog. Det er et kommunistisk land, der har været handelsembargo underlagt i over 50 år og naturmæssigt er det helt magnifik.

Vi havde bestilt en rundrejse på Cuba med et dansk rejseselskab. Normalt er jeg ikke så glad for ‘arrangerede’ ture, men fordi forholdene kræver lidt specialviden på netop Cuba valgt vi denne løsning. Altså vi havde bestilt fly, overnatning og transport hjemmefra. Derfor tænkte jeg at det ville være fedt at fortælle lidt om turen.

cuba2Havana

Havana kan drive enhver Instagrammer ud i en kortslutning. Med det ene pastelhus efter det andet er det svært at følger med i lagringen på kameraet. Der er liv, mange mennesker samt Mojitos og Daiquiris i stride strømme. Ja, du kan sågar få dem serveret i den bar hvor de er opfundet. Cuba emmer med caribisk stemning og det giver en fantastisk stemning at kigge på lokal befolkningen siddende udenforan husene med deres cigarer. Byen er en storby på godt og ondt, og det mest spændende er helt klart at begive sig omkring i det historiske centrum og langs molen.

Her kom vi også på rundvisning på en cigarfabrik. Og på rundtur i Havnana i en gammel Chevy fra 1950’erne

cuba5img_9172Vinales

Er som taget ud af Jurassic Park, og specielt en tur på hesteryg rundt i nationalparken kan anbefales. Her kommer man også forbi både kaffeplantage og lynkursus i at ryge cigarer. Hemmeligheden involverer åbentbart honning 🙂

Playa Giron

Er man dykker, bliver man også nødt til at slå et smut forbi det bedste dykkerspot. Her er faktisk også fantastiske snorkling muligheder da man går ud fra standen mange steder. Selv vrag kan man opleve på sit fridyk da nogle ikke ligger dybere end 6 meter.

cuba6

Trinidad
Trinidad er nok yndlingsbyen. Her er lidt mere ro end i hovedstanden – og langt mere stemning. Specielt om aftenen lever byen om på torvet og der danses salsa. Skulle man få lyst kan dansen forsættes i deres naturlige underjordiske grotte. Det er blevet til et diskotek. Og verdenskendt. I trinidad er der også fantastiske strande og det er nok her man skal sigte mod for at få lidt sol på kroppen også.

Cienfuegos

Fantastisk hyggelig by og smuk arkitektur. Ikke langt fra bygen ligger deres piratfæstning mod syd som er en spændende oplevelse. En rigtig Pirates of the Caribbean opøvelse 🙂

 • Reply
  Sofie
  30. august 2017 at 22:20

  Hvordan var dykning på Cuba? er ved at planlægge en ferie dertil i november 🙂

  • Reply
   christinedelmar
   31. august 2017 at 9:41

   Det var fint, standard. Rigtig fin til snorkeldykning. Men jeg vil ikke tage til Cuba pga. af dykningen – hvis det giver mening 😉

 • Reply
  Tanja
  14. april 2018 at 18:09

  Hej Christine. Min kæreste og jeg tænker på at tage til Cuba. Håber du vil svare på et par praktiske spørgsmål 🙂 Hvor boede I henne og havde I visum til Cuba? Venlig hilsen Tanja

  • Reply
   christinedelmar
   14. april 2018 at 19:27

   Hej Tanja, dejligt med sådan en tur. Vi havde visum ja. Vi bookede igennem Jysk Rejsebureau og var rundt som beskrevet i indlægget 🙂

   • Reply
    Tanja
    16. april 2018 at 8:46

    Hej Christine. Tusind tak for svar 🙂 Håber det er i orden med et par opfølgende spørgsmål. Søgte I selv om visum hos ambassaden? Og boede I på hoteller?

    • Reply
     christinedelmar
     16. april 2018 at 8:49

     Hej Tanja

     Ja vi søgte Visum, og det sørgede Jysk for at hjælpe os med. Det var som sagt en arrangeret tur hvor vi både boede på casas og hoteller. Vil dog klart anbefale casas 🙂

     • Tanja
      16. april 2018 at 8:50

      Hej igen og tak for hurtigt svar 🙂 Perfekt – vi arrangerer nemlig turen selv og vi hælder også mest til casas! 🙂

     • christinedelmar
      16. april 2018 at 10:30

      Rigtig god tur:)

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins