De her hjem har vi kigget på! #2

4. juli 2017

hvordan-er-det-sa-at-tabe-298743690-1Så er det blevet tid til en opdatering om vores boligjagt. I sidste indlæg her, skrev jeg om hvor forvirrende og vanskeligt det egentlig er at manøvre rundt i på boligmarkedet. Man skulle tro det var simpelt at finde sin drømmebolig… men ak nej. Vi er dog blevet LIDT klogere!

  1. Vi skal bo i Lejlighed

Sidst kiggede vi både på hus og lejlighed. Det udmøntede sig så faktisk til at vi blev ret opsat på at flytte i lejlighed da denne kom til salg. Den ligger helt perfekt i stuen med egen indgang. Masser af kvadratmeter og mulighed for at lave vinkælder og værksted i kælderen. Og vigtigst af alt, så har den charme med de rå vægge og store vinduespartier. Vi var inde at se den til åbent hus, og faldt fuldstændigt for den. Vi var klar til at skulle byde. Derfor var vi også hurtige til at bestille en ekstra fremvisning hvor vi tog hele familien med. Enhver ejendomsmæglers værste mareridt med med 6 meningsdannere (og en murer til at vurderer mulighederne for at lave kælderen til).

Men vores familie var knap så begejstret for lejligheden. Til dels på grund af beliggenheden og larmen ud til en trafikeret vej – og til dels også fordi den mangler en terrasse eller altan…. I det mindste et hyggelig baggård eller andet. Derudover var der også en stor udgift til ejerforeningen planlagt til næste år. Og så blev lejligheden altså for dyr til os. Træls som det var med en familie som ikke var ligeså begejstret for boligen som os, ligeså meget havde de nok ret i deres observationer. Når man bliver forelsket i noget, bliver man nogle gange også lidt forblændet.

2.Vi skal bo i Hus

Derfor gik der heller ikke mange uger før at vi rettede vores fokus mod husmarkedet igen. Ja, det var nok bedre at få en have. Og på sigt vil det nok være en bedre investering. Jeg drømmer i hvert fald at have have til når vi har børn. Så på sigt ved vi jo godt at et lejlighedskøb vil være for en mere kortsigtet periode end et hus. Her har vi også muligheder for at renoverer, så vi skabe vores eget og et mere personligt hjem. Med mod på en renovation og vores gode nybygger forudsætninger for at gøre tingene selv, får vi oveni også muligheden for måske at skabe noget ekstra værdi i huset. Ja, vi kunne godt mærke i maven at det med hus jo nok er den bedste idé.

Så vi hoppede på en fremvisning i Hasseris området. Vi er jo ret sikre på området. Men pengene rækker så heller ikke alt for langt i de områder, så når man ikke vil gå på kompromis med beliggenhed er der nok nogle andre ting som skal nedprioriteres. Vi skal bare lige finde ud af hvad.

Vi tog til åben hus på det her hus. Beliggende i det helt rigtige område, men desværre ud til en hovedvej. Helt vildt charmerende, hvor jeg sagtens kunne se muligheder for at bevare en masse af de gamle elementer og detaljer. Jeg er vild med udestuen. Og hyggen. Og vi så en masse muligheder for at vælte nogle vægge og skabe et skønt køkken/alrum. Desværre larmede der alt for meget fra hovedvejen, og det var dealbreakeren for os. For vi ville aldrig komme til at bruge haven så.

To be continued… 

 

    Kommenter