Mine 5 yndlingsplanter

30. juni 2017

Apropos et af mine seneste indlæg (her), så kan man vidst ikke helt snakke om at den her trend med at tage det grønne og naturen med ind i indretningen er en døgnflue mere. Det er kommet for at blive. Derimod skrifter plantemoden, og der er skyllet en bølge ind over de danske hjem. Kaktusindtoget har peaket og er på retreat. Derfor får i et indlæg om nogle af de planter jeg har tabt mit hjerte til lige nu:

Gummitræetvintersofa4En af mine favoritplanter er blevet gummiplanten (træet). Det findes i mange forskellige farver og sorter. Jeg købte dette da vi lavede tagterrassen i Nybyggerne og blev helt forelsket i det. Vi havde det derfor stående herhjemme til pasning efter optagelserne indtil åbent hus. Da vi ikke vandt, tror jeg at det er blev solgt til loppemarkedet. Så det er helt klart på ønskelisten igen.

Triostarstuebillede Med de røde og grønne blade er en helt vildt smuk plante som ændre karakter i løbet af dagen. Om aftenen rejser bladene sig og den bliver rød at kigge på – i dags lys breder bladene sig ud og den ser nu mest grøn ud.

Ficus Longifoliaplante2 Det her er også en absolut favorit herhjemme og er faktisk også en del af ficus familien (gummiplanten). Den har et lidt mere vildt look og har den fineste farve.

Fætter-Gummitræ  plante1Den her er min seneste tilføjelse, og jeg er faktisk ikke helt sikker på hvad denne plante hedder. Den er rigtig fin med et dejligt ‘let’ udtryk. Det er en slags fætter til ficus familien. Har I mon styr på hvilken?

ViolinfigenviolinfigenEn af de tilføjelser jeg går og drømmer om, er et træ. Allerhelst et eucalyptustræ. Men de skulle være helt umulige at holde inde. Så sådan en violinfigen som man kan se på billedet ovenfor er næsteprioritet. Det giver bare en rigtig god tyngde til rummet. Desværre, siger min planteskole-mand at det ikke er verdens nemmeste plante at holde inden. Men at hvis man køber det af en hvis størrelse, selvfølgelig gøre det mere robust. Har I mon erfaringen med denne plante?

 

  • Reply
    Emilie
    4. juli 2017 at 22:29

    Min lokale plantemand har violinfigener indendørs, som dog har lidt mere karakter af busk, men de plejer at have de planter inde, som fungerer som indeplanter 😊 Så jeg tænker godt de kan være indeplanter! Jeg vil desuden sige det samme om eucalyptus, de fåes også som buske, og det fungerer helt fint inde 😊

Kommenter