Den gang vi alle indrettede os med…

23. juni 2017

img_8805Sandaler fra Stine Goya (her)

Forleden kom jeg til at fundere lidt over hvor meget tendenser egentlig har fyldt og ændret sig på interiørfronten – bare de sidste fem år taget i betragtning. Når jeg tænker tilbage på hvordan Mikkel og jeg boede i København – og de hjem der florerede på Instagram, er de visse gengangere som var brandvarme dengang. Bag trends-  og måske katalyseret af Instagram og andre sociale medier – er lemmingeffekten virkelig tydelig som Mortilmernee også skrev i sit seneste indlæg (her). Og det er bestemt ingenting galt med, men det er også lidt underholdende at kigge tilbage hvordan nogle items var udsat for hysteri. Kan I mon huske:

Kählervasen må være vasernes konge. Der gik vel inflation i vasen og jeg husker at folk stod i lange stride køer for at få fat i et eksemplar.

Eames gyngestolen og helst med et fåreskind i.  Det kan også være at man blot havde en enkelt stol i soveværelset eller køkkenet. Ellermåske du også havde dem som spisebordsstole?

Royal Copenhagen, skufferne var fyldt med Blå Mega Mussel og specielt kaffekopperne var hotte. Man kunne med fordel lægge et billede op når der blev gjort rent og alt stellet stod fint samlet på bordet.

Kay Bojesen Aben har været med når der både har været picnic, til kaffeslabberas og selvfølgelig fået en nissehue på til jul.

PH lampen, ja bare du har én af dem – 4/3 eller 5’eren… du bestemmer selv. En Flowerpot kan også lige gå hvis du mangler lidt lys.

Block Table var godt med da barbordene for alvor blev populære. Jeg husker faktisk at jeg vandt en konkurrence fra Normann Copenhagen hvor jeg vandt netop dét bord.

Så var der selvfølgelig også det store Hay indtog med farverige puder, Pinocchiotæppet osv. Alt der hed Hay var bare et kæmpe hit. Og jo flere pangfarver, jo bedre!

Ja, jeg kan personligt nikke genkende til både Eames gyngestolen, Hay puderne og Block Table. Det afspejler nok ligedele tilgængelighed  i butikkerne, men til dels også hvad som trender. Kan I komme på andre sjove ting som har været været med på designbølgen de seneste par år?
falsh

Nu er det moderne med genbrugsfund for at skabe sin egen personlig stil. Vi vil være unikke. Det er også en trend som afspejler nedgangstiden og det øgede fokus på bæredygtighed. Vi køber møbler med historie, møbler der ikke nødvendigvis er masseproduceret, men antik. Bedst som man tror man er speciel, synes jeg alligevel man tydeligt kan fornemme den helt samme tendens med det samme design på teaktræsmøblerne, danke designerstole og de mange fællestræk for vores præferencer i keramik. Tingene minder om hinanden, så lemmingeffekten er stadig ligeså aktuel. Ironisk nok. Men det er helt sikkert først helt åbenlyst hvor meget trenden har fyldt når en ny tendens rammer og teaktræsmøblerne bliver skiftet ud?

  • Reply
    Mathias Meldgaard
    24. juni 2017 at 9:23

    Hvor er det et sjovt indlæg!! Det er sjovt med trends. Så snart alle får det, vil ingen have det. Lyngbyvasen må vidst også siges, at have haft sin opblomstring 😉

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.