Når man ikke har penge til mad!

4. juni 2017

049 052Trøje fra H&M, Nederdel fra Sissel Edelbo (her) og Taske fra Re:designed by Dixie (her)

Det lyder måske dramatisk! Det er det egentligt også, men det er nok mere tænkt som en udfordring end et egentligt problem.

For kort at opridse situationen så handler det om at Mikkel og jeg ikke har fællesøkonomi. Vi har dog en fælleskonto til mad. På vores madkonto indsætter vi derfor hver måned et fast beløb begge to. Igennem længere tid er kontoen gået mere og mere i negativ. Vi har måske været lidt for gode til små snoldre drinks, latte og kioskkøb – altså igennem madkontoen. Og pludselig opdagede jeg faktisk at vi er en HEL måned bagud på kontoen. Armen… det er altså mange latte! Altså, vi har i princippet ikke 1 kr til mad i denne måned efter vi har overført. Det er jo helt galt….

Vi kunne sagtens bare sige ØV! Bide i det sure æble og så overføre et ekstrabeløb for at komme i balance igen. Men det er ligesom en værkstedregning – den vil man altså gerne undgå. Og når pengene heller ikke lige hænger på træerne lige nu… Det er jo først fra september vi er lidt bedre stillet…. Så hvorfor ikke gøre det til challenge? (Det er den eneste måde jeg kan komme på, der gør det sjovt dét her.. eller sjovt og sjovt… men I forstår) Så hvor billigt kan vi rent faktisk leve i én måned? Jeg tænker det er meget sundt ligegyldigt hvad, lige at blive grundet inden at vores situation ændre sig til det bedre.

Det jo til gengæld mega heldigt at jeg har en bloggerkollega, Mad For Fattigrøve, som faktisk laver madplaner (her) for MAJE billige penge. Vi har dog opsat vores egne rammer omkring madplanerne, for jeg tåler ikke så godt for meget gluten – og så har jeg laktoseintolerants. Det betyder at jeg handler de (nogle gange) lidt dyre soya – eller laktosefri produkter. Og så er økologi stadig en kæmpe prioritering.

Og når vi så får lyst til noget end madplanen skal det jo frit for at spise hos mine forældre, Mikkels forældre eller hans farmor. Det er kun hyggeligt at rende på besøg. Så mon ikke det går? Hvor billigt tror I det kan gøres I denne måned?

 

 • Reply
  J
  4. juni 2017 at 13:34

  Spændende at følge med i, vi ligger præcis på samme måde!! Haha!! Lige pludselig glemmer man hvor meget der var på budgetkonto, er nu ert i minus, fordi man lige skulle købe alt muligt lækkert…..!!

  • Reply
   christinedelmar
   4. juni 2017 at 14:24

   Ja, uden man lige får set sig om har det taget overhånd… så nu må vi lige rette os lidt ind igen.! Tænker det er et sjovt socialt eksperiment der lige sætter tingene i et sundt perspektiv 😀

 • Reply
  Kathe
  4. juni 2017 at 13:59

  Jeg er med på udfordringen! Bliver færdiguddannet i september og hvor lækkert det end er, så kan jeg se frem til en oktober-måned helt uden en indtægt. Så det med at spare hvor man spare kan – dog uden at gå på kompromis og leve af rugbrødsmadder ugen lang – er jeg med på 🙂

  • Reply
   christinedelmar
   4. juni 2017 at 14:23

   Haha, ja for pokker.! Tror også det er meget sundt lige at få tingene i perspektiv. Målet er i hvert fald 2500 for hele måneden for os begge..! Nu må vi se om det er muligt uden at kører havregryn tre gange om dagen 😛

 • Reply
  Katrine
  4. juni 2017 at 17:41

  Vores madbudget (inkl toiletpapir, sæbe.. alt man kan købe i Netto) var i en årrække på 2.000 om måneden 😊 Og vi fik altså grønt og kød hver dag, og spiste aldrig rugbrød til aftensmad (det er ikke aftensmad, hvis man spørger min kæreste 😅). Så det kan sagtens lade sig gøre 😊

  • Reply
   christinedelmar
   4. juni 2017 at 19:08

   Jeg er også spændt på at se hvordan det bliver, det er jo helt sikkert bare vaner som lige skal justeres lidt på 🙂

 • Reply
  Mille
  10. oktober 2018 at 18:55

  2500 kr?! Arh, det burde da fælden kunne lade sig gøre. Jeg lever for 20 kr om dagen!
  Skam jer!

  • Reply
   christinedelmar
   10. oktober 2018 at 21:28

   Skam os? Hvad er det lige for en tone du kører. Øv, at sprede sådan en negativitet omkring sig.
   Du har tydeligvist ikke læst indlægget. Hele skrivet handler jo ikke om det ER muligt at leve for 1250 om måneden, men om det var muligt at få kabalen til at gå op samtidigt med at vi kunne handle varierende, sundt, økologisk, dansk og samtidigt laktosefrit. Og det var det faktisk. Meningen er ikke at leve på en sten eller tips til hvor man bedst skralder sig bedst til mad for 0 kr. Men tak for input… det var virkelig – konstruktivt.

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.