Den blå forhave

30. marts 2017

Fokus i dette program var at udføre tre gode idéer. En gennemtænkt løsning til hvert ‘rum’ og dermed gøre det lidt mere simpelt for os selv. Vi havde virkelig brug for at sænke vores ambitioner lidt efter tagterassen. For vi kunne ikke forstætte i samme niveau. Vi havde givet ALT hvad vi havde i os. Og derfor blev prioriteringen at det var et program hvor vi fik bare lidt mere luft under vingerne igen.

Forhaven skulle selvsagt gerne hænge sammen og gå i dialog med de andre huse. Det var også vigtigt for os at vi fik en forhave som der var mere rolig end både tagterrasse og baghave, ellers ville det ligne et cirkus uden lige med 1000 ting over det hele. For at lave sammenhæng var idéen at fortsætte stilen fra baghaven med bedene i cortenstål og så integreret en bænk hvor man også kunne sidde. Derfor brugte vi nogle rester fra tagterrassen til at bygge sædet i træ. Og ja, så måtte vi ud og købe det helt billige græs. Og det var så ujævnt det vi fik leveret at det simpelthen bare ikke kunne ligge plan. Der vil jeg altså anbefale – at man skal gå efter kvalitetsrullegræs. Så jeg vil stadig påstå at det ikke min skyld at Ask synes det ikke var lagt så pænt. DET VAR GRÆSSETS SKYLD 🙂

For i dette program ramte boligkrisen os virkelig. Vi tog sparehatten på, og skulle nu til at indse at vi var gået fra at være de rigeste til de absolut fattigste på vejen(det vidste vi ikke). Men det var også til dels en bevidst beslutning, for vi fik opfyldt vores drøm med orangeri for de ekstra penge vi havde vundet indtil videre. Derudover så havde vi snakket om at vi synes det var federe for konkurrencen at vi brugte vores bonuspenge. Og det er egentlig også et valg jeg er glad for nu – for kunne så småt begynde at læse da vi vandt køkkenet, at nogen mente at grunden til vi vandt var fordi vi havde flere penge end de andre og dermed havde mulighed for at købe os til federe løsninger. Men altså…. at vi blev SÅ fattige i forhold til de andre var måske ikke heeeelt gennemtænkt. Vi skulle derfor til at tænke endnu mere i genbrug og DIY løsninger. Personligt, synes jeg også at man kan blive mere kreativ af at spare. Når man vælger at lave løsninger selv i stedet for at købe sig til det hele. Men vi var heller ikke helt så paniske over budgettet fordi vi jo havde afviklet en forholdvis dyrt rum nemlig stuen. Så vi vidste også at vi ikke skulle ud at købe dyre møbler som sofa, sofabord, mm.

Vi valgte derfor også at bygge vores egen opbevaring til garagen. Noget som kunne opbevare ølkasser, æbler osv. Det blev en ren gør-det-selv ‘Ikea’ løsning. Som ligeså godt kunne have været købt i Ikea, men som vi jo ikke havde råd til. Set i bakspejlet skulle vi nok bare have købt os til en løsning i SIlvan eller lignende, men vi var overbevist om at det var bedre at lave tingene selv. Og det er da også federe, men synes slet ikke det blev værdsat af dommerne. Men Ask havde ret i det med at det havde været pænere med et hængsel.

Inde i redskabsrummet skulle vi have værksted. Mikkel har altid drømt om at få et værksted som hans morfars. Jeg er også sikker på at det er netop dét rum han bliver mest ked af at vi ikke kan beholde. Og han nævnte faktisk allerede da vi så huset første gang, at han håbede på at vi skulle lave depotet også. Det blev så til 1600 huller. Det var virkelig et langt større arbejde end vi lige havde planlagt. Men det blev virkelig også en genial løsning til at få alt værktøjet væk fra gulvet og ud af kasserne. Og Mikkel var vildt stolt af at han ikke behøvede et køleskab derude, for han havde jo en integreret løsning inde i huset fordi han havde fået hele køkkenet til sit øl.

Og om vi ikke også blev kastet ud i endnu en ekstrakonkurrence. Og så var det tidligt om morgenen. Og hvis der bare er noget vi ikke fungerer under, så er det tidlige morgener. Så det var bare 10.00 lige ud i vasken for os. Fordi vi allerede havde planlagt en bænk – som ellers ville være en perfekt løsning til den stillede opgave. Så hvad pokker kunne lige passe sammen med vores cortenstålbænk og føre til interaktion med omgivelserne… Ja, vi ville egentlig have støbt et betonbord, men det var ikke muligt at nå. Selv med hurtigttørrende beton. Vi ændrede kurs flere gange i Silvan og resultatet blev også deraf. Så vores bedste bud blev at holde os til det vi synes er sjovt, hvilket var en løsning med en spand der blev upcyclet til et bord.

Generelt kan man vist konkludere, at det ikke var vores bedste program. Vi tog en puster, og synes alligevel vi nåede fint i mål med vores løsninger. Så det var super dejligt at Marianne og Steen vandt. Det kunne vi godt onde dem.

 • Reply
  Maria
  30. november -0001 at 0:00

  Hvilken plade har I brugt, den I har boret 1600 huller i?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Maria. Det er bare en mdf plade

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins