Den blå tagterrasse

23. marts 2017

I får altså endnu et indlæg der er heavy loadet med billeder. Så kan I flippe igennem som en billedbog eller læse med her omkring program 6, nemlig tagterrassen og reposet.

Det var tid til at vores drømme skulle indfries. Vi havde bevidst flyttet nogle af vores idéer omkring baghaven op på tagterrassen. Her skulle der være plads til kolonihavestemning og vi drømte om søde marrokanske nætter med lyskæder og fester for åben himmel. Det kom derfor lidt pludseligt, da Mikkel pludselig nævnte noget om et drivhus. Godt nok havde vi et par uger forinden samlet et orangeri for mine svigerforældre. Først tænkte jeg, ‘ej nu må du styre dig det har vi hverken tid eller penge til’. Men idéen med at forlænge sommeren og dermed kunne bruge terrassen det meste af året i stedet for 2 måneder var ret tiltalende. Og så kunne jeg ikke få det ud af hovedet. Det ville være et virkelig langsigtet træk, for vi ville elske at sidde at drikke vor morgenkaffe i sådan et orangeri. Men jeg var meget i tvivl om vi kunne nå det – og det var jo ikke ligefrem en billig løsning. Altså vi brugte 2 hele dage på det os 4 mennesker i sommer. Det hele gik lynende hurtigt og vi skulle tage beslutningen på 1 time, ellers ville det ikke kunne nå at blive leveret. Det blev et kæmpe, ja. Vi havde dog lynende travlt med at blive færdige med terrassebrædderne for at drivhuset kunne nå at blive samlet…. mange har spurgt om det pengene værd at købe drivhuset. Og til det kan vi kun svare ja, for vi valgte drivhuset fordi det var en drøm og ikke fordi dommerne skulle synes om det nødvendigvis. Det er trods alt VORES drømmehus vi bygger!

Det var derfor også pænt uheldigt for os da EKSTRAOPGAVEN kom. Jeg tænkte virkelig F****. Vi har slugt en alt for stor kamel så med det drivhus OG vi har brugt al pladsen. Så en tørresnor? Hvad skal vi med en tørresnor på tagterrassen? Vi gad altså ikke have en tørresnor der. Der var plads til vaskemaskinen i entre/bryggerset så gider man virkelig gå hele vejen op på tagterrassen med tøjet? Når nu det fint kunne hænge ude i garageporten. Vi tog det stille og roligt, og var pænt meget i vildrede og frustrerede. Det blev til en løsning der tog et element fra baghaven – nemlig et hus hvor vi så opsatte en tørresnor indeni. Vi er slet ikke gode under stress, jeg er bedst når jeg kan mærke efter. Ekstraopgaven var derfor ikke noget vi satsede på. Det føltes mere som en mulighed for at gå glip af 10.000 kr end at vinde dem 😉

Reposet var egentlig genstand for mange idéer. Det skulle hænge sammen med stuen og være lyst og indbydende En lampeidé med at bruge mange ledninger og fatninger i zigzag, reflekterende tapet, at male trappen, fliser mellem trin. Det blev dog spejlidéen med Ikea spejle som vandt, da det reflekterer lyset i den mørke opgang og er en billig og smuk løsning. Samtidigt kan man følge med i hvad der sker nedeunder. I retrospektivt skulle vi nok ikke have kastet os over maling af trappen, som i øvrigt skete kl. 03-07 om natten inden afleveringen. Men selve træet på trappen matchede bare ikke med gulvet ovenpå og var igen forskelligt fra trinene. Hele 3 træsorter på et lille areal var for meget. Jeg var meget i tvivl om det ville indgå i den overordnede vurdering af rummet, men jeg synes det var vildt relevant om man havde taget stilling til netop dette.

Program seks var uden tvivl det hårdeste vi har prøvet i Nybyggerne. Det slog endda badeværelse. Man kan roligt sige, at det tog livet af os. Og min søde Mikkel blev vidst kørt lidt for hårdt. Vi gav alt hvad vi havde i os, indtil vi ikke kunne mere.

Men altså, come on Ask. Stikkontakten glemte vi i farten. De tager ca. 5 sek at klikke den på. Vi forstod virkelig heller ikke dommernes kritik generelt. De snakkede om spild af kvadratmeter til en svalegang. For at være helt ærlig, synes jeg at de postive argumenter ved at forlænge sæsonen opvejer selv 3 kvadratmeter spildt areal på en terrasse som i øvrigt er 25 kvadratmeter. Det har altså ikke den store betydning for os. Man skal jo huske at vi jo stadig har en baghave og forhave vi stadig kan udnytte. Så selvom ude pladsen blev mindre på tagterrassen, var den rigelig stor til vores behov. Vi vil til enhver tid ikke bytte. Jeg synes virkelig vi fik sat vores personlige præg på det hus. Stemningen derude med mange vintage fund, planter og puder blev helt speciel. Det mindede mig lidt om glyptoteket i København. Det er en af de rum jeg er mest stolt af i Nybyggerne.

 • Reply
  Sille Marie Rasmussen
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Sille Marie

 • Reply
  Marianne
  30. november -0001 at 0:00

  Hvor er den fine sofa og stol fra?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Jeg var heldig på dba. Jeg søgte på bambusmøbler

 • Reply
  Sanne
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Sanne! Tusind tak, det er skogsvåg fra Ikea vi har brugt

 • Reply
  Nanna
  10. marts 2019 at 10:13

  Hvor har i købt udhuset henne? Og hvad stod det jer cirka i?

  • Reply
   christinedelmar
   10. marts 2019 at 16:45

   I Silvan til 20.000 kr. Det er ikke pengen værd, og du kan finde billigere løsning på nettet, når du ikke er bundet af en sponsor til et program 🙂

Kommenter