Den blå stue….

9. marts 2017

Så blev det tid til at lave det første ekstraværelse. Det første rum hvor vi havde mulighed for at sætte vores helt eget præg på vores drømmehus. Eller det vil sige, det var faktisk forudbestemt at vi skulle lave dette rum i det fjerde afsnit. Så I må vente med at se vores kontor.

Vi havde snakket om at det kunne være vildt fedt at flytte stuen ovenpå. Mest fordi at vi gerne ville have et stort køkken/alrum i underetagen. Derfor var vi bange for at det ville blive trangt med stue også dernede. Men i den grad også for at skabe en bedre sammenhæng med den udendørs terrasse på 25 kvm. Derfor besluttede vi også at vi ville vælte væggen for at gøre førstesalen mere åben.

For at understrege sammenhængen mellem inde og ude, ville vi trække nogle udendørs elementer ind i stuen. Altså planter fra loftet. De er købt i Høgh Interiør i Aalborg. Og det var egentlig her jeg lod mig inspirere af stemning fra mine bedsteforældres vinterhave. Den vinterhave med de langhårede tæpper og de tunge grønne velour-møbler blev deres faste stue og de store teaktræsvinduer blændede op for naturen. Den hjemlige følelse ville vi gerne ramme – dog denne gang uden det blomstrede tapet og den knæhøje karse. Men sådan en stue er også til dels forudbestemt med sofa, sofabord osv. Så hvor kreativ kunne man lige være i sådan et rum? Hvordan laver man lige en sofa selv? For jeg har aldrig været vild med pallesofaer. Derfor har vi også fået mange ærgerlige kommentarer over at vi vandt. Øv. ‘Jeres stue var ikke lige så kreativ’. Nej, men er stuer generelt det?

Alligevel skulle dette rum vise sig at byde på vores gør-det-selv løsninger. Vi havde fået kontakt til Aalborg Smeden da vi lavede baghaven, og Mikkel blev pludselig ret hurtigt hooked på idéen om en hjemmelavet sofa. Vi fik lov til at låne smedens værksted. Fedt, ikke?

Så han satte Mikkel igang med projekt DIY sofa. Jeg havde set den her sofa, og kunne godt tænke mig noget lignende. Jeg fandt derfor nogle selvbærende plader som jeg fik polstret med noget af det reststof de havde hos Aalborg Møbelpolstre. Derfor var det egentlig også lidt et tilfælde at vi endte med den grønne farve. Mikkel stod for at designe konstruktionen til pladerne og måle ud med vinkler. Resultatet blev så fint, og det er ikke lige én man bare lige går ned og køber. Derfor er det også en af de ting vi er allermest kede af at miste hvis ikke vi vinder huset. For de u-perfekte – grimme svejsninger og huller udadtil er netop det skønne ved den. Et minde om at den er selvgjort.

Ja, så fik vi også gang i en lille minibar lavet i et gammelt billedrørs TV. Upcycling betyder at man genanvender en genstand i en ny form og dermed tilfører en ny værdi. Her fandt vi et TV som ikke mere er funktionsdygtigt efter skiftet til digital TV og pillede al indmaden ud for at gøre plads til alkohol, glas og lakridspiber. For det er jo et standard kit til en stue, ikke? Bunden af TV?et beklædte jeg i øvrigt med noget marmor folie fra Silvan.

Havde vi haft muligheden for at nå at få leveret en tonet øko-maling, så var planen en grøn. I ved grøn i grøn. Det var i hvert fald idéen med planterne og sofaen. Men altså? Kork, marmor, velour og planter? Ja, vi ramte måske den der 70?er stemning lidt for godt. I vores Austin Powers stue. Men det blev til et meget personligt rum med minder om min farmors vinterhave og RO. Uden alt muligt forstyrrende, så jeg fik et sted jeg kunne slappe af. Der var virkelig VIRKELIG kælet for håndværket denne gang, både i rummet og med de hjemmelavede møbler, og det synes dommerne heldigvis rigtig godt om. Alligevel var vi meget overraskede over at vi vandt. Igen. Det var slet ikke ventet. Hvad synes I om resultatet?

 • Reply
  Laura
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine. Hvad hedder loftkrukkerne med planter i?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Jeg ved ikke hvad de hedder, men som sagt er de købt i Høgh i Aalborg

 • Reply
  Maj-Brit
  30. november -0001 at 0:00

  Både kæresten og jeg synes jeres stuen skulle vinde ☺ og vi elsker jeres stil. Haven har især inspireret os til nogle fine idéer her når vi går igang her i foråret ☺

 • Reply
  Marianne
  30. november -0001 at 0:00

  Så fint et rum. Hvor er Daybed’en fra?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Maj-Brit! Hvor er det da bare en dejlig kommentar! Tusind tak. Dejligt I kunne lide den. Er da spændt på hvad I kan finde på i haven så

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Tusind tak Marianne. Dejligt du kunne lide det

 • Reply
  Silke
  30. november -0001 at 0:00

  Hejsa, jeg er helt vild med den sofa og har forsøgt at Google mig frem til Aalborg møbelpolstre men der dukker ikke noget op med det navn? Kan du evt smide et link?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  De hedder AP møbelpolstre på facebook

 • Reply
  Rikkesvestergaard
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine,
  Det er simpelthen så fint et rum, I har fået skabt! Er ellevild med sofaen og Jeres stuebord – hvor er stuebordet fra?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Rikke! Tusind tak. Hvor er det dejligt at høre! Bordet er købt i p67 i Århus. En lille og fed butik. Du kan finde dem på Facebook

 • Reply
  Marianne
  30. november -0001 at 0:00

  Tak

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Tusind tak, Marianne

 • Reply
  Ann
  30. november -0001 at 0:00

  Den sofa er noget af det flotteste jeg nogensinde har set! Må man spørge hvad det kostede at producere den (og jeg ved godt at I så selv svejsede den…og det så ville komme oveni en samlet pris). Den burde I sætte i produktion

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Ann. Tusind tak, sikke en dejlig besked. Jeg ved ikke helt hvad den løb op i 5000-7000 kr tror jeg. Så det er bestemt ikke billigere end at købe en

Kommenter

This error message is only visible to WordPress admins