Min guide til Instagram – Christine Delmar

Min guide til Instagram

5. marts 2017

Som I nok ved er jeg storforbruger af Instagram platformen. For mig er det en rigtig god platform til at interagere med andre og samtidigt også hente en masse inspiration til madlavning,, boligindretning, styling osv. Og så har det som den eneste platform formået at give mulighed for at brugerne kan skabe en personlig relation fordi billederne ikke forsvinder øjeblikkeligt. Jeg røg selv med på bølgen lige da Instagram blev lanceret. Jeg var meget aktiv i starten, og nogle af dem jeg har det bedste forhold til på IG er fra dengang. Det var før Instagram for alvor blev en marketingskanal, hvor følgerantallet ofte er bestemt af antallet af give-aways og konkurrencer. Det er efter min mening en ærgelig udvikling, specielt fordi at netop følgerantallet ikke længere siger noget om hvor ‘spændende’ en profil er. Jeg var også væk fra Instagram i et par år, da jeg pludselig syntes at der gik lidt for meget Royal Copenhagen-fest i det. Det skal ses med et glimt i øjet, for jeg skal slet ikke blande mig i hvad andre har lyst til at poste. Slet ikke, og det er faktisk også hele pointen med det her indlæg. Men jeg synes det udviklede sig til en kamp om at skifte kontant og dagligt at poste hvor dyrt og fint porcelæn der kunne stå i køkkenskuffen. Jeg mistede bare inspirationen.

Men nu er jeg tilbage! Og denne gang som mig. Jeg er ligeglad hvad der populært. Det har været ekstra vigtigt for mig at gøre den personlig og formidle det JEG gerne vil. Så er det sekundært, at jeg godt ved at nogle billeder ikke høster særlig mange likes. Og jeg er fuldt bevidst omkring at jeg mister følgere på at poste billeder med mig på eller andre dagligdagssituationer. Men det gør faktisk ikke noget at min profil ikke vokser, og ligefrem formindskes nogle gange. For nu har jeg mig selv med. Jeg er ikke den med de smarte ting, og det har jeg heller ikke et behov for. Jeg synes de bedste profiler er dem som er unikke, og netop tør at være sig selv. Så jeg vil prøve altid at bevare mig selv i de ting jeg gør og være ligeglad med hvad andre tænker. Også selvom det kan være svært nogle gange. 


Jeg har dog lavet en lille guide til hvordan jeg finder frem til nogle af de fantastiske profiler som findes på Instagram:

1. Kommentér og like andres billeder. Udover at det er vanvittigt hyggeligt at have interaktion med hinanden, og ligefrem skabe et forhold til andre brugere. Så gemmer IG dine algoritmer og du vil derfor kunne finde lignende billeder og profiler i udforsk knappen.

2. De profiler du er vilde med – kig på deres følgerliste. Måske de finder inspiration hos nogle andre spændende profiler du også ville kunne lide.

3. Jeg er ret vild med anbefalinger når det ikke er aftalt spil eller SFS!. Og det er tydeligt når der helt ’tilfældigvis’ er to brugere som anbefaler hinanden et par dage forskudt. Og at det sjovt nok har stort set lige stor følgerbase. Nej, det er de anbefalinger som kommer fra hjertet.

4. Scroll ned ved ‘følg’ knappen hos dine yndlings profiler. Så kommer der en række forslag til dig med lignende profiler.

Jeg håber det kan give lidt overblik over hvordan man manøvrer rundt på Instagram. Rigtig god fornøjelse, jeg skal i hvert fald ind nu og se om jeg ikke kan finde et par skønne nye profiler 😉

    Kommenter