Den knap så blå baghave – Christine Delmar

Den knap så blå baghave

2. marts 2017

Jeg ved det godt… Der er faktisk ikke så meget at fortælle denne gang nu hvor spartel, fuge og tørretid helt er udelukket fra ligningen. Til gengæld er dette indlæg et overflødighedshorn med fine billeder fra vores baghave. Det blev altså en bette drøm. Det blev meget bedre end det vi faktisk turde håbe på, da vi første gang kastede vores blikke på den jordbunke som var parkeret bagved huset.

Så skulle man tro at det med have er ligetil … vi fik da også sovet mere end hidtil prøvet i Nybyggerne. Alligevel endte det ud med en all-nighter. Kan I fornemme et mønster? 🙂

Jeg selv havde det Søren Ryge’ agtigt i hele 4 hele dage. Vi vil rigtig gerne være havemennesker. Og det var vores første have. Det er altså noget af det man savner allermest ved at bo i lejlighed. Vi har dog ofte hjulpet til med både at lægge fliser og sætte drivhuse op. Så helt på udebane var vi ikke denne gang. Men vores have skulle også imødekomme mange ønsker. Ikke mindst var vi udfordret af både den lidt sjove trekantsform og stigningen i haven. Baghaven er tænkt meget i inddeling af rum efter funktioner.

Først og fremmest skulle vi have en spiseplads. Her fandt jeg et gammelt festivalsbord som var stort nok til at have gæster og samtidigt smalt nok til at kunne stå på langs med muren. For at skabe en hyggekrog valgte vi at etablere en vertikal have som skulle fungere som skillevæg. Den blev vi så overdrevent glade for. Tænk at vi kan lave noget der er så pænt. VI har faktisk lavet en DIY guide i samarbejde med SIlvan. Den kan du finde her. Det ville være det lækreste bare at åbne døren og have hel væg med fine krydderurter. Verdens bedste duftende skillevæg. Så er det bare drøn ærgerligt at vi ikke havde et køkken endnu, men vi havde da lidt karse til rugbrødsmadden nu 😉 Nyttenhaven valgte vi at lade følge terrænet og satte derfor vores cortenstål-kasser i forskellige niveauer.

Den bedste idé angående baghaven var faktisk at gå til en specialist – nemlig planteskolen. Her snakkede jeg med en der vidste rigtig meget om det at anlægge have. Og jeg vidste rigtig meget om hvad jeg gerne ville have i baghaven. Sammen fandt vi på at lave en sti af sort stenmel ud til et lille bålsted. Planteskolen hjalp mig også med råd/guide til hvilke blomster og grasser der er bedste at holde sådan der er have hele året rundt. Derfor stod baghaven så fint og ændrede karakter under hele forløbet. Aronia træerne, med spiselige bær, brugte vi som hæk, og som efteråret nærmede sig skiftede de til orange nuancer. Så fint.

Kært barn har mange navne: prydshave, nyttehave, gårdhave, kolonihave. Men for os blev det altså bare – DRØMMEHAVE.

 • Reply
  Mille
  30. november -0001 at 0:00

  Den er så flot. Hvor er jeres blomsterkasser fra?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Dem fik vi fra Aalborg Smeden. De er lavet i cortenstål og ‘ruster’ med tiden. De blev virkelig smukke! <3

 • Reply
  Marianne
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine. Jeg er ret vild med det stativ/væg, hvor I har en masse urtepotter hængende. Vil du skrive lidt mere om, hvordan I har lavet den og hvilke materiealer I har brugt til den? På forhånd tak for fortsat held og lykke. Mvh Marianne

 • Reply
  Marianne
  30. november -0001 at 0:00

  Hej igen Har lige fundet beskrivelse på den vertikale have via Silvan. God dag

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Marianne

 • Reply
  MathildeLinnebjerg
  30. november -0001 at 0:00

  Hvor har du fået det gamle festival bord og bænke fra ?

 • Reply
  christinedelmar
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Mathilde. Det lyder bare vildt spændende. Jeg kontaktede et teltudlejnings firma og spurgte om jeg måtte købe hos dem (du kan også finde dem på DBA ofte). Rigtig god aften!

 • Reply
  Didde-Marie
  30. november -0001 at 0:00

  Hej Christine! Hepper på de rare mennesker i det blå hus, og skal selv til at lave have her i foråret/sommeren. Hvor fanger jeg sådan et lækkert stort bålsted som jeres?

Kommenter