Det blå badeværelse

24. februar 2017

Badeværelset! Hvor skal jeg dog begynde? For pokker en udfordring. En vaskeægte rutsjebanetur, med mange sving og op- og nedture. Det kildede i maven på hele turen og jeg var et pund nerver 5 dage i streg. Vi havde mange tanker angående rummet. Først overvejede vi at flytte en væg for at gøre det større. Men med 5 dage, valgte vi at tage ved lære af erfaringerne fra soveværelset. Det skal gøres nemmere og vi prøvede at arbejde mere med husets eksisterende idéer og tanker hvis vi ville nå at blive færdige. Alligevel kunne vi ikke dy os for at vælte den ene væg til brusenichen.

Vi ville selvfølgelig gøre det hele selv. Jo, jo man er vel ude på at suge til sig og lære. Vi havde dog ingen forudsætninger for det vi skulle til at kaste os ud i. Med en stram tidsplan og en masse tørringstider var det vigtigt at vi allerede den første dag kunne vådrumssikre – som er den første proces i et badeværelse. Vådrumssikring er sådan en slags gummi der skal dække de våde zoner og gør at vandet ikke kan sive ned igennem loftet. Hele laget skal fordeles sammenhængende på ca. 30 minutter. Vores lag var lagt for tyndt, så det skulle gøres om igen. Det var egentlig også fint nok, men da vi går igang igen og der mangler omkring 1kvm løber vi tør for massen og ingen af de andre huse besidder samme mærke som os. Klokken havde også lige slået 5 minutter over lukketid i Silvan. Så hvad skulle vi så gøre? Det er bare løgn. Løgn. Ikke igen. Jeg følte vi var evige uheldige, taget vores sidste rum i betragtning også. Hvad er chancen for at få en murer ud og hygge med vådrumsikring en fredag aften? Av. Av. Med lidt hjælp fra vores kære naboer fik vi nummeret på en murer som kunne slå til i krisetider. I bakspejlet, så må man sige at han reddede vores badeværelse. Tak. Tak. Mega tak.

Nu var det bare at klø på med klinker. Mikkel og jeg havde en intern konkurrence om hvem der var den bedste murer. Vi tog en væg hver, og fik Ask til at afgøre resultatet. Behøves jeg at skrive, at jeg selvfølgelig vandt! Fra nu af var jeg mesteren og Mikkel lærlingen.

Og for slet ikke at begynde på sybordssagaen ? så var det jo et dba-køb som befandt sig på Sjælland. Og udfordringen var tidsnok at få det leveret i Aalborg. Det kunne ikke passe med at sælger kunne være hjemme når det var muligt at få nogen til at hente det. Det endte med, at det blev betalt og stillet i en have på Amager i håb om at det ikke blev snuppet inden jeg fik mulighed for at få nogen til hente det. Heldigvis, var det i god behold og jeg kunne hente det dagen før aflevering i Aalborg. Her finder jeg så det gengæld ud af at DET ER GULT. Ikke hvidt. Men som i helt vildt grim ryger-gul. Det er som tingene aldrig skal være nemme for os. Jeg strøg derfor direkte ud til stenhuggeren som jeg havde en aftale med. Måske kunne han hjælpe. Det skulle så vise sig, at det kunne han egentlig ikke. Ikke så hurtigt som jeg skulle bruge ham. Al den modgang rodfæster sig i selvsamme øjeblik og mine øjne blanker. Jeg tror det gør indtryk på ham og han lader sit gode hjerte løbe af sted med sig for at hjælpe hende den trætte lille pige.

Natten inden aflevering var lang. Vi nåede alle de grundlæggende ting. Den gode finish var der ikke. Vi kunne ikke nå mere. Men vi voksede med opgaven og det gør det blå badeværelse lidt ekstra magisk for os.

Her er hvad vi trods alt fik udrettet: :

?Vi lærte at arbejde i skiftehold alt efter tørretider

?.Vi nappede en personlig rekord i søvnunderskud med kun et par timers søvn i løbet af de sidste 48 timer

?.Vi glemte alt om sult

?.Vi betalte en pris på -6,5 kg tilsammen på de 5 dage

? Vi vandt badeværelset til vores egen store forundring

? Jeg blev udråbt som mester og Mikkel som lærling

Hvad synes I om det der blev det blå badeværelse?

    Kommenter

    This error message is only visible to WordPress admins