Vi har valgt en utraditionel fødsel

Alle vores køb til baby (Indkøbslisten)

Nu er indlægget klar (endelig!). Omend lidt forsinket, er det er først nu, at jeg efterhånden har fået styr på hvad der skulle erhverves til bettemanden. Det er i hvert fald et indlæg som jeg godt selv kunne have brugt – og hvad er egentlig nice to have og og need to have? Hvor skal man lige starte? Babyer er jo sjældent ens og behov er forskellige, så det er helt ikke sikkert ikke de samme. Det er også svært at vide hvordan baby er INDEN sin ankomst…

Vi søgte som sagt vejledning i Kære Børn i Skive, der er ejet af søde Louise. Det var vigtigt for os, at vælge et sted som vi har tillid til og der tager tiden til at rådgive os ordentligt og tilpasset vores behov. I det her udstyrsvanvid er det i hvert fald vigtigt, ikke at føle sig prakket noget på, men at man får hjælp til at navigere i need to have/nice to have. Man er jo grundforvirret nok som førstegangsforældre, så det kan altså hurtigt løbe op ved kasse 1. Hold nu op, det er dyrt at få et barn 🙂

Som jeg har nævnt før, så har Kære Børn Skive allerede taget aktiv stilling til de brands de forhandler og har valgt en grøn profil. Udvalget var derfor bæredygtigt og gjorde købsprocessen en del nemmere for os allerede der. Louise hjalp os med at forkorte de generelle indkøbslister og har hjulpet med at finde både nyere, smartere og bedre løsninger for os.

Vi har blandt andet valgt en særlig løsning til barnevogn, da vi bor i lejlihed på 2. Sal. Derfor var det ikke oplagt at skulle løfte den store lift op og ned hele tiden, og Louise forslog en Voksipose til barnevognen. Posen er blød og let og har håndtag så den kan bruges som lift. Derfor slipper vi også for at erhverve en køredragt, da baby kan lægges direkte i voksiposen i sit almindelig tøj. Smart.

Jeg tænker ikke, at andre vil få brug for præcis det samme som os, men indkøbslisten kan være et udgangspunkt og måske give lidt inspiration. Nogle af tingene kan findes som brugt og i god stand via apps eller salgssider. Vi har dog valgt at prioritere, at barnevogn, autostol og hygiejniske produkter er fra ny. Her er hvad vi i samråd med Louise i Kærebørn har sat på indkøbslisten og de ting vi har valgt til baby:

Transport

 • Barnevogn (inkl. myggenet og solsejl) fra Emmaljunga
 • Kopholder
 • Regnslag
 • Voksipose
 • Strækvikle – syet af farmor
 • Autostol + isofix fra BaSafe
 • Kørepose til autostol fra Voksi
 • Evt. Barnevognskæde

Soveplads

 • Tremmeseng fra Sebra
 • Madras fra Sebra
 • Lagen
 • Babynest fra Voksi
 • Dyne fra Cocoon
 • 2 sengesæt
 • 2 lagener
 • Musikuro
 • Uro med luftballoner
 • Bed bumper

Pusleplads

 • Puslehynde
 • Pusletaske eller pusleunderlag, hvis du bruger din egen taske
 • Blespand fra Sangenic
 • Uro
 • 15 stofbleer
 • Skål til vand og vaskesvamp fra Meraki
 • Bleer

Andet

 • Babyalarm fra Neonate
 • Aktivitetsstativ
 • Højstol med babyindsats fra Stokke
 • Slyngevugge
 • Sutter fra Bibs
 • Sutteflaske i glas fra Hevea
 • Ammepude

Pleje

 • Babytermometer
 • Badekar med newborn indsats fra Stokke
 • Badeand
 • Babyneglesaks
 • Badekåndklæde
 • Baby tætte/arp kam
 • D-dråber
 • Zink-salve
 • Babyshampoo
 • Engangvaskeklude
 • Engangsservietter
 • Ammeindlæg
 • 2-3 ammebh’er
 • Lansinoh creme til brystvorter
 • Olivy til røde numser (Det er I virkelig mange som har kommenteret og anbefalet) ;D

Tøjet venter vi lidt med, nu han kan komme til verden i alle størrelser. Derfor har jeg holdt tøj indkøb på et minimum og for det meste købt ind fra størrelse 62 og opefter. Meget af det er fundet i genbrug og fordi de vokser så hurtigt i starten kan jeg slet ikke se nogen grund til skulle investere i et lager, hverken af økonomiske eller bæredygtige årsager…. Desuden kan sommeren jo ende ud som sidste år, og så er jeg slet ikke sikker på vi får brug for så meget. Om ikke andet, så har butikkerne jo stadig åbent når jeg har født 🙂

 

11 kommentarer

 • Karin

  Som 3. Gangs mor var vores liste meget kort også selvom vi havde solgt alt imellem baby nr to og tre. Vores liste til baby nr 1 så nogenlunde ud som jeres men man lærer at man ikke har brug for en tredje del af tingene. En babynest ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skulle bruge til. Babyseng bum bum ingen af mine babyer har sovet der før de har været over et år. Men det er jo forskelligt. Stofbleer, lanolin og brystpumpe dem kan man ikke undvære. Så en strækvikle eller fastvikle. Vi har haft både lift og voksipose. Boede på 3. Sal med de to første og hus med nr tre. Jeg var faktisk mest glad for liften i lejligheden da jeg havde en fornemmelse af at de gled ud af den når man går ned af trappen. Når de bliver 1 år er den tilgængæld vild go. Vi er også mest til nye autostole og ting til person hygiejne. Babybadekaret er godt. Held og lykke med det hele og nyd det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Hej Karin. Super dejligt at du giver dine gode erfaringer videre 😀 Og du har helt ret, det er lidt forskelligt hvad der er nødvendigt alt efter hvordan man bor og hvilke behov man har. Tak fordi du delte. Og rigtig god tirsdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Årh tusind tak for de gode råd. Det er så skønt at høre lidt erfaringer når man selv er helt ny i denne verden 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Mosberg

  Hej hej 👋🏻 så lækker liste. Det er meget det, som vi har haft brug for til vores søn på nu 21 måneder. Jeg tillader mig at komme med et råd, selvom jeg ved, at der ikke er blevet spurgt om det 🤣 Min svigermor sagde, køb 50 stofbleer, og jeg grinte. Så fik vi et flaske- og gylpebarn, og vi var glade for at have købt 50, da de blev brugt så hurtigt og man kan snildt fylde en vaskemaskine på er par dage med dem 🙈 og dernæst købte vi en brugt brystpumpe, og nye sugekopper til. Det vat uundværligt 😍👌🏻 Pøj pøj med jeres søn, I går en skøn fremtid i møde ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Hej Ditte. Fedt, at det ikke er helt ved siden af. Jeg håber heller ikke det er for meget, selvom listen er lang. Det med stofbleer har jeg hørt flere gange. Har fået anbefalet at købe sådan nogle frotteklude til puslepladsen fra IKEA til 2 kr/stk. Det skulle vidst afhjælpe lidt af stofble-dilemmaet 😀 Ellers så er der jo ikke andet for, end at vi må ud efter flere. Tusind tak for gode råd, vi glæder os sådan til at han vil møde os 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Olivy fra apoteket til babys numse. DET VIRKER.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Hej Ditte. Det er noteret, jeg må ud efter Olivy 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martha Munter

  Skøn liste! Det ligner næsten vores på en prik udover at det var til en pige. Det eneste jeg vil tilføje I mangler er Olivy!! Den er uundværlig og er virkelig lækker og nyttig til alt ift pleje af baby. Vi brugte olivy fra dag 1 af og vores lille datter har aldrig haft rød numse, netop fordi den er så god og lækker. Klart et must have når man venter en baby ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Tusinid tak. Jamen så er det nok ikke helt ved siden af – omend man nok også har lidt forskellige behov alt efter boligsituation, livsstil osv. 😀 Olivy. Det er noteret. Jeg må ud og købe dét 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Sikke fin en liste – og heldigvis kan jeg se, at jeg ikke er gået galt i byen med min egen liste. Må jeg spørge hvor aktivitetsstativet er fra? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Hej Fie 🙂 Fedt at du kunne bruge listen. Aktivitetstativet er fra Konges Sløjd (fundet brugt, tror det er sidste års farve)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har valgt en utraditionel fødsel