Et par af mine yndlingsting...

Nybyggerne – revideret

badekarKilde

Jeg har haft dette indlæg på tegnebrættet længe . Det handler om Nybyggerne – og inden en ny omgang af programmet ruller over skærmen, så er det vidst på tide at dele mine tanker bag indretningen af sidste års programmer. Dem hvor Mikkel og jeg byggede det blå hus.

Jeg er flere gange blevet spurgt i interviews, om hvad vi ville have gjort anderledes. Sågar mener jeg 2E lavede nogle film med os deltagere, hvor vi konsulterede en byggerådgiver omkring vores tanker. Jeg ved faktisk ikke om de nogensinde blev udgivet.

Sagen var nemlig den, at fordi vi kun måtte bygge ét rum ad gangen på få dage, var der en nogle konstruktioner som ikke kunne nå ændres på. Typehuset var nemlig bygget til standard løsninger. En del af programmets præmis er også, at det hele skulle kunne lade sig gøre for DKR 300.000, hvilket yderligere satte begrænsninger. Det ville helt sikkert heller ikke give voldsom meget mening, hvis der i programmerne blev lavet for mange ændringer i konstruktionen, da ‘taber’-husene jo skulle laves tilbage til standard huse og sælges igen.

Vi endte derfor med to rum, hvor vi havde radikalt andre ønsker og idéer til rummene.

badevaerelseFørste rum vi gerne ville have ændret på, var badeværelset på 1. sal. Det standardiserede badeværelse var 5 kvadratmeter, og der var altså ikke plads til at vi kunne få vores badekar ind. Derfor var idéen at udvide rummet ved at inddrage noget af det der senere blev vores walk-in closet. Se tegningen. At flytte væggen er egentlig ikke en særlig bekostelig eller tidskrævende affære, men det var ikke muligt at flytte på installationerne i rummet, og derfor heller ikke muligt at udnytte den ekstraplads til toilet, håndvask, brus eller badekar. Det eneste vi ville få ud af den udvidelsen var opbevaringsplads. Derfor gik idéen lidt af tanken, og vi lavede i stedet en ‘nødløsningen’ med wellness på stueetagen.

koekkenoe

Kilde

Et andet rum, som vi gerne ville have udnyttet anderledes var køkken/alrummet i stueetagen. Her var idéen at lave køkken med seperat køkken ø i den anden ende af huset. Her ville der være et godt flow ud til terrassen fra både køkken og en spiseafdelingen.

blaathus

En af vores ‘rigtige’ naboer på nybyggervejen, boede i huset imellem det blå hus og de tre andre nybyggerhuse. I huset boede en mand, som havde købt sit hus før opførsel og dermed haft mulighed for at tilføje nogle ændringer. Det betød, at han på førstesalen havde etableret et stort badeværelset, stue, samt soveværelse med walkin. Nedeunder var indhakket i stuen udnyttet som ekstraværelse og toilet og bryggers var byttet om. Således udnyttede han det lille indhak i entréen til et toilet, og flyttede bryggers over i det store rum. Det var virkelig smart udnyttet.

Jeg kan godt lide at lege med tanken om at omtænke plantegningen… en lille ledetråd… uhhh… til de planer vi går med i vores nye hus!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par af mine yndlingsting...