Så blev sofaen endelig som vi havde drømt om

Vores nye gulv af egetræsplanker

gulv-fotoSå langt, så godt.

Vi er blevet enige – vi skal have egetræsplanker i hele huset. Og helst så brede som muligt. Det er helt sikkert.

Vi har haft mange diskussioner om gulvet. Første runde, var beslutningen om at udskifte det eksisterende, Junkers bøgeparket i stave. Et massivt og på mange måder fantastisk gulv. Der var bare det, at gulvet stod nævnt i tilstandsrapporten som en K1’er. En K1 betyder mest bare ‘mindre skader, som ikke har nogen indflydelse for husets tilstand‘. Det var kommet revner. Nogle steder så meget, at mønter kunne blive væk. For os, var det så slemt, at vi hurtigt tog beslutningen om nyt gulv.

Muligheder var dernæst 1: laminatgulv, 2: trægulv, 3: betongulv.

3: Betongulv blev hurtigt fjernet fra listen, af den primære årsag at det er for dyrt for os. Vi har 300-400 kr/m2 at gøre med til nyt gulv. Da vi ikke har formåen til selv at begive os i kast med selv at skulle støbe gulvet, er prisen også væsentligt højere.

Laminat eller træ er en helt anden diskussion. Og noget vi også har snakket med Tue Klinggaard, fra DigitalBolig – vores købermægler, om. Et laminatgulv er billigt og slidstærkt. Et gulv, der er knap så følsomt over for ridser, høje hæle, pletter osv. Til gengæld, har det bare heller ikke samme kvalitet, varme og udtryk som et rigtig trægulv. Derfor lavede vi en grundig gulvsøgning, og fandt et sted hvor vi har mulighed at købe, netop brede ege planker i en priskategori, som vi kan være med på. Fedt, fedt, fedt. Nu hvor det er muligt at få drømme- trægulvet, er vi selvfølgelig hoppet på den bandwagon. Det eneste vi STADIG mangler at bestemme, er behandlingen.

….Skal det være olie, lud eller neutral? Den ene dag er jeg sikker på det lyse – den anden dag, det oliebehandlede. Behandlingen på billedet, er neutral.

6 kommentarer

 • Annette Spicker

  Jeg har netop valgt oliebehandling til mit nye egeplankegulv, bl A fordi jeg synes det passer til mit 70’er hus. Men måske mest fordi jeg er blevet lidt træt af de lyse. Jeg har heller ikke valgt Hvidt køkken denne gang. Held og lykke med projektet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Årh ja, det kan jeg sagtens følge. Vi står lidt med samme tanker – det hvide er en klassiker, og det andet nok mere våget valg 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har I fundet brede egetræs plankegulve til sådan en god kvadratmeter pris henne? 😉
  Vi har besluttet klinker til bryggers, badeværelser, køkkenalrum og hall, men vi mangler at beslutte trægulve til resten af huset. Så al inspiration (der ikke koster det hvide ud af øjnene, tages imod med kyshånd!)
  Kh Pernille
  http://www.under-samme-tag.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Vi har simpelthen kontaktet en mellemhandler. Men ellers kan de også findes i den prisklasse på en masse internet sider som trægulvxperten osv. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Xandra

  Vi har ludbehandlet og sæbebehandæet gulve. Det er super smart og nemt at vedligeholde. Hvis man taber noget eller får lavet en ridse skal det bare have lidt sæbe vand og wupti så er det som nyt! Problemet med olieret er at det skal poleres med en kæmpe poler maskine som jo også koster en del penge…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Rigig god pointe. Det er klart også i vores overvejelser!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så blev sofaen endelig som vi havde drømt om