Nybyggerne - ville vi gøre det igen?

Se vores hus – grundplan og førbilleder

 

…. Tadaaa, det her er så grundplanen i vores hus – og i virkeligheden, nok det mest sigende om hvordan det kommer til at se ud i fremtiden. For der er ikke meget, som slipper for en kærlig hånd. Groft skitseret, laver vi jo nyt gulv, nye døre, nye vægge – sågar flytter vi faktisk også en væg (værelsen i stuen bliver lavet længere), nyt loft, nyt el og så topper vi lige med at udvide køkkenet. Derefter er vi også klar til at flytte ind.

Efter den store renovering, er meningen så at vi tager et projekt ad gangen. Taget skal laves som det første. Så bliver det nok terrassen og baghaven – så forhaven, og til sidst laver vi bryggers, badeværelse og garagen om.

Vores familie synes vi er lidt åndssvage – og måske har taget munder mere fuld end nødvendigt. Man kunne helt sikkert også bare flytte ind uden at lave noget, hvis det var det man ville. Men det vil vi jo ikke. Vi har modet, og mulighederne for at sætte vores eget præg nu. Så det kan ligeså godt gøres ordenligt. Og så får vi en gang for alle pensioneret det savsmuldstapet, og gipsplade-loft. Parketgulvet, er faktisk meget smukt, men det har desværret givet sig – og der er kommet store fuger/revner i gulvet. Og er faktisk også nævnt i tilstandsrapporten, selvom det er mere en synsfejl end en skade.

Det gode ved sådan en gennemgribende renovering er dog, at tingene bliver lavet ordentlige fra start, og de overraskelser som nu måtte gemme sig, bliver fundet imens imens ejerskifteforsikringen stadig dækker. Vi har to år til at indfri den renovering vi har lånt penge til. Når vi er færdige, sender banken så en vurderingsekspert forbi, for at vurderer den nye værdi af huset. Det skulle jo gerne stige, når vi har lånt ekstra penge til renoveringen. Og overstiger det ligefrem det beløb vi har lånt, ja, så er der ingen klager herfra. Så får vi nemlig omlagt lånet. Og det er godt, godt godt.

Det er måske ikke æstetikken der er i fokus på nedslående billeder, men det er en lille memoire med før-billeder af huset.

Køkken/alrum husefoer-12 husefoer-11Fordelingsganghusefoer-13 En ud af tre ekstraværelserhusefoer-16 husefoer-15  Bryggershusefoer-17 Soveværelse husefoer-18 husefoer-20

11 kommentarer

 • Maria

  Kan huske du på et tidspunkt snakkede gulve. Vi har lige total renoveret vores hus fra 1981, og vi har fået Dinesen trægulve. De kan virkelig anbefales,de er så smukke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Hej Maria. Det lyder som en drøm. Vi har desværre ikke den slags penge til renoveringen, men det lyder alt for lækkert 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Christine. Dejligt at følge lidt med i jeres husdrømme. Vi har selv lige købt hus i Vejgaard som også skal have en omgang (dog mindre end jeres). Vi er heller ikke vilde med savsmuldstapet, men synes ærlig talt at alternativerne er få. Vi har kigget lidt på glasfilt. Hvad vælger i at sætte på jeres vægge? Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Ej hvor fedt. Jeg tror vi skal have filt. Alt andet end savsmuld, er kærkomment 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi fra Canada

   Vi brugte glasfilt fordi det kan hjælper med at undgå ridser i puds på væggen sener. Vi synes at det ser fint ud. Man kan stadig se nuancer i vægge så de ligner ikke som helt ny drywall/gipsvæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Hvor ser det fint ud. Jeg glæder mig til at følge jeres process. Vi har selv købt en 70´er villa. Og det er en original af slagsen med ægte 70´er badeværelser med bidet samt hesien (det der opslagstavle-agtige noget) på nogle af væggene. Meget populært dengang. Vi beholder gulvene som det eneste – alt andet skal udskiftes. Noget med det samme – og resten med tiden. Jeg er ikke heeelt sikker på hvad det er, vi har kastet os ud i, men det bliver spændende. Især med vores 2 årige rundt omkring. Well, en sand udfordring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Ejjj, det lyder helt fantastisk også. Hvordan er sådan hessian, at fjerne? Og skal I lave det hele selv?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi fra Canada

   Omg Hessian er det værste at fjerne 😂🙈 Men måske havde vi bare undervurderet hvor langt det vil tage. Det er det hele værd at fjerne.
   Vi lavede ridse med en “Tiger” først, så sprøjtede tapetfjerner/opløser på, ventede lidt men ikke lade den tør af, og så brugt en steamer vi lejede mens vi skrabede tapeten af bagefra. Sikkert en omgang, men ellers kommede vægen ned med hessian 😳

   Pøj pøj med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Sikke en omgang. Jeg synes også der var stor forskel fra væg til væg i vores hus. Godt, vi er færdige med den opgave nu 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glæder mig til at se det færdige resultat:-) Der er virkelig mange muligheder i det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nybyggerne - ville vi gøre det igen?