Fra Boston til en renovering, der er gået helt galt

Nybyggerne – ville vi gøre det igen?

Sponsoreret af Minimumflyttekasser-2flyttekasserflyttekasser-3Kjole, Bukser og Sko

…Inden jeg igen hopper i mit knap så moderigtige arbejdstøj, så får I lige et glimt fra mig. Fra min brunchdate. Uden tapetlim på hænderne, og puds i håret. Men helt velfriseret og med hat.

Efterårforet er presserende, og i denne tid, kaster det tankerne imod, at det nu er præcis ét år siden at vi blev færdige med det blå hus. Ét år! For pokker, som tiden går. Jeg husker tydeligt tiden, sidste år, og det giver et lille sug i maven. Jeg tror ikke, at mange kan sætte sig ind i den ekstreme oplevelse, som både var enormt sjovt, en oplevelse som man sent glemmer. Og alligevel så fysisk – og psykisk stressende. Her står jeg så, med en armslængde til oplevelsen,og kan måske først nu svare på, om jeg ville gøre det igen. Og her er svaret…

Hvis jeg vidste nu, hvad jeg ved i dag – så ville det blive et nej til ‘Nybyggerne’. Havde vi vundet huset, havde piben helt sikker nok en anden lyd. Vi har dog alligevel fået nogle ting med os – mulighederne og udfordringen ved at prøve at bruge 300.000 kr til indretning og byggematerialer. Det fede er NU, kan jeg allerede mærke når jeg går nede i vores hus – at det med at stå med en stor renovering, ikke er så stressfuldt og overvældende, da vi allerede har oplevet hvor hurtigt ingenting kan blive til meget. Og så er vi jo blevet helt habile håndværkere, som tør at kaste sig ud i større projekter. Programmet har uden tvivl også givet noget til vores forhold, og jeg sætter pris på at dele så intens én oplevelse, med ham jeg holder allermest af. En oplevelse, hvor vi i øvrigt, blev udfordret på alle måder og kanter. Det er bestemt guld værd, og noget af det der er med os videre. Sågar har oplevelsen fundet vej til mit CV: “Nybyggerne’ på TV2 og mit togt i Stillehavet er to sociale ‘eksperimenter, hvor jeg har erfaret at jeg arbejder med stort overblik og kreativitet, selv under pres. Tilligemed kender jeg betydningen af klar kommunikation og evnen til at give andre plads i fælleskabet”. Det har været en oplevelse for livet.

Meeeeen – for det skal der jo komme. Ellers kan ikke svare, nej. Det med at være inde i fjernsynet, kunne jeg godt have undværet. Tabet af kontrol til hvordan man bliver fremstillet, det har UDEN TVIVL været det hårdeste. Det var ikke altid lige sjovt. Sådan, husker I måske også, at jeg havde den allerede inden finalen. For det er jo et reality-program – mere end det er et konkurrenceprogram. Og vi deltog nok mest for byggeprojektets skyld. Og den dag i dag, kan jeg stadig ikke se noget fra programmerne uden at krumme tæer, og det er nok også det hårdeste jeg nogensinde kommer ud for fysisk igen. I bund og grund, orkede jeg det nok ikke igen. Det var ekstremt (måske vores egne skyld, da vi også havde høje ambitioner). Også selvom det nok er den mest effektive slankekur jeg har prøvet – “Do not try this at home“. Mon jeg nogensinde ‘glemmer’ bagsiden af oplevelsen, de hårde nattetimer og stressen, og ser det som ren underholdning og minder en dag – altså, sigende, måske ligesom en fødsel?

Men for at være ærlig, så har jeg jo også fået enormt mange berigende oplevelser på grund af ‘Nybyggerne’. Og dem vil jeg jo helst ikke bytte for noget. Jeg har holdt flere foredrag; har startet et møbelbrand og fået mange oplevelser via min blog. Men ultimativt, så har JERES opbakning været det bedste. Og har betydet – og gør det stadig – MEGET.

Kunne I selv finde på at melde jer til programmet?

GOD efterårsferie, venner!

6 kommentarer

 • Vi gør det lige nu. Bare uden et tv-hold efter os. Vi overtog nemlig et rå træhus fra Trelleborg for tre uger siden. Et råhus i den forstand, at vi skal lave ALT indvendigt: dampspærre, isolering, alle indvendige vægge, el, VVS, gulve, lofter osv. Det er sindssygt hårdt, især fordi vi balancerer fuldtidsjobs og sidste år på mit kandidatstudie ved siden af. Heldigvis er det også sindssygt spændende! Er dog glad for, at jeg ikke har et kamera i nakken, for det er altså ikke altid lyserødt 🙂 i stedet har vi valgt at lave en blog, hvor vi fortæller om vores rejse fra et 200 år gammelt bondehus, som vi brugte et halvt år på at rive bed og rydde op på den 2 hektar store grund, til vores helt eget (tofamiliers) træhus 🙂
  / http://www.under-samme-tag.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Det lyder simpelthen så cool. Sejt gået! Vi er jo også igang med en renovering hver aften efter arbejde. Men for os trives vi også med det. Vi vil meget heller være fælles om et projekt, end at se TV på sofaen. Og du har ret – der er intet der er lyserødt altid 😉 Jeg glæder mig til at følge med i jeres projekt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Min kæreste og jeg meldte os faktisk til programmet i foråret, og kom endda til casting. Det virkede ekstremt spændende og pirrede virkelig vores gør-det-selv-drømme. Men vi kom aldrig videre. Og egentlig er jeg ret lettet over dey nu. TV på den måde er grænseoverskridende – og især under så meget pres. Og det ville jeg nok have haft rigtig svært ved.
  Så nu er jeg bare spændt på, hvem de så har valgt – og jeg skal troligt følge med, når programmet kommer til foråret. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Ej, hvor sjovt. Gør-det-selv drømme afhænger heldigvis ikke af deltagelse i Nybyggerne. Det er da bare med at prøve at kaste jer over et projekt som I synes kunne være sjovt 😀 Det var faktisk ikke det at blive filmet under pres – det var mere sådan generelt at det var grænseoverskridende. Men heldigvis rykker det også én – i den ene eller anden retning 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Selve oplevelsen og arbejdet ville jeg godt kunne sige ja til, men med tanke på hvor meget jeg hader at få taget billeder og blive optaget på film, så ville det nok være en dum idé for mit vedkommende at deltage i sådan noget. 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • christinedelmar

   Ja, jeg tror også der er nogen som trives bedre foran et kamera end andre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Boston til en renovering, der er gået helt galt