Lidt om fremtiden

Wardrobe Capsule

Indlægget indeholder reklame for Minimum

toejstativ4

Billede fra Dezeen

Alt det her flytning har fyldt en del på bloggen efterhånden, men det er som om, at når man pakker livet sammen, så opstår der refleksioner over vaner. Denne gang over garderoben.

– Det er sgu ikke sådan med al den tankevirksomhed, haha!

Jeg har stået og pakket tøj ned i papkasser og poser, vendt og drejet hver eneste stykke tøj i hånden – følt både gensynsglæde med tøj som jeg havde glemt eksisterede og items der havde forputtet sig bagerst i skabet. Der er jo gået flere år siden noget af tøjet har været i brug. Så, er det  altså lidt klichéagtigt, at man ikke rigtig føler, at man har så meget at vælge imellem. I ved… tøjkriser…For der er rigeligt – bare ikke det rigtige åbentbart. Så jeg har måske ikke været så bevidst omkring hvad jeg får brugt og hvad ikke gør, før nu. Jeg har det nemlig med ofte, at forelske mig i tøjstykker, uden at tænke dem ind som helhed i min garderobe. Og kan ikke udelukke at jeg mååååske elsker lidt mere specielt og anderledes stykker tøj.

Anyways, tilbage til garderoben – for det startede med jeg fik ryddet op og solgt ud på min Instagram-salgsprofil af de ting som jeg ikke har brugt for nyligt. For når man ikke har haft et stykke tøj på i 1 år – så er det altså fordi man ikke bruger det. Oprydningen i garderoben er egentlig blevet en del af at skabe bedre overblik over mit tøj. Derfor har jeg været i gang med at lave en wardrobe capsule.

Idéen bag, er blot at sortere sin garderobe, for til sidst at ende med 37 stykker tøj. En basisgarderobe. Her tæller jeg ikke træningstøj, nattøj, undertøj, strømper, arbejds-nybygger-tøj osv. med. Jeg har i øvrigt også nogle items som jeg skifter ud alt efter årstid som vinterjakke og uldtøj. Der er stor forskel på hvor rigidt man jeg følger systemet og der er utallige forslag til sammensætningen. Systemet lægger egentlig op til at antallet er MEGET vigtigt. For mig, handler det mere om at fokuserer på minimalisme, og skabe en garderobe med de items som jeg bruger allermest – og som sidder godt. Om det så ender med at være 40 stykker. Det er også fint.

Udover at systemet har til formål at skabe en mere tidsløs garderobe, så er det også blevet nemmere at gennemskue hvad jeg mangler. Og det er uden tvivl de helt basic ting. Jeg er derfor på udkig efter ‘the missing pieces’, og det kan da godt være at sammensætningen skal justeres lidt hen ad vejen. Specielt Århusianske Minimum forhandler klasssikere til basisgarderoben af høj kvalitet, men til overkommelige priser, synes jeg. De rammer min skandinaviske stil ret godt med deres fine snit. Jeg har lavet en collage med nogle af de fine styles jeg godt kunne bruge og påtænker at inkorporere i basisgarderobe.

Det er ikke sådan at jeg aldrig vil købe tøj mere, for jeg har også et par ‘åbne’ pladser som kan bruges til rotation – hvis man nu liiiige finder noget man bare må eje eller den perfekte sweater. Idéen er blot, at der primært kun udskiftes i garderoben når tøjet er slidt, eller man finder noget som måske har en bedre pasform/snit og dermed vil fungere bedre i basisgarderoben.

Mest af alt, kan jeg godt lide den bæredygtige vinkel på capsule wardrobe, hvilket gerne skulle minimere forbruget og reducere fast-fashion indkøbene. Hvad tænker du om wardrobe capsule konceptet – vil det kunne fungere for dig?

mimimum

1. Hue, 2. Kjole, 3. Bluse (50% nedsat), 4. Regnjakke, 5. Jeans, 6. Skjorte, 7. Turtleneck

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om fremtiden