Den blå spisestue

Skarpt på bæredygtighed og fashion

Øko kimono fra Underprotection

Det er ikke lang tid siden jeg fik et spørgsmål om jeg ikke ville skrive lidt om bæredygtighed og tøj. Jeg kan ikke helt vurdere om det var en eksklamation eller et reelt spørgsmål der forholder sig til min tilkendegivende holdning til bæredygitghed, up-cycling og recycling i Nybyggerne og når bloggen også handler om fashion:

Hvad tænker du om at tøj-industrien er den næst-mest forurenende i verden, kun overgået af olie-industrien? Kunne du ikke lave et indlæg om dine tanker om dette? Jeg har nemlig selv dårlig samvittighed hver gang jeg køber et nyt stykke tøj.“.

For det første er det vigtigt for mig at jeg ikke fører en slags evangelisme om bæredygtighed eller peger fingre, men det er op til den enkelte om det er nogle hensyn man ønsker at tage. Min blog skal være for alle. Jeg gør en gang imellem opmærksom på bæredygtigheden her på bloggen når jeg synes det er relevant for enten indlægget eller tøjet. .

Meget af mit tøj er 2hand, jeg synes det er fedt både at sælge og købe brugt. Ligesom min kjole som jeg havde fundet til finalen. Det med 2hand er bare lidt ærgelig nogle gange på bloggen fordi jeg så gerne vil linke til tøjet og kan typisk derfor ikke linke til tøjet. Derfor gør jeg også meget ud af at opstille alternativer i mine links og prøver at lave inspirations indlæg med ting som er tilgængelige og findes i butikkerne nu. 

Derudover er det også super cool at H&M har en conscious kollektion og ret mange brands er begyndt at tage stilling til fairtrade og bruger økologisk stof. Herunder kan jeg fremhæve Aiayu, Underprotection og Soft Gallery er nogle af mine yndlingsmærker. Der findes sågar upcyclet tøj fra Sisseledelbo som er unika stykker lavet af brugte sarier fra Indien. Jeg havde en orange nederdel på derfra i Nybyggerne. De er med I videoen her. Vabehar.. Der er heldigvis en masse tøjmærker som både har etik og æstetik i højsæde. Lige noget for mig og heldigvis er det noget som vokser og du kan endda købe øko-bomuldstøj i Netto. Så det behøver heller ikke at være dyrt. Der klart at det er med i mine tanker når jeg shopper tøj, men det skal stadig give mening – og for mig betyder ikke at man så ikke må investere i en pæn kjole fra Ganni som man drømmer om fordi den ikke er økologisk eller kan findes i genbrug. Er det noget I tænker over? .

2hand kjole til finalen fra Tommy Hilfiger x Gigi Hadid, 2hand buksedragt fra Sea New York

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den blå spisestue