Del 2: At rejse er at leve

10 items der trender i blogland

Jeg synes det er ret spændende at have fokus på trends. Jeg havde et valgfag på CBS der hed Luxury Marketing Management, hvor vi lærte om alt det bagvedliggende ved mode og trends. Det er klart at ens æstetiske sans bliver udviklet konstant og at man derfor løbende måske vil ændre holdning til noget. I husker måske allesammen den famøse strømpe i H20 sandalen eller Buffalo-støvlen? Hvornår bliver man offer for trends? Er det når man pludselig synes at noget er fedt fordi det er blevet normaliseret eller er det fordi det vinder frem fordi det vitterligt er pænt, smukt, sejt mm. 

Jeg er faldet over de her 10 trends der florerer ii blogland lige nu. 

1. Gucci loafers

Jeg har flere gange taget mig selv i at synes disse loafers er det fineste. Jeg tror, at det specielt er dem med pelskant jeg godt kan lide fordi de er lidt specielle. Og jeg faktisk ønsker mig nogle lidt mere specielle sko til garderoben generelt. Men jeg må også blankt erkende, at jeg nok synes de er fine fordi de trender og ikke fordi de  så er min stil.

2. Fishnet

Faktisk alt med fishnet er jo moderne.. Strømper, strømpebukser og trøjer. Det er ikke lang tid siden det var sådan en stripper association for mig. Hehe. Men nu er det über alles og det skal gerne lige kunne anes under tøjet. Det giver et mere råt look… Jeg synes det er super fint, og jeg skal bestemt have fat i en trøje jeg kan have under en t-shirt!

3. Lange øreringe

Øreringe, jo vildere, længere og mere specielle de kan blive – jo bedre.. Jeg er selv med på bølgen og skrev senest om dem her. Jeg synes det er vildt fint, men må nok erkende, at min stil ikke er så godt et match til dem. Jeg ville dog rigtig gerne gøre mere ud af det med øreringe.

4. Ganni trøjen

Jeg har en meget stor svaghed for Ganni. Og lige nu er det ‘Cherry Bomb’ trøjen der hitter. Med god grund. Den ville passe perfekt ind i min garderobe her i foråret. Men ligesom min ‘Rocket Fries’ t-shirt, ved jeg udmærket godt at de her trend trøjer er super fine i den aktuelle sæson. Og så kan man jo med god grund ikke gå i de items meget længere, for de går også ofte hurtigere af mode… Kan I se dilemmaet? Haha. Det er virkelig moden i en nøddeskal. Men det er også derfor jeg typisk ender med trøjer som er lidt mere klassiske… men er den ikke fin?

5. Blogger-brillen

Ja, så ramte brillemoden igen. Sidst, kan jeg huske det var den helt stilistiske sorte brille uden styrke som var trenden. Nu er det så en transparent udgave. Jeg bruger faktisk selv briller, og må indrømme at skulle følge brillemoden er en dyr hobby. Det koster jo raskt 4.000 kr hver gang jeg skal skifte ud. Men de er super fine, og jeg er vild med dem. Måske man skulle overveje de billige uden styrke og bruge ovenpå sine rigtige briller? Ala. Britt Bendixen 😉 Måske det kan blive ny mode?

6. Checked jakke

Jeg synes pludselig at denne forårsjakke er over det hele. Den er også rigtig fin, men det er slet ikke min stil. Jeg har det faktisk ret dårlig med lange jakker generelt. Jeg føler mig alt for fin. Hvad synes I?

7. Pels

Alt med pels hitter lige for tiden, om det så er frakker, den førnævnte Gucci loafer eller den flotte H20 sandal som Freja Wever har designet i samarbejde med Oh! by Copenhagen fur. De kan i øvrigt forudbestilles her. Det er som om at pels bare hitter.

8 Solbriller: Hvide og dem med farvet glas

Jeg må indrømme at før jeg blev blogger har jeg aldrig forstået nødvendigheden af at rende rundt med solbriller om vinteren. Specielt når solen aldrig er fremme. Om ikke andet er det i hvert fald trendy. Lækre hvide cateye solbriller eller dem med røget glas. Og hvis jeg har tænkt mig at tage flere outfitsbilleder må jeg da vidst hellere i gang med at finde et par – så jeg kan være rigtig blogger 😉

9. Farver og batches

Lyserød, rød, gul, der skal bare generelt være knald på farverne. Jeg er vild med det, og det kunne virkelig klæde den ellers så ofte sort/grå-klædte dansker at få lidt farver på tøjet (mig selv inklusiv). Det tog må jeg helt sikkert stige ombord på, det kan kun give god forårsstemning.

10. Chanel (eller deisgner) tasken

En af de trends som jeg nok er mest uforstående overfor er designertasken. Jeg forstår godt at man synes det er et smukt håndværk – nærmest kunst, og at det gode ved denne form for investering er at den holder værdien som ofte. Men jeg har samtidigt også meget svært ved at forstå at bare fordi der står Chanel eller Gucci, så er man villig til at betale op mod 30.000 kr for en taske. Det er jo vanvittige summer. Og specielt de yngre Instagrammer og bloggere på 13-15 år render jo rundt med sådan én taske, det er jo vanvid. Jeg synes sagtens man kan finde kvalitets – og æstetiske tasker til meget langt under den pris. Det er jo et brand man betaler for – logoet. Der er jeg nok lidt for hippie og tror aldrig jeg vil blive så ‘brandificeret’, at jeg finder værdi I at skulle eje og gå med sådan en sag. Nej, så vil jeg sgu hellere 2 måneder ud at sejle for de penge 😉 Er jeg den eneste der har det sådan?

Ja, og så er det at skrive sådan et indlæg her egentlig også en trend. Så jeg er bestemt ikke bedre, Det hele selvfølgelig skrevet med et glimt i øjet. Men jeg synes det er sjov læsning og et relevant emne at reflektere over. Hvornår gør vi noget fordi det er trendy? Hvornår er vores valg blot en reflektion af hvad der kan købes i butikkerne og personlig stil?

4 kommentarer

 • Hej Cecilie. Hvor er det bare skønt at høre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Elsker jer og jeres stil i Nybyggerne! I gør at jeg glædeligt sidder klistret til skærmen hver onsdag – vi ses i øvrigt også til åben hus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Amanda. Det er en rigtig god idé, det vil jeg arbejde på. Jeg nævner det en gang imellem her på bloggen når det er relevant. Men meget af mit tøj er 2hand. Jeg synes det er fedt både at sælge og købe brugt. Ligesom min kjole jeg fandt til finalen forleden. Det med 2hand er bare lidt ærgelig at skrive om på bloggen, når folk så pænt spørger hvor det kan findes. Men faktisk har H&M en conscious kollektion, som jeg synes er et fedt tiltag. Derudover shopper jeg hvis jeg skal have nyt, ofte mærker som er fairtraide, økologisk bomuld (Aiayu, Underprotection, Skall Studio osv.) eller sågar upcycled unika tøj (Sisseledelbo). Der er heldigvis en masse tøjmærker som både har etik og æstetik i højsæde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Du gør i Nybyggerne meget ud af at recycle, up-cycle og at være bæredygtig

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Del 2: At rejse er at leve