Pink og flæser

Del 1: At rejse er at leve

Inden jeg meldte Mikkel og jeg til til casting på Nybyggerne, var jeg lige kommet hjem fra en sejlads i Stillehavet. 2016 var året hvor jeg blev færdig med min kandidatuddannelse. Og i stedet for at køre med på det berømte karriereræs som man ellers er selvskrevet til på CBS, gjorde jeg måske noget utraditionelt. Jeg ville ud at sejle i Stillehavet. Også selvom jeg ikke havde meget kendskab til hverken sejlads eller søsyge. Der skulle være tid til at man kastede sig ud i ting og tog på eventyr. Fulgte sit hjerte og mærkede livet.

Derfor vil jeg her lave en føljeton om mit livs eventyr – et togt på et par måneder som tog mig fra Palau til Phillippinerne. Vi var 7 danskere med på en sejlbåd ala den man ser i ‘Kurs mod Fjerne Kyster’. Dog lidt mindre og i knap så god stand. Bådene har dog sejlet sammen af flere omgange i Fransk Polynesien. Vores kaptajn er uddannet dykkerinstruktør, og med komplet dykkergrej på båden kunne vi sejle ud til de mest øde og eksotiske øer og bare ploppe i vandet.

Del 1 handler om den første uge på eventyr. Hvad der sker når man møder 6 nye mennesker som man skal bo med på ganske få kvadratmeter. Og hvad man skal finde på at lave når motoren går i stykker ved en øde ø. Lad mig endelig vide om I godt kunne tænke jer flere af de her lidt mere personlige indlæg!

Jeg ankom til båden som lå ved Sams Tours, små 20 minutter fra lufthavnen i hovedstaden som er landets eneste. Båden lå for mooring (for bøje) ved de svampeformede klippeøer. Det var i den grad idyllisk. Den første uge blev brugt på at lære skibet og hinanden bedre at kende.

Inden vi ville sejle ud til ‘Rock Islands’ og bare kaste anker, skulle vi lige have styr på dykningen. Nogle af de andre gaster begyndte deres Open Water certifikat. Imens skulle jeg lige genopfriske det at dykke igen inden jeg begyndte på mit advanced. Der var koralrev under båden og det var derfor vi lå for bøje. Så man kunne nemt lige hoppe i og tage sig en morgendukkert i selskab med papegøjefisk, mandarinfisk, havslanger mm. Derefter gjorde vi klar til at sejle ud. Den stod på proviantering, klargøring med vand og benzin. Midt i en lille bugt i læ af klipper fandt vi et lille spot på sandbund hvor vi kunne kaste anker. Og det gjorde vi så. Desværre, satte motoren ud på den lille dagssejlads og vi var nødsaget til at hive ankeret op og sætte kurs mod hovedstanden igen. Manøvren på tilbagevejen blev derfor med en dinghy spændt op på siden af båden og med en mand ved den motor kunne vi styre roret på båden og manøvre os næsten sikkert tilbage til Sams. Den første oplevelse med min første rigtige sejlads kunne godt have gået lidt bedre.

For ikke at spilde tiden med motorproblemer – det tog vores søde kaptajn sig af, besluttede os andre at udforske Palau på en kanotur. Det var sindssygt idyllisk at padle imellem små øer som skyder sig op over revet og udfolder sig til en ren jurassic park forestilling. Christian var tourguide, og det skulle vise sig at han måske alligevel ikke var så erfaren som spejderføre som han ellers udgav sig for da vii farede vild på ca. 10 minutter. Men det er også svært når alle små øer ligner hinaden. Vi nåede dog ud til den strand hvor vi skulle overnatte i tide inden lavvandet indtraf.

Vi er tydeligvis totalt uerfarne for vi havde hverken medbragt øl, musik eller spil til at underholde os selv på den øde ø. Til gengæld blev der spist en del pølser, pølsebrød og marshmellows og vi kunne gå glade og mætte i seng. Om natten bliver Sille syg, heldigvis havde vi Emma med som er uddannet læge der kan konstatere at det ikke er noget akut og at det kan klares med en panodil. Hvor heldige er vi lige når man nu skal være strandet? For hvad skulle vi lige gøre uden mobildækning og når man ikke kunne kajakke tilbage i mørket. Næste morgen får vi padlet ind til Sams igen. Og alt var godt med en kold cola og pommes friter. Så følte vi os pludselig civiliseret igen. 

Vi prøver endnu en gang at sætte kursen mod det eftertragtede ‘Rock Islands’, så begynder proviantering forfra og vi håber vi når den idylliske lagone.

Fortsættelse følger…

3 kommentarer

 • Caroline

  Det skal da helt sikkert undersøges! Tusind tak for svar

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Caroline. Dejligt du ville læse med! Jeg vidste at jeg gerne ville ud at sejle. Så søgte simpelthen bare på gastepladser (gastebørs). Der er bla. en facebookside for langturssejlads og ellers er det faktisk bare at dukke op i en yachtklub. Der er rigtig mange som søger gaster – hvis du som jeg er indstillet på at livet som gast også involverer en del arbejde med at sejlskibet, lave mad, holde rent mm..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink og flæser